به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) علیاکبر حنیفی، استاد و پیشکسوت قرآنی در نشست «ارزیابی سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن» که پیش از ظهر امروز، 26 دیماه در خبرگزاری ایکنا برگزار شد، اظهار کرد: اولین مشکلی که بیش از تمامی مشکلات به آینده قرآنی کشور لطمه میزند فقدان استراتژی در برگزاری مسابقات قرآن اوقاف است و متأسفانه دستاندرکاران این مسابقات گامهای کوچک را به گامهای بزرگ ترجیح میدهند.
وی افزود: در حالی که هماکنون بیش از 10 رشته در مسابقات قرآن داریم اما تا به حال نسبت به ایجاد برخی مسائل استراتژیک خودداری کردهایم و نسبت به این مسئله لجاجت میکنیم. در مسابقات قرآن هیچ استراتژی خاصی نداریم و هیچ چیزی با هم همخوانی ندارد.
حنیفی در ادامه گفت: زمانی که در مسابقات بینالمللی قرآن داوری میکردیم شاهد بودیم که دو قاری بینالمللی حدنصاب را کسب میکردند و ما هر دو را نفر دوم اعلام میکردیم؛ چرا که از نظر ما هیچکدام حدنصاب لازم برای کسب رتبه اول را به دست نیاورده بودند و در آن سالها اگر نفر اول هم نداشتیم برای ما اهمیتی نداشت چرا که کسب حدنصاب لازم مدنظر ما بود.
وی ادامه داد: هماکنون نیز مسابقات قرآن باید به این شکل برگزار شود و حدنصابی برای نفرات اول و دوم و... در نظر گرفته شود و در این صورت اشکالی هم ندارد که اگر یک سال کسی رتبه اول را نگیرد و حدنصاب لازم را کسب نکند.
این استاد و پیشکسوت قرآنی با عنوان این مطلب که مسابقات قرآن باید نفر اول و دوم و سوم داشته باشند، گفت: تعیین حدنصاب و سطحبندی کار بسیار خوبی است اما نه به این صورت که برگزیدگان به عنوان نفرات ممتاز و عالی معرفی شوند، بلکه باید نفرات برگزیده با رسیدن به حدنصاب تعیین شده عنوان نفرات اول تا سوم را به دست آورند؛ در این صورت اگر چند نفر به حدنصاب اول رسیدند به عنوان نفر اول و اگر کسی به حدنصاب نرسید مسابقات بدون معرفی نفر اول به پایان میرسد.
حنیفی در ادامه گفت: یکبار برای همیشه مسئله تعداد داوران، انتخاب قطعات، نحوه اعتراض شرکتکنندگان و ... باید حل شود و نباید با این موضوعات سلیقهای برخورد کنیم. متأسفانه در مسابقات قرآن هیچ رسیدگی خاصی صورت نمیگیرد و گاهی اوقات مشاهده میکنیم به دلیل روابط خاص نمرات برخی شرکتکنندگان بالا و پایین میشود که در این بحث باید تجدیدنظر اساسی صورت بگیرد.
وی یادآور شد: بحث نظارت بر مسابقات قرآن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است که متأسفانه طی این سالها افرادی که به نوعی با سازمان اوقاف و ستاد عالی مسابقات قرآن در ارتباط نزدیک هستند به عنوان ناظر انتخاب میشوند و گاهی اوقات نیز شاهد هستیم که این افراد جز رضای صاحب مسابقات چیز دیگری را در نظر نمیگیرند!
این پیشکسوت قرآنی به عدم رعایت اعتدال در قرعهها اشاره کرد و گفت: در مسابقات شاهد هستیم گاهی قطعهای بسیار سخت به یک شرکتکننده میافتد که در قیاس با دیگر قطعهها بسیار دشوار است که این کار ظلم به آن شرکتکننده است و باید تمهیداتی برای این موضوع در نظر گرفته شود تا همه شرکتکنندگان به صورت عادلانه تلاوت کنند.
حنیفی در این بخش از سخنان خود به بحث اعتراضات به نتایج داوری در مسابقات قرآن اشاره کرد و گفت: مسئولان در مسابقات قرآن امسال اعلام کردند شرکتکنندگان دو ساعت برای اعلام اعتراض فرصت دارند، اما سؤال اینجا است که آیا واقعاً به همه اعتراضات رسیدگی میشود و یا اینکه اعتراضات در اختیار داور قرار میگیرد و او هم میگوید اعتراض وارد نیست.
وی ادامه داد: باید قضاوت مسابقات به عنوان دادگاه اول و اعتراضات به عنوان دادگاه تجدیدنظر توسط عدهای دیگر رسیدگی شود، البته باید هیأت تجدیدنظر بعد از مسابقات تشکیل شود و شرکتکننده پس از برگزاری مسابقات به بخش مربوطه در تهران مراجعه کرده و اعتراض خود را مطرح کند و حتی برای خود وکیل هم بگیرد تا نتیجهای حاصل شود.
این استاد و پیشکسوت قرآنی در بخش پایانی سخنان خود گفت: همچنین به نظر میرسد مسابقات قرآن در مرحله کشوری بسیار شلوغ شده است در حالی که هر اتفاقی که میافتد باید در مراحل شهرستانی و استانی رخ دهد و مسابقات در مرحله کشوری شلوغ نشود و نیازی هم نیست آییننامه مسابقات اینقدر شلوغ باشد که شرکتکنندگان و اساتید را سردرگم کند.
بنده با شما در بحث لزوم رفع نقاط ضعف مسابقات موافقم .
اما سوال این جاست که این رفع نقاط ضعف تحت نظر چه کسی و طبق سلیقه کدوم فرد با ارگان انجام بشه ؟
افرادی نظیر شما ؟!!!
مگر قبل از این آیین نامه که الان در حال اجراست ، آیین نامه مسابقات در بخش صوت و لحن با نظر شما تدوین نشده بود ؟!
........