کد خبر: 3467010
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۶
تئاتر فجر در گام سی و چهارم/7

اهتمام ویژه «تئاتر فجر» به موضوعات دینی، ارزشی و دفاع مقدس

گروه هنر: دبیر سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» با تشریح کمی و کیفی برنامه‌های این دوره از جشنواره گفت: در این دوره اهتمام ویژه‌ای به موضوعات دینی، ارزشی و دفاع مقدس داشته‌ایم.

به گزارش خبرگزاریب بین‌المللی قرآن(ایکنا) دومین نشست خبری سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» پیش از ظهر امروز سه‌شنبه 22 دی با حضور سعید اسدی، دبیر جشنواره و جمعی از مسئولان ستاد برگزاری بزرگترین رویداد تئاتر کشور در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
سعید اسدی، دبیر سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» در این نشست با اشاره به اینکه کمتر از 10 روز دیگر به برگزاری این جشنواره باقی است گفت: این جشنواره ماحصل 8 ماه همکاری و تلاش مجموعه همکارانم در  دبیرخانه آن است که البته همگرایی و همکاری هنرمندان و دست‌اندرکاران تئاتر نیز بر این توفیق صحه گذاشت.
وی اظهار کرد: تئاتر روزگار پرفراز و نشیبی را پشت سر می‌گذارد و با وجود کمبودها و ناملایماتی که هر ساله در زمینه این هنر با آن مواجه هستیم، اما هر زمان که به موسم جشنواره «تئاتر فجر» نزدیک می‌شویم شور و هیجان زایدالوصفی در میان اهالی تئاتر و تئاتردوستان به وجود می‌آید.
جامعه تئاتر بیشتر به هم روا داشته باشند
اسدی تصریح کرد: در این اوضاع و احوال و با وجود همه این ناملایمات توصیه من به جامعه تئاتری این است که بیشتر پشتیبان یکدیگر باشند و اصطلاحاً به هم روا داشته باشند تا اوضاع و احوال این هنر مقداری بهبود پیدا کرده و شاهد رشد روزافزون گروه‌های تئاتری و فعالیت در این عرصه باشیم.
این کارشناس و مدرس دانشگاه ادامه داد: خوشبختانه تا به امروز همه برنامه‌های مربوط به جشنواره براساس برنامه‌ریزی قبلی به پیش رفته است و ما تمام تلاش خود را به کار بسته‌ایم تا حد توان کیفیت‌گرایی را در جشنواره پیاده و نهادینه کنیم و باید همین جا اذعان کنم که اغلب گروه‌هایی که در این دوره از جشنواره حضور دارند به معنای واقعی کلمه گروه تئاتری هستند یعنی سال‌ها در امر تولید و اجرای تئاتر کوشا بوده‌اند و این گونه نیست که ما به ائتلاف‌های مقطعی و گذرای تئاتری که برای جشنواره کار تولید کنند و پس از آن از یکدیگر منفک شوند اهمیتی قائل شده باشیم.
وی افزود: درصدی از آثار این دوره از جشنواره «تئاتر فجر» جدید هستند و یکی از ویژگی‌های این دوره جشنواره  این است که تنوعی در موضوعات و گونه‌های تئاتری را می‌توان در آنها دید و از دیگر ویژگی‌های جشنواره سی و چهارم توجه به محورهای موضوعی دفاع مقدس، محیط زیست، افراط گرایی و ظهور گروه‌های تکفیری و همچنین مفاهیم ارزشی و دینی است.
اسدی با اشاره به اینکه از پاییز فرایند اجرایی جشنواره «تئاتر فجر» را آغاز کرده‌ایم گفت: سمینار پژوهشی، نمایشنامه‌خوانی و برگزاری مستقل جشنواره‌های فجر استانی از جمله مهمترین مباحثی است که در فرایند اجرایی جشنواره تاکنون آن را پی گرفته‌ایم و آمار کمی آثار شرکت داده شده در این دوره از جشنواره نشان از شور و نشاط پویایی آن به نسبت دوره‌های پیشین آن دارد.
وی افزود: در بخش تولیدات تازه تئاتر 158 اثر متقاضی بودند که 30 متن در ابتدا پذیرفته شدند و پس از انصراف بعضی از آنها، 26 اثر به ارزیابی گذاشته شدند و 10 اثر به بخش نهایی راه پیدا کردند که 7 اثر  از تهران و 3 اثر از شهرستان بودند و در بخش نسل نو نیز 52 اثر متقاضی بود که در پایان 8 اثر به مرحله نهایی راه یافتند.
حضور 15 نمایش در بخش میهمان جشنواره
اسدی در ادامه گفت: در بخش تئاتر خیابانی 215 متقاضی بودند که 32 اثر پذیرفته است و 8 نمایش در بخش مسابقه این بخش پذیرفته شدند و البته 10 اثر هم در قسمت میهمان تئاتر خیابانی جشنواره «تئاتر فجر» حضور خواهند داشت و 15 نمایش نیز در بخش میهمان جشنواره به روی صحنه خواهند رفت.
مدیر سابق تالار مولوی اظهار کرد: 200 اثر در بخش مرور به دبیرخانه جشنواره ارسال شدند که 35 اثر به مرحله نهایی راه پیدا کردند  و 24 اثر هم در بخش مرور تئاتر استانی به اجرا درخواهند آمد و باید همین جا اعلام کنم که در بخش سمینارهای پژوهشی 34 چکیده مقاله را دریافت کردیم که 16 مقاله به همراه سخنرانی و میزگرد علمی ارائه شد.
