این مراسم که با حضور امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش، حجتالاسلام آلهاشم، رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی آجا، حجتالاسلام حمید محمدی، قائم مقام رئیس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و سایر فرماندهان، مسئولان و کارکنان این نیرو همراه بود، با پخش سرود جمهوری اسلامی آغاز شد.
در ادامه این مراسم سروان ابوالفضل قدیانی، رتبه نخست رشته قرائت تحقیق به تلاوت آیاتی از قرآن پرداخت و سپس عباس سلیمی از پیشکسوتان قرآنی کشورمان به اجرای برنامه پرداخت. سپس کلیپی از روند برپایی این دوره از مسابقات پخش شد.
براساس گزارش ایکنا، سپس حجتالاسلام صالحینسب، معاون فرهنگی و روابط عمومی ارتش با اشاره به اینکه یکی از پرسابقهترین و پردامنهترین مسابقات در سطح نیروهای مسلح بلکه در سطح کشور، مسابقات قرآنی ارتش است، گفت: هدف این بوده است که فرهنگ قرآنی عمومیسازی شود و این امر از اولویتهای اصلی سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش بود و هدف دوم انس با قرآن از طریق حفظ آیات و براساس فرمایش فرماندهی کل قوا، مقام معظم رهبری بوده است تا اگر جریانی اتفاق افتاد این عزیزان بتوانند به آیات قرآنی استشهاد کنند.
وی ادامه داد: در سطح تمامی یگانهای دوردست و دورافتاده و تا نزدیک 12 هزار و 505 نفر در این دوره از مسابقات قرآنی در سطح کشور شرکت کردهاند که در این میان شش هزار و 752 نفر از کارکنان پایور، پنج هزار و 138 نفر از کارکنان وظیفه و 615 نفر از دانشجویان شش دانشگاه ارتش جمهوری اسلامی است.
در ادامه این مراسم از چهار نفر از پیشکسوتان قرآنی ارتش تجلیل شد. سپس بخش اول تجلیل از برگزیدگان در بخش کارکنان پایور با اهدای لوح تقدیر و هدیه نقدی انجام گرفت.
سپس حجتالاسلام حمید محمدی، قائممقام رئیس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی به سخنرانی پرداخت و گفت: هنگامی جایگاهشناسی قرآن را در نظام جمهوری اسلامی انجام میدهیم، میبینیم که قرآن مبنای اصل حاکمیت نظام است و تحقق حکومت عدل و قرآن در مقدمه قانون اساسی آمده است و نظام تشکیل شد تا حاکمیت قرآن را رقم بزند. لذا مرجعیت تمامی امور در جمهوری اسلامی به قرآن بازمیگردد.
وی ادامه داد: ایجاد تمدن قرآنبنیان مهمترین هدف جمهوری اسلامی است که طی هفته گذشته مجدداً از زبان فرمانده کل قوا در نشست تقریب بین مذاهب اسلامی شنیدیم و قطعا ایحاد تمدن قؤآن بنیان یکی از لوازم آن ایجاد ارتشهای قرآنبنیان در جهان اسلام است.
محمدی با اشاره به دومین جایگاه قرآن در نظام ما، اظهار کرد: محور هویتبخش ماست که امت اسلامی در دوران معاصر بحران هویت دارد. انجسام فرهنگی که براساس قرآن شکل میگیرد لازمهاش بازگشت همه جانبه به قرآن کریم است که چه بخشهای معنوی و رفتاری و... حضور مؤثر فرهنگ قرآن میتواند هویت بخش نسلی که دچار سرگردانی و یا بیهویتی است.
وی اضافه کرد: سنجه صحت عملکردی تمامی ساختارهای نظام از جمله ارتش جمهوری اسلامی، انطباق فعالیتها با قرآن کریم است به مقداری که فعالیتها را میتوان براساس سنجههای قرآنی رصد کرد و آنها را منطبق دانست میتوان ارتش و نظام را قرآنی تلقی کرد اعم از آحاد، نظامات و فرهنگ حاکم بر ارتش لذا مهندسی فرهنگ در ارتش جمهوری اسلامی فرآیندیست که در راستای ارتقای و تعالیت هویت فرهنگی ـ اسلامی و ایرانی ما براساس قرآن کریم میتواند شکل بگیرد.
در ادامه گزارش ایکنا، مراسم تجلیل از برگزیدگان چهاردهمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان دختر و پسر دانشگاههای ارتش و سپس مراسم اهدای جوایز به کارکنان وظیفه منتخب در سیوپنجمین دوره مسابقات قرآن آجا انجام گرفت.
یادآور میشود، سیوپنجمین دوره مسابقات قرآن کارکنان پایور وظیفه آجا و چهاردهمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان دانشگاههای ارتش از 13 تا 16 دیماه به مدت چهار روز با حضور 290 نفر متسابق به میزبانی سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش برگزار شد.
سمیرا باباجهد انصاری