کد خبر: 3463611
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۲
حجت‌الاسلام محمدحسین قرنی:

آیت‌الله شجاعی به استقبال حقیقت مرگ رفت

گروه اندیشه: حجت‌الاسلام قرنی در مراسم ختم آیت‌الله محمد شجاعی با اشاره به تفاوت نحوه مواجهه انسانها با مرگ، تصریح کرد: اکثر انسان‌‍‌ها از مواجهه با مرگ بیزارند و تنها اقلیتی به استقبال مرگ می‌روند؛ آیت‌الله شجاعی نیز از دسته اخیر بود که به استقبال مرگ رفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم ختم آیت‌الله شجاعی مفسر قرآن و عارف عالی‌قدر پیش از ظهر امروز، با حضور آیت‌الله کاظم صدیقی، امام موقت نماز جمعه تهران، حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، نماینده مجلس، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر نقویان و محی‌الدین بهرام‌محمدیان، معاون وزارت آموزش و پرورش حضور در مسجد نور تهران برگزار شد.
در این مراسم سه تن از مداحان اهل بیت(ع) به مداحی پرداخته و پس از آن حجت‌الاسلام محمدحسین قرنی به سخنرانی پرداخت و گفت: همه با مرگ مواجه می‌شوند، اما مهم نحوه مواجهه را مرگ است. اکثر انسان‌‍‌ها از مواجهه با مرگ بیزارند و تنها اقلیتی به استقبال مرگ می‌روند و آیت‌الله شجاعی نیز از دسته اخیر بود که به استقبال مرگ رفت.
وی افزود: عزرائیل به هنگام قبض ارواح نسبت به برخی زیباست، لذا علت جان دادن برای این افراد خوشحالی از مشاهده زیبایی این فرشته است؛ برای برخی نیز چنان هولناک ظاهر می‌شود که قبضه روح از ترس و وحشت می‌دانند؛ اما در روایات ما چنین آمده است که فرشتگان نمی‌توانند به حالات کریه و زشت درآیند.
قرنی تصریح کرد: علت این مسئله از نظر آیت‌الله حسن‌زاده آملی چنین است که عزرائیل فرشته‌ای مانند آینه است و هر کس به هنگام نظر در او نه صورت که سیرت و سر درونی خود را می‌بیند و از این رو کسی که دارای سیرت و سر درونی زیباست، زیبایی دیده و آن‌کس که دارای درونی زشت و کریه است، زشتی و کراهت می‌بیند و این به معنای تبدیل عزرائیل به چهره‌ای کریه نیست.
وی با بیان اینکه برخی از عوامل چهره انسان‌ها را زشت و برخی چهره‌انسان ها را کریه می‌کند، گفت: مهم‌ترین عاملی که سر درونی انسان را نیکو می‌کند عنصر اندیشه است. این اندیشه نیکو و بهشتی است که انسان را به بهشت واصل می‌کند. برخی از انسان‌ها به بهشت می‌روند، برخی بهشت می‌‍شوند و برخی نیز مورد انتظار و درخواست بهشت‌هستند.
قرنی در پایان گفت: آیه «إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُواْ لَن تُغْنِیَ عَنْهُمْ أَمْوَالُهُمْ وَلاَ أَوْلاَدُهُم مِّنَ اللّهِ شَیْئًا وَأُولَئِکَ هُمْ وَقُودُ النَّارِ: در حقیقت کسانى که کفر ورزیدند اموال و اولادشان چیزى [از عذاب خدا] را از آنان دور نخواهد کرد و آنان خود هیزم دوزخند». (آل‌عمران، 10)  به معنای آن است که جهنم چیزی جدای از انسان‌ها نیست و هیزم جهنم در واقع انسان‌ها هستند.
گفتنی است آیت الله محمد شجاعی در شهریور۱۳۲۰ هجری شمسی در یکی از توابع شهر زنجان و در خانواده روحانی متولد شد و پدر ایشان که به حاج شیخ‌میرزا علی معروف آن دیار بود.
آیت‌الله شجاعی که سال‌ها به عنوان استاد اخلاق به تدریس اشتغال داشت. مباحث اخلاقی ایشان در کتاب‌هایی چون «ضیافت حقیقی»، «چراغ هدایت»، «طریق نظری تزکیه»، «طریق عملی تزکیه»، «معاد»، «رساله محبت»، «کیمیای وصال»‌، «بقیة‌الله» و «پنج رساله» منتشر شده است.
یادآور می‌شود، این استاد اخلاق ظهر دوشنبه ۷ دی‌ماه در یکی از بیمارستان‌های تهران دار فانی را وداع گفت. وی از نیمه آذر به دلیل تشدید حملات قلبی در بیمارستان بستری بود.

captcha