کد خبر: 3455187
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۳
رستمی:

طرح نذر و صدقه کتاب، لبیک به فرمان رهبری است/ اهدای ۳۰۲۲ کتاب مذهبی به یاسوج

گروه ادب: مدیرعامل بنیاد خیریه وفاق سبز علوی عنوان کرد: طرح نذر و صدقه کتاب هرچند دیر و پس از گذشت ۲۰ سال اما به شکلی هدفمند با عنوان «باقرالعلوم(ع)» انجام شد و تاکنون ۶ ماه از اجرای آن می‌گذرد،‌ در واقع لبیک به فرمان مقام معظم رهبری است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست خبری گزارش شش‌ماهه اجرای طرح نذر و صدقه کتاب که به همت بنیاد خیریه وفاق سبز علوی کشور در حال برگزاری است، پیش از ظهر امروز شنبه، 30 آبان در خبرگزاری فارس برگزار شد.
امیرحسین رستمی، مدیرعامل بنیاد خیریه وفاق سبز علوی در این نشست با اشاره به اینکه  پس از گذشت 6 ماه از آغاز این طرح باید گزارشی در مورد روند برگزاری و پیشرفت عملیاتی آن ارائه می‌شد گفت: انگیزه برای اجرای این طرح مربوط به بیانات رهبر معظم انقلاب در 19 اردیبهشت سال 74 بود که در رابطه با ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی تأکید داشتند و لذا ما نیز در سالروز این بیانات فرهنگی معظم‌له، 19 اردیبهشت امسال این طرح را آغاز کردیم.
وی ادامه داد: سال 74 حضرت آقا تأکید زیادی در زمینه گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی داشتند و تأکید کردند همانطور که در زمینه عزاداری ایام سوگواری سیدالشهداء(ع) اهتمام و توجه خاصی وجود دارد که این فرهنگ باید در سطحی عالی و مطلوب اشاعه و گسترش یابد باید موضوع فرهنگ کتابخوانی نیز مورد توجه قرار گیرد.
عنوان طرح نذر و صدقه کتاب به نام «باقرالعلوم(ع)»
رستمی تصریح کرد: به همین دلیل و در لبیک به فرمان رهبری، طرح نذر و صدقه کتاب هر چند دیر و پس از گذشت 20 سال اما به شکلی هدفمند و مؤثر  و تحت عنوان «باقرالعلوم(ع)» توسط بنیاد خیریه وفاق سبز علوی و با مشارکت خبرگزاری فارس به انجام رسید که تاکنون 6 ماه از اجرای آن می‌گذرد.
مدیرعامل بنیاد خیریه وفاق سبز علوی در ادامه افزود: به منزله آغاز این طرح استان کهکیلویه و بویراحمد  به عنوان استانی که کمتر توسعه یافته است به عنوان استان هدف برای اجرا در نظر گرفته شد که در طول شش‌ماه گذشته 15 هزار و 844 عنوان کتاب توسط بانیانی که در پایان این نشست از 5 تن از آنها و یا نمایندگانشان قدردانی می‌شود به بنیاد تحویل داده شد.
وی گفت: از این تعداد 700 عنوان کتاب مربوط به گروه سنی کودک و نوجوان، 1700 عنوان کتاب مربوط به موضوعات عمومی، تاریخی، فرهنگی و اقتصادی، 4781 عنوان کتاب مربوط به حوزه‌های آموزشی و دانشگاهی، 3022 عنوان کتاب مربوط به حوزه‌های مذهبی، ادعیه و قرآن، 595 عنوان رمان و داستان، 46 کتاب نفیس و مابقی را مجلات به خود اختصاص داده‌اند.
در سال نخست بیشتر سعی در اطلاع‌رسانی و آگاهی مردم داریم
رستمی تأکید کرد: با وجود آنکه این میزان کتاب که به ما تحویل داده شد و از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی استان کهکیلویه و بویراحمد توزیع شد برای شروع این طرح موفقیت‌آمیز بوده است، اما ما در سال نخست بیشتر سعی در اطلاع‌رسانی مطلوب این طرح و آگاهی همه آحاد مردم از کم و کیف اجرای آن داریم.
وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که آیا استان‌های دیگری نیز مورد شناسایی برای اجرای این طرح قرار گرفته است گفت: قطعاً این اتفاق افتاده است و برای سال 95 در نظر داریم تا طرح را در مورد سایر استان‌های محروم و کمتر توسعه یافته کشور هم اجرا کنیم و البته با اعلام شماره تماس‌های 88324894 ،88495119 و 88495202 از همه بانیان و خیرینی که تمایل به مشارکت در این طرح دارند درخواست می‌کنیم که در اسرع وقت با بنیاد تماس حاصل کنند.
تعامل با ناشران برای مشارکت در اجرای این طرح
رستمی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا که آیا تعاملی نیز با ناشران به ویژه در شروع اجرای این طرح که مصادف با نمایشگاه کتاب تهران بود داشته‌اید، گفت: در جریان نمایشگاه بین‌المللی کتاب سال جاری نیز نشست‌های متعددی با ناشران صورت گرفت تا در این طرح شرکت کنند و یا با ارائه تسهیلاتی زمینه را برای اینکه خیرین بتوانند کتاب را با قیمتی مناسب از آنها خریداری و در اختیار بنیاد قرار دهند که البته به نتابج مطلوبی نیز دست پیدا کردیم و باید همین جا بگویم که بعضی از بانیان این طرح در شش‌ماه گذشته خود ناشر کتاب هستند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که پرسید در حوزه کتاب تنها خود کتاب مطرح نیست، بلکه باید ملزوماتی همچون قفسه، کامپیوتر و مسائلی از این دست نیز مهیا شود، اظهار کرد: این پرسش را می‌توان در قالب یک پیشنهاد مورد توجه قرار داد و از افراد خیری که در این زمینه هم می‌توانند به ما در تهیه قفسه کتاب و یا هر وسیله‌ای که به تجهیز کتابخانه‌ها کمک کنند دعوت می‌شود که با ما همکاری داشته باشند.
