به گزارش خبرگزاری
بینالمللی قرآن (ایکنا) علی لاریجانی، صبح امروز، یکشنبه، 20 دیماه در نطق پیش از دستور نشست علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوادث روزهای اخیر در عرصه منطقه و بینالمللی گفت: این مسائل از جهات مختلف با منافع ملت و امنیت ملی کشور مرتبط بوده است.
وی افزود: در هفته اخیر دولت سعودی با اعدام سبوعانه روحانی برجسته شیخ نمر و عدهای دیگر وجدان عمومی امت اسلام را آزرده کرد و با مخلوط کردن این اقدام غیر انسانی با اعدام عدهای تروریست تلاش کرد ماجرا را سرهمبندی کند که البته نشد و صحنه بینالمللی به این اقدام وحشتناک واکنش نشان داد.
لاریجانی اظهار کرد: به دنبال این حادثه به بهانه حمله به سفارت عربستان در تهران، این کشور رابطه سیاسی و اقتصادی خود را با تهران قطع و با فشار بر تعدادی از کشورها آنها را تشویق به قطع رابطه و یا کاهش رابطه با تهران کرد و از طرف دیگر با اقدامی ماجراجویانه در یمن کراراً به اطراف سفارت ایران حمله نظامی کرد تا آسیبهایی به سفارت وارد شود که این اقدامات نشانگر رفتار سیاسی سبک و از سر دشمنی با ملت ایران است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشینه دشمنی آل سعود با ملت ایران گفت: در موضوع جنگ تحمیلی سالها بعد از جنگ یکی از مسئولان سعودی گفته بود ما دو اشتباه در منطقه انجام دادیم؛ یکی اینکه در جنگ صدام علیه ایران 40 میلیارد دلار به صدام کمک کردیم و دیگر اینکه به طالبان کمک کردیم.
وی افزود: آل سعود مکرراً آمریکاییها را علیه ایران تحریک کرد، به طوریکه یکی از صاحبمنصبان آمریکایی در خاطرات خود نوشته در ملاقات با مسئولان ارشد سعودی آنها نظیر مسئولان رژیم اسرائیل ما را تحریک میکردند که با ایران درگیری نظامی ایجاد کنیم که بر حسب نوشته او اعتراض کرده که شما رقابتهای خود را میخواهید با هزینه ما به پیش ببرید.
لاریجانی ادامه داد: در جنگ 33 روزه نیز که قلوب همه ملتهای مسلمان در کنار مقاومت لبنان و حزبالله قهرمان میتپید، سعودیها بر حسب اطلاعات به دست آمده، کمک اطلاعاتی به رژیم صهیونیستی میکردند و دهها مورد دیگر نظیر این وقایع.
وی تصریح کرد: سؤال مهم این است که دولت سعودی با این کارنامه در سالهای گذشته چه نفعی برد؛ آیا با اینگونه رفتارها بزرگی پیدا کرد یا در بین مسلمانان یک کشور مسئولیتشناس تلقی شد یا گامی در همبستگی امت اسلامی برداشت؛ آیا حادثه منا و کشته شدن هزاران نفر حاجی و بعد مخفی کردن آن باعث آبروی آنها شد؟ آیا دخالت نظامی در بحرین قدرتمندی آنها را نشان داد یا وحشت آنها را بیشتر نمایان ساخت؟ آیا بیش از 4 سال دخالت در سوریه برای سعودی نتیجهای در برداشت جز اینکه عده زیادی از مردم سوریه را گرفتار پدیده شوم تروریسم کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حمله عدهای به سفارت عربستان کار اشتباهی بود، اظهار کرد: باید وزارت کشور با کسانی که از نظر ایجاد امنیت در آنجا قصور یا تقصیر داشتند برخورد کنند و مجلس نیز موضوع را پیگیری خواهد کرد که ریشه اینگونه رفتارها در کشور از بین برود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: اقدامات سعودی موضوع اساسی دیگری است که ریشههای چندین ساله دارد و البته در یک سال اخیر مخصوصاً بعد از حملات نظامی به یمن مظلوم ابعاد گستردهای پیدا کرده است.
وی افزود: چرا باید دولت سعودی که نماینده مردم سرزمین وحی است از خود چهره یک کشور ماجراجوی بیفکر را نشان دهد که هم به خودش لطمه حیثیتی و اقتصادی وارد میکند و هم به دیگران.
وی گفت: اقدامات عربستان در جهت کاهش قیمت نفت با این هدف که ملت ایران در توافق هستهای بهره اقتصادی نبرد بود؛ سعودیها باید درک کرده باشند که ملت ایران، ملتی توانمند، هوشمند و بافرهنگی هستند و در شرایط سختتر اهداف انقلاب را پیش بردهاند، لذا اینگونه اقدامات موذیانه هیچگاه سد راه ملت نخواهد بود.
