حجتالاسلام والمسلیمن سیدجواد موسوی هوایی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که بهترین ذکر و عملی که میتوان در مسیر پیادهروی اربعین انجام داد چه ذکر و عملی است؟ مسئله اربعین را قابل تأمل دانست و گفت: یکی از بزرگترین اهدافی که خداوند از بعثت پیامبران و نزول قرآن و مسئولیت دادن به اهل بیت(ع) مد نظر داشته، هدایت انسانها بوده است و انسان ها باید این مسیر هدایتی را بر طبق معرفت و بر اساس الگوهای الهی طی کنند.
معرفت خود را در خصوص کاری که انجام می دهید بالا ببرید
وی تصریح کرد: بالاترین مسئله در دین ما معرفتالله و بعد معرف ولی الله است. در مسیر پیادهروی اربعین عالیترین کار این است که زائران تلاش کنند معرفت خود را نسبت به کاری که انجام میدهند، بالا ببرند. روایاتی که در خصوص زائران امام حسین(ع) نقل شده است را بخوانند یا گوش دهند و معرفت خود را نسبت به اهمیت کاری که انجام میدهند و ابعاد سیاسی، اجتماعی، منطقهای و بینالمللی کارشان زیادتر کنند.
گام های اربعین، گام هایی به سمت ظهور است
حجتالاسلام موسی هوایی با اشاره به اینکه پیادهروی اربعین بزرگترین تجمع انسانی در کل دنیا است، اظهار کرد: این کار به وسیله شیعیان به منصه ظهور رسیده و باید منشأیی برای آبرومندی و عزت اهل بیت(ع) در کل دنیا باشد و همه باید بدانند گامهایی که بر میدارند، گامهایی به سمت ظهور است و بزرگان فرمودهاند که تا امام حسین(ع) بینالمللی نشود و همه عالم او را نشناسند، حضرت حجت را نخواهند شناخت و اربعین یک وسیله عظیم است که مردم عالم سیدالشهداء را بشناسند و گام بعدی مسئله ظهور خواهد بود.
مقام و منزلت بسیاری از ذکرها از تفکر پایینتر است
وی در ادامه گفت: بعد از مسئله معرفت خداوند متعال و معرفت اهل بیت(ع)، مسئله تفکر در این پیادهروی بسیار مهم است. مقام و منزلت بسیاری از ذکرها از تفکر پایینتر است. و اگر ما توانستیم از فکر الهی صحیح به ذکر برسیم که ذکر زبانی و عملی است، این بزرگترین سلوک به سمت خدای متعال و اهل بیت(ع) است.
فکر کردن یک ذکر قلبی است
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی، فکر کردن را یک ذکر قلبی عنوان و اظهار کرد: چه بسا انسانها ذکری به زبان بگویند اما قلبشان از آنچه به زبان میگویند مطلع نیست. اما بسیاری از انسانها هستند که ذکر زبانی را حتی بلد نیستند و یا به آن توجهی ندارند اما در دل، جان، فکر و روح به یاد محبوب خودشان هستند. البته باید به ذکر لسانی در جای خود و ذکر عملی در جای خودش توجه شود.
وی با اشاره به اینکه قیام امام حسین(ع) برای نجات دین خدا و انسان بوده است، این سؤال را مطرح کرد که حال مردم چگونه میتوانند راه امام حسین(ع) را ادامه دهند و پاسخ داد: اولین کار راهپیمایی در مسیر اربعین است و البته باید شرایط راهپیمایی را به گونهای قرار دهند که عزت مسلمانان در آن وجود داشته باشد و هیچ اختلاف، نزاع، درگیری ولو زبانی نباید در پیادهروی اربعین وجود داشته باشد.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: مهم است که ما چهره این راهپیمایی را چهرهای وحدت بخش و پر از محبت و رأفت قرار دهیم. پیادهروی اربعین تمرین تقوا، وحدت و کار مردمی است. اگر کارها را به مردم بسپاریم همین قدر بی نظیر محقق می شود.
وی ادامه داد: این پیادهروی درس های زیادی دارد و می تواند بر مدیریت بین المللی تأثیر بگذارد و به ما یاد دهد انسان ها را با ادیان و گرایش های مختلف اما با داشتن یک هدف الهی مقدس چگونه راهبری کنیم.
به قرآن گوش دهیم/ اینجا قرآن حسینی تجلی می کند
موسوی هوایی با تأکید بر اهمیت کمک به دیگران و ارجح دانستن آنها بر خود طی این مراسم، گفت: این راهپیمایی سه روز طول می کشد، البته جوانانی بودند که 20 ساعته این مسیر را طی کرده و در طول مسیر کل قرآن را گوش کردهاند. در این مسیر روزی هفت تا هشت جزء می توان گوش داد آن هم نیت امام حسین (ع). البته وقتی قرآن تجلی حسینی پیدا می کند تأثیر متفاوتی می گذارد و تحت اشراق امام حسین(ع) و ولی الله الاعظم است پس یکی از کارهای اساسی زائران باید قرآن خواندن و انس با قرآن باشد.
وی با تأکید بر اینکه باید سعی شود نمازها اول وقت و به جماعت در مسیر اقامه شود گفت: امام جماعت هر کسی هست پشت سر وی نماز جماعت بخوانید و بدانید این دو سه روز می تواند عالی ترین سکوی پرش به سوی صفات الهی و صفات اهل بیت(ع) باشد.