سخنران دیگر این نشست علی عسگری، مشاور رئیس سازمان صدا و سیما و از جمله بانیان طرح نذر و صدقه کتاب بود که در سخنان کوتاهی گفت: از آنجا که مسئله کتاب امر مهمی است با وجود آنکه در جلسه  دیگری دعوت داشتم، اما آن را به تعویق انداختم تا حتی شده لحظاتی در حضور مسئولان برگزاری این طرح در این نشست حضور داشته باشم.
گسترش رسانه‌های الکترونیک و دیجیتال خطری برای حذف کتاب محسوب می‌شود
وی افزود: با توجه به گسترش رسانه‌های الکترونیک و ارتباطات در فضای مجازی این خطر وجود دارد که مقوله کتاب به حاشیه رانده شده و کم کم حذف شود و لذا در زمینه احیای این فرهنگ نیاز به انجام کارهای زیربنایی داریم.
معاون سابق توسعه و فناوری رسانه ملی اظهار کرد: در رسانه ملی هم می‌شود کاری تبلیغاتی و فرهنگساز در این حوزه و مشخصاً طرح نذر و صدقه کتاب به انجام رساند، اما از آنجا که رسانه ملی معمولاً در حوزه طرح‌هایی ورود پیدا می‌کند که فراگیر شده و جنبه ملی پیدا کرده‌اند، لذا تا رسیدن به آن نقطه باید این طرح از سوی سایر رسانه‌ها مورد پیگیری، توسعه و ترویج قرار گیرد که خوشبختانه خبرگزاری فارس به عنوان رسانه‌ای فراگیر در این زمینه کوشا بوده است.
عسگری در پایان گفت: ممکن است سرانه مطالعه کشور با توجه به فراگیری اینترنت و دسترسی به فضای مجازی رو به رشد باشد، اما مراد از اجرای این طرح و طرح‌های مشابه گسترش فرهنگ کتابخوانی است، کتاب به عنوان یک شیء فیزیکی که قابل لمس باشد و مردم با آن انس گرفته و عجین شوند؛ به هر حال کتاب و کتابخوانی امری بسیار حیاتی است و در اهمیت آن همین بس که قرآن بزرگترین معجزه پیامبراسلام نیز کتاب بوده است.
زینب قربانی خلف‌آباد، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کهکیلویه و بویراحمد نیز در این نشست به ایراد سخن پرداخت و یادآور شد: این طرح نخستین اقدام جدی در زمینه گسترش فرهنگ مطالعه و کتاب است و به درستی استان کهکیلویه و بویراحمد به عنوان استانی کمتر توسعه یافته حداقل در زمینه فرهنگی برای آغاز این طرح انتخاب شده است.
افزایش 29 درصدی مراجعان به کتابخانه‌های عمومی کهکیلویه و بویراحمد
وی ادامه داد: این استان با 600 هزار نفر جمعیت و البته حجم قابل توجهی از ساکنان روستایی خود که در مناطق کوهستانی و صعب‌العبور زندگی می‌کنند در زمینه فرهنگی دچار فقر است که خوشبختانه به اهتمام دوستان در بنیاد خیریه وفاق سبز علوی و اجرای این طرح، امانت کتاب 29 درصد و مراجعه‌کنندگان قریب به 7 درصد رشد داشته است، به شکلی که هم‌اکنون 391 هزار نفر به کتابخانه‌های عمومی مراجعه و بیش از 741 هزار نوبت کتاب به امانت گرفته می‌شود.
قربانی تصریح کرد: از کتاب‌های اهدا شده در روند اجرایی این طرح تاکنون 4 هزار جلد به مدارس شهری و روستایی استان، 300 جلد به نخستین کتابخانه کارگری استان، 8 هزار و 500 جلد به همراه مجلات به کتابخانه‌های عمومی استان و 275 جلد ادعیه و قرآن به مساجد اهدا شده است.
وی ادامه داد: با این وجود باید به این نکته اشاره کنم که استان همچنان در حوزه کتاب‌های کودک و نوجوان دچار فقر محتوایی است که باید در این زمینه نیز اهتمامی از سوی مسئولان صورت گیرد، ضمن آنکه با وجود تلاش بنیاد با وجود ارزشمدارانه بودنش که همین جا جای دارد از این مؤسسه خیریه و همچنین خبرگزاری فارس تشکر ویژه‌ای داشته باشم، اما همچنان در زمینه مخازن و منابع مورد مطالبه مراجعان کمبودهایی وجود دارد.
این گزارش حاکی است سیدنظام‌الدین موسوی، مدیرعامل خبرگزاری فارس نیز در ادامه با تشکر از بنیاد خیریه وفاق سبز علوی در اجرای این طرح گفت: این خبرگزاری از هیچ تلاشی برای مشارکت، همکاری و فعالیت در حوزه‌های تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی این طرح فروگذار نخواهد کرد.
در پایان این نشست نیز از علی عسگری، حجت‌الاسلام طباطبایی‌نسب، راه‌چمنی، سنگرگیر و اکبرزاده، پنج تن از بانیان و حامیان این طرح با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد، ضمن آنکه لوح تقدیر استاندار کهکیلویه و بویراحمد به مدیرعامل خبرگزاری فارس اهدا شد.

captcha