لاریجانی تصریح کرد: عربستان با ارادهها میتوانست منافع مادی خود را صرف نجات مردم مظلوم فلسطین کند که با این اقدام برای خود آبرومندی ایجاد میکرد یا اینکه اگر همت خود را صرف همگرایی امت اسلامی میکرد، بنیه اقتصادی کشورهای اسلامی را تقویت و در مقابل ملل مسلمان عزتمند بود، اما با مقایسه وضعیت امروز و چهره مسئلهساز در بین کشورهای اسلامی عربستان تا جایی پیش رفته که سایر دول غیر مسلمان نیز کار آن را تقنیه میکنند و دنبال پادرمیانی هستند.
رئیس قوه مقننه اظهار کرد: بدون تردید رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی از این آشفتگی دنیای اسلام بیشترین بهره را میبرد؛ ملاحظه میکنید که چگونه رژیم صهیونیستی در چنین فضایی انواع ستمها را به مردم مظلوم فلسطین وارد کرده اما به حول قوه الهی ملت فلسطین با انتفاضه خود پاسخ این گستاخیها را خواهند داد.
وی افزود: تعجبآور است که در چند هفته اخیر مقامات سعودی با وزیر امورخارجه و سفیر ما مذاکره داشته تا از این طریق اختلافات حل و فصل شود و از جانب دیگر با اقدامات غیراخلاقی و ماجراجویانه مواجه می شویم که نشانگر آشفتگی در تصمیمگیریهاست.
لاریجانی گفت: مجلس شورای اسلامی ضمن محکومکردن اقدامات نسنجیده دولت سعودی، از سر دلسوزی این کشور را به راه و رسم حکمرانی در تراز اسلام دعوت می کند که تا دیر نشده عقلانیت را در برخورد با سایر کشورهای اسلامی در پیش گیرند تا دچار خشم امت اسلام نشوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به طرحهای سرهمبندی شده برخی نمایندگان آمریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت: بر طرحهایی که مطرح کردهاند نامی جز ایذا نمیتوان گذاشت چرا که قصد آنها تخریب پرونده حل و فصل اتمی است که ایران با 1+5 به ثمر رسانده است؛ اگر حکومت آمریکا از یکپارچگی در تصمیمگیری برخوردار نیست هزینه آن را سایر ملتها نباید بدهند.
وی افزود: اقدامی که چندی پیش در مورد روادید در خلال بودجه آمریکا انجام گرفت، قطعاً مخالف روح برجام است و اگر آن را اصلاح نکنند از طرف ایران مقابله به مثل خواهد شد و در این زمینه تدبیر شده است.
وی تصریح کرد: چنانچه دولت آمریکا مانع اجرای این طرحها نشود، نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی طرحهای مقابل آن را به اجرا در خواهند آورد.
لاریجانی با بیان اینکه چه معنایی دارد در مورد سپاه پاسداران و نیروی قدس که چشم و چراغ ملت ایران در تأمین امنیت هستند با گستاخی طرحهای ناشیانه مطرح میکنند، اظهار کرد: اگر نیروی قدس در مقابل تروریستها در منطقه حضور نداشت دهها حادثه پاریس را مشاهده کرده بودید.
وی ادامه داد: سپاه و نیروی قدس مستحق تحقیر جیرهبگیران صهیونیست در کنگره و سنا نیستند بلکه CIA یک نهاد تروریستی است که در ماجرای افغانستان و عراق به کرات با تروریستها زد و بند داشته است.
رئیس مجلس تصریح کرد: ارائهکنندگان طرحهای سخیف در مورد بنیه دفاعی کشور به ویژه در زمینه موشکی و همینطور طرحی در مورد سوابق هستهای ایران پشیزی نزد ملت ایران محل اعتنا نخواهد بود؛ بلکه ملت ایران را در تقویت بنیه دفاعی کشور مصممتر هستند و چنانچه این مسیر را دنبال کنند ما چه در زمینه دفاعی و چه در فعالیت هستهای تجدید نظر میکنیم.
وی همچنین به سخنان روز گذشته مقام معظم رهبری در جمع مردم قم اشاره کرد و گفت: سخنان ارزشمند رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز قیام 19 دی که آنان را پیشروان و پیشرانان انقلاب خطاب کردند و به این جهت مدال زرین انقلاب را به سینه مردم استان قم نصب کردند، از جهات مختلف دارای اهمیت بود؛ هم از جهت ماهیت انقلاب اسلامی که به دلیل اسلامیت و اهداف بلند آن ماندگاری یافته است و صیانت از این امر فهم درست و بصیرت را با حضور به موقع در صحنه را نیازمند است و هم برای انتخابات آینده نکات راهگشایی را بیان فرمودند که همه جریانهای سیاسی و رسانهها باید به آن توجه تام کنند.
وی افزود: ایشان نماد مجلس آتی را در شجاعت، استقلال و آزاد بودن آن تعریف کردند که در شرایط فعلی کشور کلید رستگاری ملی خواهد بود؛ این سه ویژگی هم کارآمدی مجلس را تبیین میکند و هم در فضای آشفته بینالمللی و منطقهای برای ریلگذاری قوای دیگر و مجلس شورای اسلامی آتی پر اهمیت است.