به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکرنماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت درنشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری برلزوم آسیب شناسی و ارزیابی و کارشناسی دقیق برای شناخت نقاط قوت و مراسم حج سال گذشته تاکید کرد.
دراین نشست که سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت و دیگر مسئولان حوزه حج شرکت داشتند سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به حوادثی که در مراسم حج 94 اتفاق افتاد اهمیت تامین حقوق زائران در مذاکرات آینده با میزبان را خاطرنشان و خواستار بررسی موضوع در کمیتههای کارشناسی با استفاده از کارشناسان خبره برای رسیدن به نتیجه مطلوبشد.
دراین جلسه اعلام شد ثبتنام از زائران در کاروانهای حج تمتع سال آینده از اول بهمن ماه آغاز و سه هفته ادامه خواهدداشت و اطلاعیه سازمان حج و زیارت درخصوص اولویتهای ثبت نام از زائران هفدهم ربیع الاول (هشتم دی ماه) همزمان با ولادت فرخنده حضرت رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) اعلام خواهدشد.
10 زائر حج 94 همچنان مفقود هستند
نماینده ولی فقیه همچنین پس ازاستماع آخرین گزارش درخصوص جانباختگان و مفقودان حادثه منا، خواستار روشن شدن وضعیت ده زائری شد که تاکنون روند شناسایی پیکرهایشان نهایی نشده است.
بر اساس این گزارش از 461 جان باخته فاجعه منا پیکر 382 نفر درایران و 69 نفر در عربستان دفن شده است.
درادامه این جلسه حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکراز تلاش همه دستگاهها در اعزام زائران و برگزاری با شکوه مراسم اربعین حسینی تقدیر کرد وگفت: کاربزرگی که صورت گرفت نتیجه تلاشها و پیگیریهای چند ماهه بسیاری از نهادها، ارگانها و گروههای مردمی بود.
وی برلزوم توجه به مدیریت متمرکز و پرهیز از موازی کاری تاکید کرد و آسیب شناسی جدی در حوزههای مختلف را برای تصمیم گیریهای آینده مهم خواند.
نماینده ولی فقیه با اشاره به اینکه حضور زائران کشورهای مختلف در مراسم اربعین حسینی در حال افزایش است، خواستار برگزاری نشستهای مشورتی با مسئولان دیگر کشورها دراین خصوص شد و گفت: نظارت جدی بر بخشهای گوناگون این عملیات بزرگ لازم است و باید در محورهای مختلف از جمله صدور روادید، حمل و نقل، اعزام، تغذیه، نحوه خروج اتباع خارجی از کشور و... تمهیدات و تصمیمات لازم اندیشیده و اتخاذ شود.
دراین جلسه حجتالاسلام حمید احمدی مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین و مصطفی قاسمی مدیر دفتر نمایندگی حج و زیارت در عراق ازفعالیتهای فرهنگی، آموزشی و خدمات رسانی به زائران در داخل کشو، نقاط مرزی و داخل عراق گزارش داده و تاکید کردند برای انجام وظایف محوله درحوزههای فرهنگی، اسکان، حمل و نقل، بهداشت و درمان و امنیت براساس نقشه راه ترسیم شده و پیش بینیهای صورت گرفته اقدام شد که با موفقیت همراه بود.
در پایان این نشست رئیس سازمان حج و زیارت فعالیتهای انجام شده را منسجم و ارزشمند عنوان و لزوم توجه به ارتباط و گفتمان با زائران، فرهنگ سازی و پرهیز از ایجاد توقع و تعمیم کار مشترک با عراقیها در خدمات رسانی به زائران را خاطر نشان کرد و گفت: مدیریت بهتراعزام زائران راه اندازی و بکارگیری نقاط مرزی جدید بین ایران و عراق را میطلبد که میتواند به تسهیل در عبور و مرور زوار بیانجامد.