کد خبر: 3455743
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۶
در پرونده «شیرازه کتاب» مطرح شده است؛

انس نویسندگان حوزه کودک و نوجوان با معارف دینی

گروه ادب: شماره چهارم و پنجم ماهنامه ادبی «شیرازه کتاب» که از سوی مجمع ناشران انقلاب اسلامی منتشر شده،‌ در پرونده ویژه‌ای به موضوع انس نویسندگان حوزه کودک و نوجوان با معارف دینی پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، شماره چهارم و پنجم ماهنامه ادبی «شیرازه کتاب» از سوی مجمع ناشران انقلاب اسلامی منتشر شد. این ماهنامه در شماره جدید خود تصویر جواد محقق، معاون شعر بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان را منتشر کرده است. محقق در مصاحبه با این ماهنامه عنوان کرده که کتاب‌های بسیاری در کشور به صورت غیر‌قانونی در دست انتشار است و در پیاده‌روها فروخته می‌شود و ظاهراً هیچ دستگاه رسمی و قانونی خودش را متولی نظارت و کنترل آنها نمی‌داند.
شیرازه همچنین در این شماره خود گزارشی از آیین تجلیل از نویسنده دختر شینا و نیز جشن جامعه ترجمه ایران منتشر کرده است که شامل متن سخنرانی رئییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این آئین نیز است.
کتاب کودک و آینده تمدن اسلامی عنوان مقاله‌ میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی برای این نشریه است. به گفته وی هر چه به کودک انتقال داده شود، تبدیل به انگاره پایدار می‌شود و ما به همین دلیل حق نداریم ورود محتواهایی را که جهان‌بینی و جهان حاکم بر کودک تراز ارزش‌های ما را بر هم می‌ریزد، تجویز کنیم.
گفت‌وگو با محمود حکیمی و نیز گفت‌وگویی منتشر نشده با محمدرضا علیان، مدیر فقید نشر پیام آزادی و گفت‌وگو با حجت‌الاسلام حیدری ابهری، نویسنده کتاب‌های کودک نیز از دیگر بخش‌‌های این نشریه به شمار می‌رود.
به گفته حجت‌الاسلام حیدری برای آموزش مفاهیم دینی به کودکان به مدل‌های مناسب ارائه نیاز داریم. ما دچار نوعی تکرار شده‌ایم که این یک ضعف جدی است. لازمه خروج از این تکرار این است که یا دوستانی که با معارف دینی آشنا هستند به حوزه کودک بپردازند یا نویسندگان حوزه کودک با معارف دینی انس بیشتری بگیرند تا بتوانند کارهای تازه‌ای ارائه کنند.
چالش‌ها و فرصت‌های ترجمه کتاب کودک عنوان یادداشت حجت‌الاسلام سبحانی‌نسب، مدیر نشر جمال در این شماره شیرازه کتاب است.
وی در یادداشت خود تاکید کرده که در فرهنگ غرب، خیلی از مسائل و موضوعات به صورت ریز تبدیل به کتاب شده است و وقتی توجه می‌کنیم، می‌بینیم یک موضوع و محتوای واحد را شاید با پنجاه فرم مختلف در قالب کتاب درآورده‌اند.
این شماره همچنین  یادداشت‌هایی از نادر قدیانی و عبدالعظیم فریدون، مدیران نشر قدیانی و محراب قلم را در خود جای داده است. در بخش خانواده نشر این ماهنامه نیز یادداشت‌های «پنج ساعت در بزرگترین کتابخانه تخصصی کودک دنیا در مسکو» به قلم احمد ذوعلم، «معرفی جهانی انقلاب اسلامی کار جناح فرهنگی مومن است» از مهدی طوسی، «نمایشگاه کتاب مسکو هم در حال کوچک شدن است» نوشته حجت‌الاسلام علیرضا سبحانی‌نسب، «کتاب باید دم دست مردم باشد» به قلم مصطفی وثوق و «هزینه‌های میلیاردی برای نمایشگاه‌های بین‌المللی؛ به چه قیمتی؟» نوشته رضا رها گنجانده شده است.
شماره 4 و 5 دوره جدید شیرازه کتاب اخیراً از سوی مجمع ناشران انقلاب اسلامی و با سردبیری حسین شاهمرادی منتشر شده است.

captcha