کد خبر: 3459439
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴
کرمی:

جنبه‌های تربیتی در تئاتر کودک نیاز به تأکید بیشتر دارد/ «شهر بی‌گدا» نمونه موفق نمایش تربیتی

گروه هنر: مجموعه‌ای از آموزه‌های اعتقادی و دینی برای نمایاندن الگوی انسان کامل باید در نمایش‌های کودک و نوجوان و در قالبی مفرح و شاد ارائه شود تا به این واسطه بر جنبه‌های تعلیمی و تربیتی هنرهای نمایشی برای این گروه سنی تأکید شود.

شهرام کرمی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: تئاتر هنری متعالی است و به عنوان گونه و قالب جامع به عنوان ابزاری کارآمد قادر خواهد بود تا میزان شعور و بینش مخاطب خود را بالا ببرد، این یک نسخه فراگیر برای تمام مخاطبان تئاتر در هر گروه سنی است و فرقی نمی‌کند که تماشاگر تئاتر کودک و نوجوان باشد یا بزرگسال.
وی گفت: در دنیا علیرغم پرداختن به جنبه‌های مفرح و شاد تئاتر کودک و نوجوان و توجه به ظاهر جذاب آن تولیدکنندگان به این مهم نیز توجه ارند که آثار نمایشی ویژه این گروه سنی را با اندیشه و تفکر نیز همراه سازند منتها با توجه و مطالعه در مورد میزان سطح درک و آگاهی آنها که البته به مرور این حجم از مظاهر تفکری موجود در تئاتر کودک و نوجوان می‌تواند متناسب با ارتقای سطح آگاهی مخاطب کودک و نوجوان افزایش یابد.
کرمی تصریح کرد: در مواجهه با کودک و نوجوان، تئاتر بیشتر از اینکه جنبه هنری و توجه به ماهیت فنی و تکنیکی آن داشته باشد، جنبه کاربردی دارد و ماهیت آن ارشادی و تربیتی است چیزی که در دنیا و در عالم حرفه‌ای هنر نمایش از آن به تئاتر پداگوژیک تعبیر می‌شود یعنی مجموعه عناصر دیداری، شنیداری و جاذبه‌های بصری و سایر مواردی که به نوعی کودک را مسحور خود می‌کند باید در جهت نائل شدن به موضوعی به کار گرفته شوند و آن اینکه راه برای انتقال مجموعه‌ای از موضوعات تربیتی و آموزشی به مخاطب باز شود.
مدیر تالار هنر ادامه داد: تئاتر همچون بازی و نشاط  که به رشد بینش و تفکر کودک کمک می‌کند و مهارت‌های او را در وجوه گوناگون ارتقا می‌بخشد می‌تواند چنین کارکردی داشته باشد کمااینکه همچون بازی در ابتدا چنین تصور می‌شود که تنها به جنبه‌های تفریح و سرگرمی کودک توجه دارد اما حقیقت چیز دیگری است و قرار است رشد فکری و تربیتی مخاطب خود را باعث شود.
دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تأکید کرد: گاه به دلیل ارائه الگوهای غلطی از سوی برخی گروه‌های نمایشی کودک و نوجوان چنین تصور می‌شود که نمایش برای این گروه سنی تنها اثری است که موجب شور و نشاط شود حال با استفاده از هر ابزاری همچون شعر و موسیقی و حرکات نمایشی و... اما باید تأکید کنم که حتی به فرض رایج شدن چنین ساختار اجرایی همچنان نباید از جنبه های تربیتی و تعلیمی در باطن نمایش کودک غافل شد.
وی به نمایش «شهر بی‌گدا» که هم‌اکنون در تالار هنر در حال اجراست اشاره کرد و گفت: این نمایش هم در طرح موضوع و هم در زمینه ایده اجرایی که کارگردان آن را به کار گرفته است، نمایشی نو و بدیع است و فارغ از هر حشو و زوائدی درصدد است که مجموعه‌ای از نکات تعلیمی و تربیتی را در مواجهه با مخاطب خود انتقال دهد.
کرمی در پایان گفت: توفیق این نمایش در پرداختن به موضوع و معضلی اجتماعی  یعنی تن‌پروری یک فرد که به تکدی گری او منجر می‌شود و بعد مجموعه عواملی که در روند روایتی نمایش دست به دست هم می‌دهند تا او را مجاب به کار و تلاش برای کسب روزی حلال کنند مثال‌زدنی است و مشاهده می‌شود که مخاطبان این نمایش ارتباط خوبی هم با قصه و شیوه اجرایی این اثر در عین سادگی و بی‌آلایشی آن برقرار می‌کنند.
 یادآور می‌شود، نمایش «شهر بی‌گدا» به نویسندگی حسن دولت‌آبادی و کارگردانی نرگس اصغری هر روز ساعت 17:30 در تالار هنر به روی صحنه می‌رود.
                    
به هر حال نباید فراموش کنیم که گاهی اوقات متداول می شود این در  شکل به جنبه اندیشه ای آن توجه کردیم و تیپیکال ور بسیاری از موارد در مواجهه با این دو تا محتوای آموزشی داشته باشد و اندیشه محوری قبل احترای بود در ایده و کارگردانی مضمومی دنبال بشود و دقت واکنش بچه ها  سرگرمی و چیزی را یاد ب

captcha