کد خبر: 3460200
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
رضا آشتیانی:

شبکه نمایش خانگی فرصتی جدید برای فیلمسازی است/ توصیه دینی در فیلم‌های شبکه خانگی

گروه هنر: یک بازیگر و تهیه‌کننده سینما گفت: شبکه نمایش خانگی این فرصت را برای سینماگرانی که امکان دیده شدن ندارند، فراهم می‌کند تا کارهای مدنظرشان را جلوی دوربین ببرند.

رضا آشتیانی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌و‌‌گو با خبرگزاریبین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که شبکه نمایش خانگی این روزها محلی برای عرصه محصولات فرهنگی است، اظهار کرد: شبکه نمایش خانگی طی چند سال اخیر رشد بسیار مطلوبی داشته است به نحوی که در این حوزه‌ها کارهایی با پروداکشن‌های بزرگ تولید می‌شود. برای مثال سریال‌هایی چون «شهرزاد» و «دندون طلا» از جمله این تولیدات هستند که از کیفیت خوبی در ظاهر و متن بهره می‌برند. موضوع دیگری که باید به آن توجه داشت نگاه به موضوعات مختلف در این حوزه است که به شدت رشد مطلوب پیدا کرده است.

وی افزود: برای مثال نکته‌ای را بیان می‌کنم. در سال‌های گذشته معمولا محصولاتی در این حوزه عرضه می‌شد که به آن اصطلاحا فیلم‌های زیر تخم مرغی می‌گفتند. کارهایی که به شدت نازل و ارزان قیمت بودند. در این میان «قهوه تلخ» استثنایی بود که آن را کنار می‌گذاریم، اما طی یک و دو سال اخیر فیلمسازان بزرگی به سمت تولیدات این حوزه گرایش پیدا کرده‌اند و ما شاهد محصولات بسیار فاخری در  این عرصه هستیم که باید قدر و بهای این موقعیت را دانست. فیلمسازانی چون حسن فتحی و داود میرباقری که جزء افتخارات تلویزیون هستند.

جایگاه موضوعات دینی در شبکه نمایش خانگی

بازیگر و تهیه‌کننده فیلم «خاک سرد» در پاسخ به این سوال که موضوعات دینی تا چه حد این توان را دارند تا در این حوزه جذب مخاطب کنند؟ گفت: اولا باید مشخص کنیم منظور از سریال یا فیلمی دینی چیست، آیا ما این حوزه را تنها در کارهای تاریخی خلاصه می‌بینیم. اگر این گونه باشد که باید گفت که با سرمایه‌گذاری صحیح شبکه نمایش خانگی می‌تواند در این زمینه درآمدزایی داشته باشد، اما بحث من اینجاست که بسیاری از تولیدات این روزهای شبکه نمایش خانگی در خود مضامین را مد نظر داده‌اند که بارها در توصیه‌های اخلاقی و اسلامی به رعایت آن توصیه شده است. برای نمونه آنچه که در «دندون طلا» روایت می‌شد در بسیاری از توصیه‌های دینی به رعایت آن توصیه شده است.

وی به توضیح فوق اضافه کرد: کارهایی که در این حوزه تولید می‌شوند یک امتیاز دیگر هم دارند. آن هم این‌که به دلیل داشتن آزادی عمل فیلمساز، کارهایی تولید می‌شود که کمتر در آن می‌توان رنگ شعار و سفارش را مشاهده کرد. این اتفاق اگر در تلویزیون هم مورد توجه قرار گیرد مطمئناً ما محصولات بهتری را شاهد خواهیم کرد، البته قبول دارم که نظارت باید باشد، اما این مهم را هم نباید از یاد برد که عمده هنرمندان ما دغدغه دین و کشورشان را دارند برای همین اعتماد به آنها مطمئناً ضرر نخواهد داشت.

توجه به ژانرهای فراموش شده در شبکه نمایش خانگی

بازیگر فیلم «تلفن» ادامه داد: اگر حمایت از شبکه نمایش خانگی به خوبی صورت گیرد ما می‌توانیم برخی از گونه‌های فراموش شده را هم مجدداً احیا کنیم. برای مثال سینمای اکشن و پلیسی از این دست تولیدات است که سال هاست خبری از آنها نیست، در صورتی که این دو ژانر جزء گونه‌های پر مخاطب سینماست. موضوع دیگری که در این رابطه (شبکه نمایش خانگی) می‌توان گفت این است که این حوزه می‌تواند برای صنعت فیلمسازی کشورمان فرصت مهمی برای درآمد‌زایی اقتصادی باشد، چون در سینما و تلویزیون همه امکان فعالیت ندارند، اما این نقصان در شبکه نمایش خانگی وجود ندارد. به ویزه فیلمسازان جوان می‌توان از این فرصت به بهترین نحو بهره برند.

آشتیانی در پایان سخنانش تصریح کرد: شبکه نمایش خانگی همچنین بازویی برای سینماست، چون با خرید فیلم‌های سینمایی و نمایش آن به فیلم‌هایی که فرصت دیده شدن در سینما را پیدا نمی‌کنند، کمک می‌کند تا به شکل بهتری و بیشتری دیده شوند، البته در انتها باز هم تاکید می‌کنم که نظارتی نظام یافته بر کارها حاکم باشد تا آثار بهتری را در سینما و تلویزیون شاهد باشیم.

captcha