به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سیدمحسن موسویبلده، استاد و پیشکسوت قرآنی در نشست «ارزیابی سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن» که پیش از ظهر امروز، 26 دیماه در خبرگزاری ایکنا برگزار شد، اظهار کرد: اینکه در مسابقات قرآن امسال گروهی بهعنوان ممتاز و گروهی به عنوان عالی بودند حرکت بسیار خوب و مبارکی بود و مقدمه بسیار خوب و واجبی بود اما این مقدمه است و با این کار تمامی مسائل حل نمیشود.
استرس متسابقان مسئله و مشکل بزرگی است
وی ادامه داد: آنچه در مسابقات قرآن یک مسئله و مشکل بزرگ است استرسی است که قاریان و شرکتکنندگان همواره در مسابقات قرآن دارند؛ این رقابتی که در مسابقات قرآن ما وجود دارد و استرسی که شرکتکنندگان دچار آن میشوند در هیچ کشور دیگری احتمالاً وجود ندارد و شنیدهام که این اواخر در عراق و لبنان هم این فضا در حال شکلگیری است.
موسویبلده در ادامه گفت: باید به این سمت حرکت کنیم که این اصطلاح مضر از دهانها بیفتد و متروک شود؛ اصطلاح «قاری بینالمللی» به این معنی است که قشری از قاریان و حافظان ما که در مسابقات بینالمللی رتبه میآورند و برنده میشوند بهعنوان قاری بینالمللی شناخته میشوند در حالی که این افراد نفرات برنده مسابقات بینالمللی هستند نه قاری بینالمللی و قاری بینالمللی به افرادی چون مرحوم استاد شحات میگویند.
وی یادآور شد: همچنین، بعضی از قاریان که در چندین کشور شناخته شدهاند و برای تلاوت به آن کشورها دعوت میشوند، میتوان به عنوان قاری بینالمللی اطلاق کنیم اما متأسفانه ما عنوان بینالمللی را برای تمامی کسانی که در مسابقات بینالمللی رتبه میآورند به کار میبریم و عنوان بینالمللی را ما در دهانها انداختیم.
این استاد و پیشکسوت قرآنی عنوان کرد: اصطلاح بینالمللی این مشکل را ایجاد کرده است که در هر مسابقهای همه تخممرغهای مسابقات را در سبد نفر اول میگذاریم و بقیه شرکتکنندگان که شاید تفاوت ناچیزی با نفر اول داشته باشند از همه چیز بیبهره میمانند و همه چیز به نفر اول مسابقات میرسد.
سیاستگذاری مسابقات مشکل دارد
وی ادامه داد: نوع سیاستگذاری مشکل دارد و این مشکل هم البته به سازمان اوقاف و امور خیریه ارتباطی ندارد بلکه این مشکل مربوط به مجموعه نهادهای اثرگذار مانند صداوسیما و... میشود که نفر اول مسابقات بینالمللی قرآن را به اوج میبرند و بقیه قاریان را رها میکنند.
موسویبلده در ادامه گفت: روند برگزاری مسابقات قرآن تاکنون به این صورت بوده است که اگر کسی اول میشود به یکباره درهای خوشبختی به روی او باز میشود و آقای بینالمللی میشود و صداوسیما شروع به پخش تلاوتهای او میکند در حالی که به نظر بنده پنج نفر اول که به فینال مسابقات قرآن راه مییابند ممکن است تفاوت چندانی با هم نداشته باشند و فقط نیم نمره باعث شود یکی از آنها اول و دیگری دوم و سوم و... شود.
وی با طرح این پرسش که چرا در سیاستگذاریها کاری کردیم که تمامی امتیازات ما به نفر اول مسابقات برسد؟ گفت: همین مشکلات در سیاستگذاری باعث ایجاد استرس در شرکتکنندگان میشود و شرکتکننده در طول مسابقات و قبل از آن دچار استرس میشود و نگران است که اگر رتبه اول را به دست نیاورد چه میشود! باید به این نکته توجه کنیم که مسابقه محل مطرح شدن قاریان نیست، بلکه قاری باید خودش، خودش را مطرح کند و نباید از طریق مسابقات خود را مطرح کند.
به جای «نفر اول مسابقات قرآن» واژه «قاری ممتاز» را به کار ببریم
این استاد و پیشکسوت قرآنی ادامه داد: باید کاری کنیم تا کلمه مضر قاری بینالمللی کمرنگ شود و تمامی امتیازات فقط به رتبه اول نرسد و البته این حرکت مبارک که امسال در جهت سطحبندی برگزیدگان رخ داد اتفاق خوبی است و ما به جای اینکه نفر اول مسابقات قرآن داشته باشیم باید قاری ممتاز داشته باشیم.
وی عنوان کرد: قرار نیست مسابقه از بین برود چرا که مسابقات به تنهایی مضر نیست بلکه روشهایی که ما برای مسابقه به کار میبریم مضر است؛ اما به هر حال مسابقه قرآن باید یک نفر برنده بینالمللی داشته باشد که قدم مبارک برای این رویداد قرآنی سطحبندی برگزیدگان است.
موسویبلده اضافه کرد: ما باید امتیازات را تقسیم کنیم و البته صداوسیما نیز باید به میدان بیاید و همچنین مسئولان مسابقات قرآن باید در اعزام متسابقان به مسابقات بینالمللی یک سیاستی داشته باشند و اینطور نباشد که یک نفر همه امتیازات را بگیرد که البته در این صورت نفر اول شدن مسابقات قرآن به این اندازه استرسزا نخواهد بود.