دبیر سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» گفت: در بخش مسابقه عکس تئاتر ایران، 558 اثر به دبیرخانه ارسال شده است که حاصل تلاش 113 عکاس است و 36 عکس در این بخش معرفی و به نمایش درخواهند آمد؛ لازم می‌دانم به اطلاع برسانم که در این دوره از جشنواره توجه ویژه‌ای به هویت بصری در گروه‌های نمایشی داشتیم که نمود آن پوستر و بروشور است.
اسدی عنوان کرد: در کارگاه‌های آموزشی به ویژه در بخش بین‌الملل جشنواره تلاش به عمل آمد تا رویکرد مشخص‌تری احصاء شود و توجه ویژه‌ای در زمینه ارتقای توان فنی و تکنیکی گروه‌های تئاتری به ویژه گروه‌های داخلی به وجود آید و حتی یک کارگاه آموزشی ویژه دانشجویان خواهیم داشت که در آن در حوزه کارگردانی و طراحی صحنه و مبحث کنش و ویدئو موضوعات جالب توجهی بیان خواهد شد.
3 داور غیرایرانی و 2 داور ایرانی آثار مسابقه تئاتر ملل را ارزیابی می‌کنند
وی با اشاره به اینکه 3 داور غیر ایرانی و 2 داور ایرانی آثار بخش تئاتر ملل جشنواره را ارزیابی خواهند کرد، گفت: اسامی این داوران متعاقباً اعلام خواهد شد و البته یکی دیگر از ویژگی‌های این دوره از جشنواره اضافه شدن بخشی به نام «بعلاوه فجر» است که با مشارکت تئاتر خصوصی بخشی از اجراهای تئاتری که در اصل مرور آثار به نمایش درآمده در سالن‌های تئاتر خصوصی است و تعداد آنها 6 سالن خواهد بود است که تصور می کنم 40 اجرا خواهیم داشت.
این کارشناس تئاتر گفت: از جمله دستاوردهای این دوره از جشنواره تئاتر توجه به مقوله برندینگ جشنواره است یعنی با گستردگی تبلیغات و مواجهه شرکت‌های بازرگانی و تجاری کاری کنیم تا آنها به عنوان حامیان مالی و معنوی جذب هنر تئاتر شوند که خوشبختانه این امر در حال صورت گرفتن است و توانستیم با شرکت وانیک در این زمینه به توافقاتی برسیم.
ساخت موسیقی جشنواره برای نخستین‌بار
اسدی خبر داد: امسال برای نخستین‌بار جشنواره دارای یک آرم استیشن خواهد بود که در اصل موسیقی ویژه جشنواره است که در محیط‌های جشنواره مخاطبان بارها و بارها آن را خواهند شنید، این موسیقی را سعید ذهنی ساخته است که به عنوان شاخصه «تئاتر فجر» شناخته خواهد شد و همین جا جا دارد از رسانه ملی برای پوشش مطلوب جشنواره تشکر کنم که گویا برای نخستین‌بار شبکه خبر رویدادهای «تئاتر فجر» را به طور زنده دنبال خواهد کرد و رادیو ایران، رادیو فرهنگ، رادیو تهران و رادیو تیوال در فضای مجازی هم پیگیر اخبار جشنواره خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه عمده بلیط‌های جشنواره امسال به شکل الکترونیکی عرضه خواهد شد، گفت: برای پرهیز از مصرف کاغذ سعی شده است مجلات و بولتن‌های جشنواره هم در فضای مجازی ارائه شود که در این زمینه سایت تیوال  پیشقدم خواهد بود، ضمن آنکه با ارائه یک هزار کد، بلیط‌هایی با تخفیف دانشجویی ویژه دانشجویان هنری در نظر گرفته‌ایم که به آنها عرضه خواهد شد.
اسدی اظهار کرد: در بخش اجراهای داخلی جشنواره تنها 4 متن غیرایرانی داریم که این خود جای خوشحالی دارد و از میان 78 نمایش ایرانی حاضر در جشنواره، کارگردان 10 نمایش و نویسندگان 7 نمایشنامه بانو هستند و جوانترین کارگردان با 21 سال سن و پیرترین آنها با 77 سال سن تنوع دیدگاهی مناسبی به اجراهای تئاتری بخشیده است.
این گزارش حاکی است پیش از سخنان سعید اسدی، امیر اسمی؛ مدیر بخش پوستر و هویت بصری به ایراد سخن پرداخت و گفت: این بخش در سه حالت گرافیک در اجراهای جشنواره در مسابقه تئاتر ایران و بخش تئاتر ملل با ارزیابی پوستر، بروشور و اقلام تبلیغاتی، برگزاری نشست‌های آموزش هویت بصری و برندسازی، و مسابقه پوستر  که 240 اثر در آن ارزیابی شده است برگزار می‌شود.
حضور 13 داور در بخش پوستر و هویت بصری
وی در پایان عنوان کرد: 13 داور به عنوان هیئت داروان این بخش شامل «رنه رانز» از سوئیس، قباد شیوا، کامبیز درم بخش، «کاری کیپو» از فنلاند، گیته کت از دانمارک، «الکساندر فالاینگ» از روسیه، ساعد مشکی، «فدر اشتیلینگ» از سوئیس، پارس باشی، محسن بدیهی، امیرعلی قاسمی، مهدی پاکدل و امیر اسمی ترکیب خوبی را پدید آورده اند که موجب اعتبار هر چه بیشتر این بخش شده و درصدد هستیم تا این بخش را به ثبت جهانی برسانیم.

captcha