کد خبر: 3454424
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۸
حجت الاسلام نائینی:

حلم و صبر را همانند ائمه(ع) در وجود خود به مرحله عمل برسانیم

کانون خبرنگاران نبأ: حجت الاسلام والمسلمین نائینی در شب شهادت امام حسن(ع) افزود: پرورش حلم و بردباری در وجود ظاهری برای همگی ضروری است تا به وسیله همین صفات بتوان به ائمه هدی(ع) تأسی کرد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجت الاسلام والمسلمین سعید نائینی در شب هفتم ماه صفر، مصادف با شب شهادت امام حسن مجتبی(ع) در مسجد باب الحوائج پیرامون حلم وصبر که از صفات بارز امام مجتبی(ع) بود به سخنرانی پرداخت.
وی افزود: ائمه هدی(ع) وجودشان مملو از فضائل و مناقب است وبا به عبارتی دیگر آنچه خوبان همه دارند اهل بیت(ع) تمامی آن را در وجود خود پرورانده اند. این صفات باید برای همه ما که خود را محب خاندان عصمت وطهارت می دانیم درسی بزرگی شود و در همه زندگی خود جاری کنیم.

فرق قابل تأمل حلم و صبر

حجت الاسلام نائینی ادامه داد: باید صفات بارز اهل بیت(ع) را دروجود خود اضافه کنیم تا سبب رضایت خاندان عصمت وطهارت(ع) واقع شویم، بعضی از مردم سالها از خداوند توفیق عمر گرفته اند ولی متأسفانه هنوز هم بعضی صفات بد وغیر قابل اصلاح در وجودشان است.
این کارشناس مذهبی در رابطه با فرق حلم و صبر افزود: فرقهایی بین حلم و صبر وجود دارد که باید بیان شود از جمله آن این است که صبر در معنای لغوی و درعین حال مفهومی به این معنا که روح انسان به مرتبه ای برسد که در سختی ها روح را از دست ندهد واز راه اصلی خود که رسیذن به لقأالله است دور نشود در همین رابطه قرآن می فرماید: ما گاهی به انسانها رنج وسختی می دهیم تا اورا امتحان کنیم.
حجت الاسلام نائینی ادامه داد:اما تعریف صبر به این معنا که برعکس حلم است، به عبارتی حلم فقط در سختی نیست و نقطه مقابل آن در هنگام راحتی نیز واقع می شود و اما صبر در هنگام سختی نیز واقع می شود.

امام حسن مجتبی(ع) انتهای حلم وبردباری است

این کارشناس مذهبی درپایان گفت: امام حسن مجتبی(ع) انتهای صفت حلم بودند، زیرا وقتی جنازه مطهرشان را تشیع می کردند مروان بن حکم، زیر تابوت حضرت مجتبی(ع) به گریه پرداخت! حضرت سیدالشهدا(ع) پرسید چرا گریه می کنی! تو آن کسی هستی که به برادرم سخت گرفتی و اورا اذیت وآزار دادی، در جواب گفت دلیل گریه من به این جهت است که امام حسن(ع) بسیار در مقابل سخنهای ناروای من ولشکریانم با صفت حلم وبردباری سکوت کرد به گونه ای که این سکوت از صدها جواب برنده تر بوده است.

محمد ایمانی مهر
 

captcha