به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، جلسه نقد و بررسی نقاط ضعف و قوت طرح ملی حفظ شبانهروزی 4 جزء قرآن کریم در 2 ماه(رحله)، روز گذشته با حضور مسئولین و متولیان این طرح در سراسر کشور، در اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور برگزار شد.
در این جلسه که با حضور حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) و عضو هیئت مدیره اتحادیه، حجتالاسلام والمسلمین سیاری، رئیس ستاد طرح ملی رحله، آقایان قیصری، دبیر ستاد طرح رحله، کاظمی، مدیرعامل مؤسسه مهد قرآن زارچ یزد، بهنام مقدم، مدیرعامل مؤسسه امام حسین(ع) یاسوج، سرانجام، مدیرعامل کانون امام خمینی(ره) امیدیه خوزستان، عظیمی، مدیرعامل مؤسسه سروش جاودانه وحی، مروج، مسئول بیتالاحزان حضرت زهرا(س) مشهد و مدرسه شبانهروزی ثامنالحجج(ع) برگزار شد، هر یک از اعضا به بیان نقاط ضعف و قوت این طرح پرداختند.
در ابتدای این جلسه که به منظور هماندیشی، شناسایی و تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف این طرح برگزار شد، مزیتهای این طرح توسط اعضا بیان شد.
تأکید بر بعد تربیتی، نگاه ویژه به سبک زندگی دینی و عامل به قرآن بودن حافظان و راهاندازی 3 مدرسه شبانهروزی حفظ تخصصی قرآن کریم جدید همزمان با این طرح، حضور برخی از حافظان موفق این طرح در مدارس شبانهروزی حفظ قرآن کریم و بهکارگیری بیش از 150 حافظ و مربی قرآن کریم در این طرح از نکات جالب توجه این طرح بود که در این جلسه عنوان شد.
براساس این گزارش، انتقال تجارب عملی 14 ساله مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س) در زمینه حفظ قرآن کریم به سایر مؤسسات قرآنی کشور، همکاری معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد، سازمان اوقاف و امور خیریه، اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت با مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س) در برگزاری این طرح از دیگر نقاط برجسته این طرح بود که بسیار بر آن تأکید شد.
همچنین در این جلسه، ایجاد زمینه مناسب و زیرساخت جهت تربیت حافظان قرآن کریم، اعتمادسازی بین مردم و مسولان و همکاری بیش از 20 مؤسسه قرآنی از مهمترین مزیتهای این طرح اعلام شد.
کمک 480 میلیون تومانی اتحادیه قرآن و عترت کشور به طرح ملی رحله از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست بود که از سوی محمدی، مدیر اتحادیه تشکهای قرآن و عترت عنوان شد.
در ادامه نیز از این طرح به سبب فراگیری و گستره آن در بین اقشار مختلف نوجوانان و جوانان و برگزاری 32 نقطه در 16 استان کشور و حضور بیش از 2000 جوان و نوجوان برادر 14 تا 22 ساله و تربیت بیش از 1200 حافظ 2 تا 4 جزء، بهعنوان نقطه عطف تاریخی در تربیت حافظان یاد شد.
یکی از مهمترین مواردی که در این نشست مطرح شد، ویژگی شاخص این طرح نسبت به دیگر دورههای ویژه حفظ قرآن کریم در جذب مخاطب از میان برادران بود، چراکه مخاطب اغلب دورههای حفظ قرآن کریم، بانوان هستند.
یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای این طرح، ایجاد زمینه ظهور و بروز نقاط ضعف فعالیتهای قرآنی در زمینه روخوانی و روانخوانی قرآن کریم بود، به عبارت دیگر اجرای این طرح باعث شد، بسیاری از افرادی که در روخوانی و روانخوانی قرآن کریم با ضعف مواجه بودند، شناسایی شوند.
با توجه به اینکه یکی از پیش شرطهای ثبت نام در این طرح ملی، تسلط بر روخوانی و روانخوانی قرآن کریم بود، بنابراین افرادی که از تسلط کافی در این دو حوزه نداشتند، یا به طور کل از ثبت نام در طرح حفظ شبانهروزی قرآن کریم بازماندند که البته خود این موضوع میتواند کی از آسیبهای طرح باشد، اما به طور کل اجرای این طرح، ضعف در برخی بخشها را به متولیان معرفی کرد.
در ادامه این جلسه حاضران به ذکر نکاتی درخصوص نقاط ضعف طرح رحله پرداختند.
یکی از مواردی که در این جلسه به آن اشاره شد، بحث شبانهروزی برگزار شدن طرح بود، در رابطه با مدل شبانهروزی طرح، اعتبارات ویژهای که این قبیل طرحهای میطلبند، حضوری، تفاوت میزان هزینه کرد دستگاهها و نهادها در این قبیل طرحها و... از جمله نقاط ضعف طرح رحله در مقایسه با دیگر طرحهای حوزه فعالیتهای قرآنی بود که در این جلسه به آنها پرداخته شد.
هر چند حجتالاسلام والمسلمین شاهسونی، مجری این طرح از روند شبانهروزی برگزار شدن این طرح، تمامقد دفاع کرد.