کد خبر: 3459903
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۷
لاله افتخاری پیشنهاد کرد:

قانون مد و لباس ایرانی ـ اسلامی نیازمند بازنگری است

گروه جامعه: نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به گذشت ۹ سال از تصویب قانون مد و لباس خواستار بازنگری در این قانون و عضو شدن برخی دیگر از نهادها در کارگروه ساماندهی مد و لباس ایرانی اسلامی شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) لاله افتخاری نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کارگروه ساماندهی مد و لباس امروز سه‌شنبه 17 آذر ماه در نشست خبری ارائه گزارش عملکرد اعضای کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با قرائت آیه 26 سوره اعراف که می‌فرماید: « یَا بَنِی آدَمَ قَدْ أَنزَلْنَا عَلَیْکُمْ لِبَاسًا یُوَارِی سَوْءَاتِکُمْ وَرِیشًا وَلِبَاسُ التَّقْوَىَ ذَلِکَ خَیْرٌ ذَلِکَ مِنْ آیَاتِ اللّهِ لَعَلَّهُمْ یَذَّکَّرُونَ؛ اى فرزندان آدم در حقیقت ما براى شما لباسى فرو فرستادیم که عورت‌هاى شما را پوشیده مى‏دارد و [براى شما] زینتى است و[لى] بهترین جامه [لباس] تقوا است این از نشانه‏‌هاى [قدرت] خداست باشد که متذکر شوند» عنوان کرد: لباس دو کارکرد اساسی دارد یکی پوشاندن و دیگری زینت دادن.

وی ادامه داد: به دنبال همین توجه به آیات قرآن کریم و بیانات مقام معظم رهبری در مجلس هفتم از روزهای نخست به این مسئله فکر کردیم که در حوزه مد و لباس قانونی داشته باشیم و در سال 87 آیین ‌نامه اجرایی این قانون تدوین و تصویب شد.

افتخاری به بحث بودجه‌گذاری در این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: در بحث بودجه‌‌گذاری معمولاً هم دولت‌ها و هم مجلس‌ها طی سال‌های اخیر کم توجه بوده‌اند و بودجه‌های تصویب شده هم نه در حوزه قرآن و نه در حوزه عفاف و حجاب پرداخت نشده است.

وی با اظهار امیدواری از اینکه وضعیت بودجه در این حوزه بهبود یابد اعلام کرد: لازم است در قانون مد و لباس بازنگری‌هایی صورت گیرد چرا که اکنون نهمین سال از تصویب این قانون را می‌گذرانیم و برخی از دستگاه‌ها نیز باید به این کارگروه اضافه شوند که پیشنهاد می‌کنم وزرات علوم به خاطر تأثیرگذاری در آموزش، بسیج به دلیل نیروی مردمی و معاونت علمی فناوری رئیس جمهور به دلیل توانایی در ارائه حمایت‌ها و فعالیت در پارک‌های علمی و فناوری می‌توانند به این کارگروه بپیوندند.

این نماینده مجلس بر لزوم تقویت بُعد نظارتی بر حوزه مد و لباس تأکید کرد و گفت: شاید نیاز باشد گزارشات دوره‌ای و مستمر از طریق این کارگروه به مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شود تا موانع و توانمندی‌ها بیشتر مشخص شود.

وی به تدوین لایحه برنامه ششم توسعه توسط دولت نیز اشاره کرد و گفت: در این لایحه می‌توان بودجه‌ای برای مد و لباس لحاظ شود. همچنین در طرح حمایت از صنایع بومی، پوشاک و لباس نیز باید در نظر گرفته شود و شاید حتی لازم باشد برای حمایت از این حوزه یارانه اختصاص داده شود.

افتخاری در پایان سخنانش گفت: در جامعه باید از طریق طرح‌های مختلف از جمله طرح شیما کاملاً برای مخاطب مشخص باشد که کدام لباس برای بیرون، کدام لباس برای مجلس و ... است تا مثل همه دنیا از یک نظم و انظباط اجتماعی برخوردار باشیم و در این صورت مسئله نظارت هم راحت‌تر و مشخص‌تر صورت خواهد گرفت و مردم با آرامش خاطر می‌توانند لباس تهیه کنند.

captcha