کد خبر: 3462842
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹
اسماعیلی در گفت‌وگو با ایکنا اعلام کرد:

از نامگذاری خیابانی به نام «مشفق کاشانی» تا چاپ اشعار منتشر نشده وی

گروه ادب: دبیر همایش ادبی «مشفق کاشانی» با اعلام خبر تغییر نام کوچه بابک شرقی به نام این شاعر فقید در آستانه سالمرگ وی، از پیگیری برای تغییر نام یکی از خیابان‌ها یا میادین اصلی تهران به نام این شاعر تا یک سال دیگر خبر داد.

رضا اسماعیلی، دبیر همایش ادبی «مشفق کاشانی» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) توضیح داد: به احترام نام استاد مشفق کاشانی قرار شده نام کوچه و محل سکونت وی(بابک شرقی) واقع در خیابان ظفر به «مشفق کاشانی» تغییر کند. از این رو پیگیر هستیم که در آینده نزدیک یک خیابان یا میدان در تهران به نام مشفق کاشانی نامگذاری شود.
اسماعیلی افزود: با توجه به ویژگی‌های برجسته شاعری استاد مشفق کاشانی در اولین سالگرد درگذشت این پیر غزل ایران قرار است در 28 دی‌ماه امسال همایش ادبی مشفق کاشانی به همت دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با همکاری موسسه هنری ادبی اوج و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود.
وی گفت: در اولین مرحله برنامه‌ریزی برای برگزاری همایش، تاکنون شورای سیاستگذاری شکل گرفته و در اولین جلسه شورا مصوب شده که علاوه بر نامگذاری کوچه بابک شرقی به نام «مشفق کاشانی»، اشعار منتشر نشده وی تا روز همایش منتشر ‌شود. این اشعار را مشفق برای ویرایش در اختیار حسین آهی قرار داده بوده که آماده چاپ است.

40 غزل از مشفق به انگلیسی ترجمه می‌شود
دبیر همایش ادبی مشفق کاشانی ادامه داد: این مجموعه دربرگیرنده 50 غزل، 80 رباعی و دوبیتی و تعداد معدودی قصیده است که در کتابی 150 صفحه‌ای به چاپ می‌رسد.
وی همچنین گفت: قرار است 40 غزل از مشفق کاشانی انتخاب و به زبان انگلیسی ترجمه شود که اکنون در مرحله گزینش غزل‌ها هستیم و تا روز همایش در قالب یک کتاب توسط انتشارات سوره مهر عرضه می‌شود.
دبیر همایش ادبی مشفق کاشانی به چاپ تمبر یادبود مشفق کاشانی در سالمرگش اشاره کرد و ادامه داد: قرار است تندیس استاد مشفق کاشانی به زودی ساخته شود.

اعلام فراخوان در دوره‌های بعدی
وی در معرفی دیگر برنامه‌های سالمرگ مشفق کاشانی افزود: از دیگر برنامه‌های مناسبتی 28 دی‌ماه می‌توان به نصب بنر به مناسبت بزرگداشت پیر غزل فارسی در میادین اصلی تهران و چاپ ویژه‌نامه‌ای حاوی اشعار ادیبان درباره مشفق کاشانی اشاره کرد.
اسماعیلی تصریح کرد: نخستین همایش ادبی مشفق کاشانی اعلام فراخوان نداشته، ولی در نظر داریم در دوره‌های بعدی فراخوان ارسال مقاله و شعر را منتشر کنیم و برگزیدگانی داشته باشیم.
وی درباره ویژگی‌های شعری مشفق توضیح داد: وی دارای غزل میانه بود و میان غزل سنتی و معاصر نیمایی پیوند برقرار کرد تا به غزلی تازه و روزآمد برسد به گونه‌ای که در غزلیاتش می‌توان نوآوری و خلاقیت را مشاهده کرد.

captcha