
محمدعلی دشتگلی، رئیس سازمان بسیج هنرمندان تهران بزرگ در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: تصور میکنم با رویکرد متفاوت و مناسبی که دبیرخانه سی و چهارمین جشنواره بینالمللی «تئاتر فجر» در پیش گرفته است، در جشنواره این دوره شاهد رشد مطلوب کمی و کیفی آثار نمایشی باشیم. وی ادامه داد: دبیرخانه این دوره از جشنواره «تئاتر فجر» به آمار و ارقام اکتفا نکرده و در پی ارائه آماری چشمگیر از تعدد گروههای شرکتکننده در جشنواره طبق آنچه پیشتر شاهد آن بودیم و البته برخی حضور فراگیر گروههای تئاتری را دلیلی بر توفیق آن میدانستند، نبوده است.
این کارشناس تئاتر تصریح کرد: گروهمحوری در دستور کار این دوره از جشنواره «تئاتر فجر» قرار گرفته است؛ یعنی تأکید بر شایستگی گروهها و نمایشی که ارائه میدهند و ممکن است بر این مبنا از گروهی نمایشی شاهد اجرای بیش از دو اثر نمایشی باشیم؛ به هر ترتیب دبیرخانه «تئاتر فجر» در دوره سی و چهارم تأکید بر هویتبخشی به گروههای نمایشی و به رسمیت شناختن آنها دارد.
دشتگلی در ادامه گفت: آنچه که در جشنواره امسال شاهد آن خواهیم بود چیزی متفاوت از ادوار گذشته این جشنواره نخواهد بود با این فرق که دبیرخانه در تلاش است تا حداکثر استفاده را از داشتهها و امکانات و بضاعت موجود که در اختیار دارد به عمل آورد؛ این امر به نوعی سازماندهی همه تصمیمات و استفاده از امکانات ولو محدود به شکلی هدفمند است.
سرپرست سابق اداره کل هنرهای نمایشی افزود: جشنواره سی و چهارم «تئاتر فجر» درصدد است تا برنامههای تدارک دیده شده جشنواره را محدود و منحصر به زمانی 10 روزه نکند و تنها برنامههای اصلی را در آستانه جشن انقلاب اسلامی برگزار کرده و سایر برنامهها را در یک محدوده دو ماهه بدون شتابزدگی طبق برنامه برگزار کند.
وی در پایان تأکید کرد: همه سازمانها و نهادهای متولی امر فرهنگ و هنر همچون سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و ... باید در برگزاری هرچه مطلوبتر جشنواره «تئاتر فجر» به همگرایی و همافزایی با ستاد برگزاری جشنواره بپردازند و به ویژه با اختصاص سالن و فضاهای نمایشی مجال و فرصت بیشتری را برای گروههای نمایشی و مخاطبان علاقهمند تئاتر برای استفاده از برنامههای جشنواره فراهم کنند.