
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) دو روز پیش طی مراسمی از پوستر سی و چهارمین جشنواره بینالمللی «تئاتر فجر» رونمایی شد؛ پوستر با طراحی و اجرای عباس محبوب که با استفاده از نمادهایی ساده سعی در القای مفهومی هدفدار را در مواجهه با مخاطب دارد.
پوستر این دوره از جشنواره در حقیقت نمایی مرتفع به سازهای است که تداعیگر مجموعه جاوید تئاتر شهر است و البته گروهی از افراد که گرداگرد این سازه پراکنده شدهاند و البته همه آنها به نوعی گرایش به بنای تئاتر شهر دارند؛ ساختار دوار سازه تئاتر شهر در این پوستر براساس نگرش روانشناسانه، نماد پویایی و حیات هنرهای نمایشی است و چینش افراد به دور این سازه به منزله نوعی گردهمایی و همگرایی تلقی میشود.
به این مسئله در توضیح دبیر جشنواره پیرامون ایده و طرح اولیه این پوستر نیز اشاره شد که مخاطب در مغناطیس تئاتر که منبع آن بنای باشکوه تئاتر شهر است به نوعی اتحاد و انسجام میرسد و تئاتر شاید در شرایط کنونی زمینهساز چنین وحدت و همگرایی باشد.
این تلقی در مواجهه با هویت بصری سی و چهارمین جشنواره بینالمللی «تئاتر فجر» همچنین تحقق شعار همیشه «تئاتر فجر» یعنی تئاتر برای همه است، با دقت در افرادی که در گرد سازه تئاتر شهر پوستر حضور دارند و نظر به وضعیت ظاهری آنها میتوان به روشنی دریافت که این گروه هر کدام نمایندهای از اقشار گوناگون جامعه هستند که البته به واسطه روی آوردن به تئاتر چنین میتوان برداشت کرد که هنر تئاتر و تئاتر دیدن در شرایط فعلی از جمله ضرورتهایی است که ابتدا مسئولان و پس از آن آحاد مردم باید به آن توجه و با برنامهریزی در سبد فرهنگی خانوار هزینهای برای آن در نظر بگیرند.
زمینه پوستر جشنواره سبز رنگ است که آن هم نشانه طروات و خرمی و البته تقدس هنر نمایش است که تمامی عناصر بصری آن را دربرگرفته و البته نوری که بر فراز سازه تئاتر شهر تابیده شده و سایهای که بخشی از فضای دور آن را پوشانده که نشان از این نکته دارد که تئاتر میتواند چتر مطمئن فرهنگی و هنری برای ارائه خوراک مناسب به مخاطبان جویای اندیشه و تفکر باشد.
با همه این تفاصیل باید گفت که طراحی پوستر این دوره جشنواره «تئاتر فجر» به نسبت ادوار اخیر آن و به ویژه سال گذشته که حاشیههای زیادی به دنبال داشت با دقت و وسواس بیشتری صورت گرفته است. البته در لایههای زیرین مفهومی این پوستر نکتهای نگرانکننده نیز ابتدا به مسئولان تئاتری و بعد به هنرمندان و سایر فعالان هنرهای نمایشی یادآوری شده است و آن اینکه باید به هر قیمتی شده به فکر احیای تئاتر شهر به عنوان نماد شاخص و فاخر تئاتر حرفهای کشور که متأسفانه وضعیت چندان مناسبی ندارد و در سیطره چند ساختمان و سازه معارض شهری، حریم هنری و اصالت خود را از دست داده است، باشیم.