حجتالاسلام والمسلمین مهدی بهمنی، کارشناس مسئول امور قرآنی در دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با فعالیتهای شاخص قرآنی در این دانشگاه اظهار کرد: یکی از کارهای جدیدی که به تازگی انجام شد، طرح تربیت مربی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم در دانشگاهها بود که برای اولین بار در دانشگاه تربیت مدرس اجرا شد.
وی افزود: مبتکر این طرح نیز سید ابوالحسن حسینی است که مؤسسه قرآنی ثبت کرده و مجوزی که ما صادر کردهایم در واقع با تأیید ایشان است؛ برای چندین نفر هم که توانستهاند نمره قبولی را بیاورند گواهینامه صادر کردهایم.
بهمنی عنوان کرد: این دانشجویان استعداد این را پیدا میکنند که بتوانند در محافل دیگر روخوانی و روانخوانی را بهصورت حرفهای تدریس کنند؛ بحث این نیست که فقط بتوانند تدریس کنند، اینکه شیوه تدریس به چه صورت باشد، خودش موضوعیت دارد. در زمینه روخوانی و روانخوانی که در واقع ریشه، بنا و اساس انجام فعالیتهای قرآنی است، این یکی از فعالیتهای خیلی خجستهای بود که اتفاق افتاد و الحمدلله چندین نفر هم در این حوزه آموزش دیدند و گواهینامه هم آماده و خدمتشان ارائه شد.
کارشناس مسئول امور قرآنی در دانشگاه تربیت مدرس زمان آغاز این طرح را از ابتدای سال دانست و گفت: این افراد در حدود سه ماه تحت تعلیم بودند و آن دانشجویانی هم که برایشان گواهینامه صادر کردهایم موفق به اخذ رتبه شده بودند و نمره قبولی را آوردهاند، برای آنها گواهینامه صادر کردیم، الان حدود چهار پنج گواهی صادر شده است و برای آنهایی که نمرات بالا گرفتهاند گواهینامه صادر کردهایم نه آنهایی که شرکت کردهاند.
بهمنی در مورد اینکه چه استفادهای از این دانشجویان میشود، اظهار کرد: هم خود دانشگاه و هم مؤسسه برای برگزاری مراحل بعدی و دورههای بعدی مجدداً از همین دانشجوها استفاده خواهند کرد، اگر دورههای دیگری برگزار کردیم حتی اگر دانشگاههای دیگر و یا مؤسساتی هم مایل به برگزاری این دورهها باشند ما میتوانیم برای آنها مربی اعزام کنیم.
وی در رابطه با برنامههای دیگر این دانشگاه، عنوان کرد: کانون قرآن و عترت برنامهای با همکاری کانون مهدویت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با عنوان نگاه آخرالزمانی در فیلمهای هالیوودی برگزار کرد، این برنامه به تازگی برگزار شد و استقبال خوبی هم از آن شد؛ اساتیدی از حوزه مهدویت دعوت شدند و آنجا ارائه برنامه داشتند.
جشنواره هنر متعالی
کارشناس مسئول امور قرآنی در دانشگاه تربیت مدرس اظهار کرد: برنامه دیگری که از سوی کانون قرآن و عترت برگزار میشود، جشنواره هنر متعالی است، دبیرخانهاش در دانشگاه تربیت مدرس است و سعی داریم در دانشگاههای دیگر هم تبلیغات داشته باشیم، جشنواره هنر متعالی در حوزه هنرهای تجسمی یعنی عکس، گرافیک، نگارگری، نقاشی و رویکردش هم نگرش آیات قرآن و روایات معصومین در این حوزههاست. به آیات قرآن و کلام معصومین بهعنوان مطالب هنرمندانه و نگاه میشود و میخواهیم این مطلب در قالب عکس، گرافیک و ... به ما ارائه شود، داوری میشود و به بهترینها جوایزی داده میشود.
وی در مورد زمان برگزاری این جشنواره، گفت: هنوز بهطور دقیق زمان آن مشخص نیست و جزئیات آن نهایی نشده است. میخواهیم این جشنواره همگانی باشد و محدود به چند دانشگاه نباشد.
بهمنی گفت: یکی دیگر از برنامهها در حوزه قرآن و عترت، پخش فیلم محمد رسولالله(ص) است، این کار را کانون قرآن و عترت انجام میدهد و زمان برگزاری آن آذرماه است.
کارگاههای تدبر در قرآن در دانشگاه تربیت مدرس با حضور استاد بهرامپور
کارشناس مسئول امور قرآنی در دانشگاه تربیت مدرس عنوان کرد: انشاءالله قرار است کارگاه تدبر در قرآن را با حضور یکی از اساتید مطرح داشته باشیم که احتمالاً استاد بهرامپور باشند. این برنامه در واقع یک سلسله جلسات کارگاهی خواهد بود که در آنها از اساتید مثل استاد بهرامپور دعوت میشود تا افراد، بیشتر نسبت به معانی قرآن و مضامین قرآن آشنایی پیدا کنند.
برپایی کارگاههای ادبیات پایداری
بهمنی عنوان کرد: برنامههای دیگری هم در دست اقدام داریم، بهعنوان مثال یکسری کارگاههای ادبیات پایداری را داریم با رویکردی که به بحث ارزشهای دفاع مقدس نگاه میکند؛ ارزشهای دفاع مقدس هم که همان ارزشهای قرآن و اهل بیت(ع) هست.
نشستهای معرفتی
وی گفت: همچنین برگزاری نشستهای معرفتی را در دست اقدام داریم که در این نشستهای معرفتی از اساتیدی که در حوزههای اخلاقی، روانشناسی قرآنی و امثال آن هستند، دعوت به عمل آمده و تاکنون دو سه کارگاه برگزار شده و همزمان با کارگاههای ادبیات پایداری پیش میرود.