کد خبر: 3454961
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۶
کزازی مطرح کرد:

ضرورت استفاده پیام‌شناختی و پیکره‌شناختی نویسندگان ادبی از دفترهای مینوی

گروه ادب: استاد پیشکسوت زبان فارسی با اشاره به تأثیر به‌کارگیری متون دینی در آثار ادبی گفت: نویسنده می‌تواند هم به شیوه‌ای پیام‌شناختی از آن اندیشه‌ها و آموز‌ه‌ها سود بجوید و هم به شیوه‌ای پیکره‌شناختی از شیوه سخن و شگردهای زیباشناختی برای آراستن نوشته خود بهره ببرد.

میرجلال‌الدین کزازی، استاد دانشگاه، نویسنده، مترجم و پژوهشگر برجسته ایرانی در زبان و ادبیات فارسی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مورد تأثیر به‌ کارگیری متون دینی در آثار ادبی گفت: هر هنرمندی به ویژه سخن‌سرایان و داستان‌نویسان از نامه‌های سپند مینوی و دفترهای آیینی می‌توانند بهره ببرند.
وی افزود: آنچه در این دفترهای مینویی و فراسویی آمده از سویی سرچشمه‌های زندگانی بهین و به‌آیین است و از سوی دیگر این دفترها دارای ارزش تاریخی و فرهنگی هستند.
این استاد زبان و ادبیات فارسی اظهار کرد: نویسنده و سراینده می‌تواند همواره از آنها در آفرینش ادبی خود بهره ببرد و هم به شیوه‌ای پیام‌شناختی از آن اندیشه‌ها و آموز‌ه‌ها سود بجوید و هم به شیوه‌ای پیکره‌شناختی از شیوه سخن، کارکردهای ادبی و شگردهای زیباشناختی که در این دفترها دیده می‌شود برای آراستن سروده و نوشته خود بهره بگیرد.
کزازی بیان کرد: از همین رو است که در ازنای ادب فارسی بسیاری از سرایندگان و نویسندگان از این دفترها، از اوستانامه مینوی ایرانیان کهن تا نبی که نامه مینوی ایرانیان مسلمان است، بهره جسته‌اند.
محمود قره داغی

captcha