کد خبر: 3467258
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۸
مرندی:

معنویت در غرب، با توحید بیگانه است/ دعا و توکل؛ راهکار اسلام برای تقویت سلامت معنوی

گروه اجتماعی: رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران، معنویت غربی را به دور از روح توحید و سکولار و آلوده به لاییسم توصیف کرد و گفت: دعا، توکل و توسل و تسلیم در مقابل خداوند و در نظر گرفتن رضای الهی از جمله مهمترین ارکان راهکارهای معنوی دین مبین اسلام است.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از قم، سیدعلیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران امروز، 23 دی در همایش سلامت معنوی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: سازمان جهانی بهداشت 70 سال قبل تاسیس شد و سلامت را رسیدن به حد مطلوبی از سلامت جسم و روان و رفاه اجتماعی تعریف کرد.
 
وی افزود: 40 سال پیش نماینده نروژ بیان کرد که مردم و جامعه، در مجموع احساس امنیت کاملی در ابعاد مختلف جسمی و روحی در دنیا ندارند و اعتیادها و درگیری با جرم و جنایات و ناسازگاری های جانی و... انسان‎ها را در برگرفته است و باید به بحث سلامت معنوی نیز پرداخت.
 
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران بیان کرد: مساله توحید گمشده در دنیای امروز است و به همین دلیل طرح مشترکی ایجاد نشد ولی دولتها مکلف شدند با توجه به الگوهای فرهنگی و اجتماعی خود، سلامت معنوی را در نظر بگیرند.
 
رئیس همایش ملی سلامت معنوی گفت: غربیها این مسیر را آغاز کردند و 16 سال است که دو سوم دانشگاه های پزشکی آمریکا سلامت معنوی را تدریس می کنند ولی این مساله در ایران ایجاد نشده است ولی در گذشته، دانشمندان ما پیش از هر چیز زیربنای علمی دینی را مد نظر داشتند.
 
مرندی اظهار کرد: مطالعاتی که در خصوص سلامت معنوی صورت گرفته است صدها و هزاران پژوهش بوده است که همگی بیانگر این مطلب است که معنویتی که غرب بر پایه سکولاریسم بیان می کند نقش مهمی در سلامت افراد داشته است.
 
وی افزود: سلامت جسم بهتر و شفای بهتر و کاهش مدت بستری شدن بیماران و... از نتایج مثبتی بود که غربی‎ها بر اصل تاثیرات سلامت معنوی تاکید دارند؛ البته فرهنگ اسلامی ما از مسایل معنوی بهداشتی و پیشگیری از بیماری‎ها مملو است که در این زمینه از غربی‎ها جلوتر هستیم.
 
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران بیان کرد: عزت به نفس و اعتماد به نفس و سازگاری در زندگی و خوشبینی به آینده و شادی و امید و تمام صفات مطلوب انسانی و سلامت، در افراد متدین بیشتر است ولی تعریف غربی ها با فرهنگ اسلامی ما، الزاما منطبق نیست و غربی ها مسایلی چون موسیقی و تفریح و تمرکز و... را به عنوان الگوی های سلامت معنوی می‎شناسد که برخی از این موارد با مسایل معنوی دینی ما همخوانی ندارد.
 
رئیس همایش ملی سلامت معنوی گفت: دعا، توکل و توسل و تسلیم در مقابل خداوند و در نظر گرفتن رضای الهی از جمله مهمترین ارکان راهکارهای معنوی دین مبین اسلام است؛ آنچه در معنویت‌گرایی غربی مطرح است همیشه در دین خلاصه نمی شود و تنها برخی از آنها حوزه دینی را فرامی‎گیرد.
 
مرندی اظهار کرد: در آمریکا تحقیقی در خصوص دعای افراد برای بیماران انجام شد که مشخص شد که افرادی که دیگران برای آنها دعا کرده اند از سلامت جسمی بیشتری برخوردار شدند.
 
وی افزود: فرهنگستان علوم پزشکی در این زمینه به دنبال ورود به این عرصه در سالهای اخیر فعالیت‎های مثبتی در این زمینه انجام داد ولی یکی از نگرانی‎های این فرهنگستان در این مسیر، ترس از اشتباه رفتن مسیر بود و امیدواریم که این مسیر به درستی طی شود.
 
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران بیان کرد: وقتی در غرب با همان اعتقادات دینی قلیل این همه نتایج مثبت ایجاد شده است به همین خاطر باید کاری انجام دهیم که با اعتقادات قوی که در دین ما وجود دارد باید سبک زندگی دینی تام را پیاده کنیم تا به سلامت معنوی کامل برسیم.
 
رئیس همایش ملی سلامت معنوی گفت: غربیان در این تحقیقات به دنبال درمان بیماری‏های صعب العلاج هستند ولی در اسلام این مساله با اصل پیشگیری در هم تنیده است؛ رهبر انقلاب نیز در این زمینه تاکید فرمودند که وارد عرصه لائیسم معنوی نشوید و در این زمینه به روحانیت مراجعه کنید.
captcha