کد خبر: 3465191
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۹
سیدجواد روشن:

سمینار پژوهشی «تئاتر فجر» فتح بابی برای رفع مشکلات هنرهای نمایشی است

گروه هنر: مسائل و مواردی که در قالب سخنرانی و ارائه مقالات در سمینار پژوهشی جشنواره «تئاتر فجر» از سوی کارشناسان صورت می‌گیرد در حقیقت داده‌ها و پیش‌فرض‌هایی را در اختیار قرار می‌دهد که با پرداخت علمی مسئولان به آنها می‌توان به رفع مشکلات تئاتر خوشبین بود.

سیدجواد روشن، مسئولدفتر ارزشیابی و پژوهش مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفت‌و‌گو باخبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)گفت: آنچه که در قالب یک بسته پژوهشی تحت عنوان سمینار پژوهشی سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر طی روز گذشته و امروز در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی در حال برگزاری است، اقدامی اصولی و بنیادین در حوزه پرداخت علمی و مستدل در حوزه هنرهای نمایشی است.
وی اظهار کرد: انجام سخنرانی‌های کارشناسی و ارائه مقالات پژوهشی از سوی برخی پژوهشگران و محققان پیرامون موضوع خاص که گویا «نقش گرو‌ه‌ها و نهادهای سازمان‌یافته در شکل‌گیری و توسعه تئاتر» نام دارد، داده‌هایی علمی و آماری را در اختیار مسئولان و فعالان تئاتری قرار می‌دهد که به خودی خود می‌تواند فتح بابی برای رفع مشکلات عدیده حوزه هنرهای نمایشی به شکل تدریجی و یا دفعی باشد.
این کارشناس و کارگردان تئاتر تصریح کرد: نباید انتظار داشت که موارد طرح شده در قالب مقالات علمی و سخنرانی‌های کارشناسی در قالب چنین سمینارهای زودبازده باشد و شاهد اثرات مثبت آن در دوره اخیر و یا حداکثر در یکی دو دوره آتی جشنواره و سایر رویدادهای تئاتر باشیم، بلکه این فرایند تنها به ارائه پیش‌فرض‌هایی ختم می‌شود که باید سیری پژوهشی و علمی در زمانی مکفی را طی کرده و منتج به اتفاقات خوب در حوزه مدیریت تئاتر و بسامان شدن اوضاع فعالیت فعالان تئاتری شود.
روشن گفت: اهمیت دادن مسئولان برگزاری جشنواره «تئاتر فجر» به موضوع خطیر و زیربنایی پژوهش و نگاه علمی به هنر تئاتر را در زمان مجزا و مستقل از هیاهوی روزهای پرالتهاب اجراهای نمایشی در روزهای رسمی جشنواره را باید به فال نیک گرفت و آن را تبدیل به یک سنت حسنه در حوزه فعالیت‌های نمایشی کرد و از پژوهشگران در این حوزه حمایتی همه جانبه در به سرانجام رساندن موضوعاتی که به عنوان یک داده و پیش فرض آنها را بیان می‌کنند صورت گیرد.
وی در پایان اظهار کرد: قطعاً نقشه عملی و یا شیوه نامه‌ای علمی و مؤثر در زمینه برگزاری هرچه مطلوبتر جشنواره «تئاتر فجر» و سایر رویدادهای تئاتری با توسل به همین موضوعات مطرح شده در حوزه نظری تئاتر به دست می‌آید و اینکه مسئولان در بعد اجرایی با توسل به مؤلفه و داده‌های ارائه شده سعی در رفع نواقص و برگزاری درخور جشنواره‌های تئاتری داشته باشند.
یادآور می‌شود، سمینار پژوهشی سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» طی روزهای 15 و 16 دی به میزبانی پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی در حال برگزاری است.

captcha