محمد مهدی گلمکانی، رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست ریشههای دینی و قرآنی دارد اظهار کرد: آیات، احادیث و روایات متعددی بر مسئولیت ما در مقابل زمین، حیوانات و جنگل و آب تأکید دارند.
وی تأکید کرد: اگر ما به همه آموزههای دینی و اسلامی عمل کنیم و به جامعه مؤمن، وظایفشان را یادآور شویم میتوانیم بسیاری از مشکلات شهری و محیطی را حل کنیم.
طرح خادم در اربعین اجرا میشود
گلمکانی با اشاره طرح خادم در روزهای عاشورا و تاسوعای حسینی عنوان کرد: در این طرح هیئتهای عزاداری اباعبدالله(ع) به یاری محیط زیست شهر تهران آمدند. در طرح خادم مسئولان هیئتها خود بر تمییز نگه داشتن محیط اطراف هیئتهای عزاداری نظارت داشته و با امر به معروف و نهی از منکر سعی در پاک نگه داشتن معابر داشتند.
وی اعلام کرد: اخیرا هم جلسهای گذاشته شد و قرار است این کار در اربعین هم تکرار شود، امیدواریم بتوانیم مسأله پاک نگه داشتن و حراست از محیط زیست را در هیأتها و مساجد فرهنگ سازی کرده و بتوانیم آن را نهادینه کنیم.
گلمکانی با اشاره به توسعه طرح خادم در مناطق شهری تهران تصریح کرد: طرحی به نام خادمین شهر نیز در دست اجرا است که قرار است در آن شهروندان سفیر سلامت و محیط زیست بوده و حرکت های ضد محیط زیستی را هشدار دهند، فلسفه تشکیل این رویکرد این است که بتوانیم مردم را به مشارکت دعوت کنیم.
خانههای محیط زیست از ظرفیت مساجد بهره خواهند برد
وی با اشاره به طرح راهاندازی خانههای محیط زیست در سراهای محلات تهران اظهار کرد: هدف از این خانهها این است که بتوان با مردم در رابطه با مسأله بزرگ محیط زیست ارتباط برقرار کرده و درون محلات برویم و از طریق گفتوگو آنها را نسبت به مشکلات زیست محیطی آگاه کنیم.
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ضمن اشاره به بهره گیری از ظرفیتهای محلات عنوان کرد: از آنجایی که ما در سراهای محلات مستقر هستیم مکانیسمی را طراحی کرده تا بتوانیم از حضور همه بخشها به ویژه مساجد در ارتباط با شهروندان آگاهسازی آنان استفاده کنیم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در خانههای محیط زیست یک همکاری بین بخشی از طریق شوراهای محیط زیست طراحی شده و مشارکت مردم نیز از طریق کانونها پیگیری میشوند.
گلمکانی تأکید کرد: اگر این کار انجام شود یک جامعه پویا که دغدغه محیط زیست را با خود به همراه دارد در سط شهر خودنمایی کرده می تواند خود نیازهای شهری را احصا کند.
وی یادآور شد: اگر نتوان رفتار را اصلاح کرد به هر میزان بودجه خرج شود بازهم عقب خواهیم ماند؛ ما باید به این مسأله برسیم محیط زیست یک پشتوانه دینی بسیار خوبی دارد، باید رفتار بزرگان دین را الگو قرار داده و مردم را به این سمت تشویق کرد.
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با تأکید بر استفاده از مبانی دینی در مسأله حفاظت از محیط زیست اذعان کرد: استفاده از مبانی دینی برای حراست از منابع طبیعی و محیط زیست متأسفانه به دلیل فراهم نشدن بسترهای لازم مغفول مانده است.