کد خبر: 3460109
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۷
امینی:

رسانه‌ها تنها منبع رساننده پیام نامه مقام معظم رهبری نیستند

گروه فضای مجازی: یک مدرس دانشگاه گفت: تنها رسانه‌ها، ساختارهای بین‌المللی و دیپلماتیک منبع رساندن این پیام نیستند؛ هر انسانی که ذره‌ای آزاداندیش و حقیقت‌پذیر باشد، می‌تواند منشأ انتقال پیام باشد.

علیرضا امینی، کارشناس فضای مجازی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به انتشار نامه مقام معظم رهبری در فضای مجازی اظهار کرد: اینکه ما آیا باید وارد فضای مجازی و دنیای تکنولوژی high tech بشویم یا نه در بیانات مقام معظم رهبری دیده شده است؛ از سال‌های گذشته‌ ایشان معتقد بوده‌اند حتماً باید ابزار ساختار اطلاع‌رسانی در حوزه‌هایی که در زمینه فناوری‌های نوین است در کشور ایجاد شود.

وی افزود: طبیعتاً وقتی شما ساختار فناوری جدید دارید نمی‌توانید از آن دوری کنید، بلکه باید برای نیل به اهداف خود آن را مدیریت کنید.

این کارشناس فضای مجازی با اشاره به نامه دوم رهبر معظم انقلاب به جوانان غرب اظهار کرد: ما دو وظیفه عمده در رابطه با انتقال پیام‌های این نامه داریم؛ اول اینکه باید مسیری را آغاز کنیم که در دنیا فهم جدیدی از اسلام بنا بر شرایط موجود ایجاد شود.

وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در نامه دوم‌شان نیز متذکر شدند که ما پیش از این به غرب گفته بودیم که آتشی که ایجاد شده، برگشتش به سوی خودشان است.

امینی خاطرنشان کرد: جریان‌هایی به نام اسلام در حال فعالیت در دنیا هستند که عمدتاً به دنبال بدنام کردن فضای اسلام بالاخص فضای تشیع هستند، با این حرکت رهبر معظم انقلاب قابل افشاگری و مدیریت دارند.

وی با بیان اینکه تنها ترجمه نامه رهبر معظم انقلاب نمی‌تواند برای انتقال پیام‌ها کافی باشد، گفت: اخیراً سایت‌هایی که نامه رهبر معظم انقلاب را به زبان‌های مختلف ترجمه کردند، توسط سازمان‌هایی که قابلیتی را ارائه می‌دادند، بسته شده و دسترسی به آنها سخت‌تر شده است.

امینی اظهار کرد: باید حتماً عین نامه بازانتشار داشته باشد این نکته بسیار مهمی است و اگر قرار است تفسیری گفته شود بر مبنای وجود اصل و ارائه نظر شخصی در کنار آن صورت گیرد؛ اینکه تفسیر و موضوعی را از دیدگاه خودم بسنده کنم، به دلیل حساسیت‌های ذهنی‌ام به یک حوزه، آن قسمت را پررنگ‌تر می‌کنم بنابراین تفسیر اشکال ندارد به شرط اینکه اصل موضوع زیر سایه تفسیر نماند.

وی در مورد نقش سفرا و رایزنان فرهنگی ایران در سایر کشورها در بازنشر نامه رهبر معظم انقلاب گفت: بسیاری از عمده‌کارهایی که اتفاق می‌افتد توسط انتقال داده‌هایی است که از سوی این افراد صورت می‌گیرد؛ در بحث‌های عاشورایی مشاهده شده که وقتی پیامی از پیام‌های امام حسین(ع) ایجاد و بین مردم سایر جوامع منتشر می‌شود، بیشترین بازخوردها صورت می‌گیرد.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: این اتفاق در کشورهای اروپایی چه از سوی سفرا و چه از سوی رایزن‌های فرهنگی ایران جدی است و حتماً باید ساختار و ابزاری را به کار بگیرند تا پیام بیشتر به گوش مردم برسد.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از ابزارهای اطلاع‌رسانی نوین گفت: اینکه ما باید زیرساخت‌های اطلاعاتی، دیتایی و ساختارهای فیزیکی داشته باشیم برای این است که بتوانیم در این دنیای مدرن اطلاعات، رد و بدل اخبار و آبشار پرخبر بتوانیم حضور داشته باشیم، این موضوع امری الزامی است اما به این معنا نیست که تا زمانی‌که این زیرساخت‌ها وجود ندارد، هیچ اقدامی انجام ندهیم.

امینی اظهار کرد: برای اینکه پیامی را منتقل کنیم نباید منتظر این باشیم که ابزارش تولید شود چون زمان انتقال پیام و رسیدن پیام بسیار مهم است، وقتی پیامی ارسال می‌شود، باید به زمان گیرندگی و کدگذاری‌های آن توجه شود.

وی بیان کرد: شاید امکانات ما به حدی نرسیده است که در همه موارد بتوانیم ابزار تولیدی داشته باشیم اما قطعاً نیروهایی داریم که می‌توانند این پیغام را به وسیله ابزار دشمن برای مردم کشورهای دیگر انتقال بدهند.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه پیام رهبر معظم انقلاب پیامی مردمی است، گفت: تنها رسانه‌ها، ساختارهای بین‌المللی و دیپلماتیک منبع رساندن این پیام نیستند؛ هر انسانی که ذره‌ای آزاداندیش و حقیقت‌پذیر باشد، می‌تواند منشأ انتقال پیام باشد؛ لذا من انتقال این نامه را برای همه واجب می‌دانم.

وی اظهار کرد: اگر این پیام در یک سایت گذاشته شود ممکن است از دسترس خارج شود اما اگر حجم گسترده‌ای از کاربران آن را بازنشر دهند، می‌توان به اهداف مورد نظر دست یافت.

captcha