حجتالاسلام والمسلمین عباسعلی واشیان عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه نگاه جزیرهای به علوم و قرآن بزرگترین مانع قرآن پژوهی و طب است، اظهار کرد: نگاه جزیرهای به علوم و قرآن موجب ایجاد مانع برای مطالعات میان رشتهای قرآن و طب میشود. این مسأله مانند این است که بهترین بذرها در زمینی نامناسب کاشته شود؛ مطمئنا این کار نتیجهای نخواهد داد و بذر ما را خراب میکند نگاه جزیرهای نیز چنین کاری میکند و بستر نامناسبی برای مطالعات میان رشتهای فراهم میکند.
وی ادامه داد: نمیتوان مانعی در برابر قرآن متصور شد به این دلیل که کتاب خداست و یدالله فوق ایدیهم است بنابراین ضعف ماست که فکر کنیم موانعی در برابر قرآن وجود دارد این مشکل ما به عنوان خادمان قرآن است که از درک و فهم آنچه در قرآن است عاجز هستیم.
واشیان عنوان کرد: باید از یک سو به شکل فردی و از سوی دیگر به شکل گروهی هر آن کس که توان فهم علوم مختلف از قرآن را دارد با هم جمع شوند و با یکدیگر کار کنند تا دیگر چیزی به نام مانع در مطالعات قرآن و طب مطرح نباشد.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: چون مخاطب این مطالعات انسان است و دایره اثرگذاری آن نیز به انسان باز میگردد، این احساس نیاز در سبک زندگی، نگاه فردی و تعاملات اجتماعی او محسوس است؛ ما میبینیم که خود مردم این نیاز را به صورت علنی مطرح میکنند و در حوزه مخاطبان عمومی در کنفرانسهای مختلف نیز این نیاز احساس میشود.
وی تأکید کرد: انسان هیچوقت به وضع موجود قانع نیست چرا که نمیتواند نیازش را با یک بخش تأمین کند و به دنبال این است که این نیاز را با یک منبع جامع تأمین کند و این منبع به جز منابع وحیانی نمیتواند باشد.
واشیان یادآور شد: باید به عنوان منتظران واقعی ویژگی سلامت جامعه مهدوی را مطالعه و تلاش کنیم خود را به آن درجه برسانیم و این میتواند افق مطالعات میان رشتهای و طب ما باشد.