به گزارش خبرنگار اعزامی
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) کرمانشاه، مراسم اختتامیه بخش دوم سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن سهشنبه شب اول دیماه در سالن انتظار کرمانشاه و با حضور حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد.
حمید محمدی در این مراسم سخنان خود را با گرامی داشتن یاد و خاطره مهاجران الیالله و خصوصاً آیتالله مؤیدی قمی آغاز کرد و گفت: آنچه بهعنوان قرآن در جامعه مطرح میشود مجموعهای از چند بخش قابل تمایز است که روح آن به یک نقطه برمیگردد.
وی با اشاره به اینکه برای آشنایی با قرآن کریم هفت گام باید برداشته شود، افزود: روخوانی، روانخوانی، تدبر، عمل به قرآن برخی از این گامها هستند، همچنین برای رسیدن به توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه سه ضلع وجود دارد که ایمان، معرفت و عمل است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: در این دوره از مسابقات به ضلع نخست مثلث توسعه فرهنگ قرآنی که توجه به مفاهیم بود به خوبی توجه شد؛ چراکه مفاهیم بهعنوان زیرساختیترین حرکت قرآنی در توسعه فرهنگ قرآنی مورد توجه است.
محمدی اظهار کرد: معرفت به قرآن کریم نیز بهعنوان ضلع دوم این مثلث و رفتار قرآنی نیز ضلع سوم است که رشد متوازن این سه ضلع توسعه مطلوب فرهنگ قرآنی را بهدنبال دارد و میتواند تحول اساسی در این زمینه ایجاد کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه آنچه بهعنوان تفسیر در جامعه مطرح است، عمدتاً کشف مدالیل است، گفت: تفسیر حقیقی پردهبرداری از حقایق ناب است که برای رسیدن به آن مستلزم گامهای روشن دیگری هستیم که اولین گام کشف نظامات هستی شناسانه از قرآن است. کشف نظامات ارتباطاتی در حوزههای مختلف، گام دیگر در این مسیر است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گام دیگر در این مسیر را پاسخگویی به نیازهای امروز و آوردن قرآن به لایههای مختلف اجتماع عنوان و اظهار کرد: این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه کرسیهای نظریهپردازی قرآنی در مراکز علمی جدیتر مورد پیگیری قرار گیرد و درسهای خارج حوزههای علمیه به سمت تفسیرگویی حرکت کند.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بخش دیگری از صحبتهای خود به بحث برگزاری مسابقات اشاره کرد و گفت: مسابقه عالیترین سطح در مجموعه تبلیغ و ترویج قرآن کریم مطرح است، جمهوری اسلامی ایران در همه زمینهها الگوست و در مسابقات قرآن نیز باید الگوی سایر جوامع اسلامی باشد.
وی با بیان اینکه هدف مسابقه در کشور ما انس دادن عموم مردم با قرآن کریم است، گفت: در سایر کشورها نهایت هدف برگزاری مسابقه، رشد فردی متسابقان است. در جمهوری اسلامی مسابقه هدف بلندی دارد که تمدنسازی نوین قرآنبنیان است و این همان نقطه مورد نظر همه ما است.
محمدی عنوان کرد: بحث تسابق و استباق که در سنت پیامبر(ص) نیز به آن اشاره شده است نیز میتواند مورد توجه قرار گیرد، ایشان برای ایجاد عزم در مردم آنها را برای وصول به مقصد عالی تشویق میکردند.
وی با اشاره به اینکه در مسابقه جلو بودن و یا عقب بودن از رقبا جایگاهی در سنت پیامبر(ص) ندارد، گفت: در سنت نبوی مهم فقط حضور در صحنه تعلیم و تعلم قرآنی است. آنچه موجب انس عمومی مسلمانان با قرآن کریم میشود همان مسابقهای است که سنت نبوی اعلام کرده است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: مسابقه نبوی برخوردار از سه ویژگی است، اولین ویژگی این است که داور مسابقات خداوند است، مهم در این مسابقه خشیةالهی شدن است و جایزه آن نیز مدعوةالله است.
محمدی با تأکید بر اینکه اهل خدا همان اهل قرآن است، بیان کرد: حضور در صحنه مسابقات یعنی لبیک به ندای پیامبر(ص)، حضور در صحنه تسابق نبوی یعنی انسان به داوری خداوند برای رسیدن به خشیت که جایزه آن مدعوةالله است وارد شده است. نفس حضور در این مسابقه و تلاش و کوشش در این به معنای پیروز شدن است.
وی خاطرنشان کرد: صدای زیبا یکی از نعمتهایی است که خداوند همراه به چهره زیبا عطا کرده است، مؤذنانی که در این دوره از مسابقات عالیترین ندای اسلام را فریاد زدهاند، جا پای جای سنت نبوی و مسیر ولایی گذاشتهاند.
محمدی در بخش دیگری از صحبتهای خود به بیان تفاوت قرائت و تلاوت پرداخت و گفت: تلاوت علاوه بر خصوصیات قرائت دو خصوصیت دیگر نیز دارد که تدبر و بعد هم تبعیت از آن است، ما مؤظف هستیم که قرآن کریم را تلاوت کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه حاضران در این مسابقات حاصل خروجی 20 هزار جلسه قرآنی هستند، گفت: از رسانه ملی که به خوبی این دوره از مسابقات را انعکاس داد نیز قدردانی می کنیم.