کد خبر: 3468223
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۴
توپچی:

نیازمند مکانیزمی برای شناسایی جلسات سنتی قرآن هستیم/ شناسایی 420 جلسه ثابت قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس فرهنگسرای قرآن با بیان اینکه کارشناسان در سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران مکلف به شناسایی جلسات قرآن شهر تهران شده‌اند، گفت: نیازمند مکانیزمی برای شناسایی و رصد جلسات سنتی قرآن هستیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) علی‌اکبر توپچی، رئیس فرهنگسرای قرآن در برنامه رادیویی «افق» که روز گذشته، 27 دی‌ماه به روی آنتن رفت، درباره سومین مسابقات قرآن «سراج» ویژه جلسات قرآن سنتی شهر تهران اظهار کرد: مسابقات قرآن ویژه جلسات قرآن سنتی شهر تهران یکی از موضوعاتی بوده که بین اهل قرآن همیشه مطرح بوده است. 
وی افزود: ما همواره در موضوعاتی که در رابطه با ترویج قرآن بوده است برنامه‌های مختلفی را در طول سال‌های گذشته اجرا کرده‌ایم اما یکی از موضوعات کم‌نظیر، بحث جلسات قرآن بوده است که ما مدیون جلسات سنتی قرآن قبل و بعد از انقلاب اسلامی بوده‌ایم و به موازاتی که این جلسات قرآن ضعیف شود و ما این جلسات را تقویت نکنیم آسیب‌های جدی در حوزه قرآن می‌خوریم. 
توپچی عنوان کرد: رویکرد سازمان فرهنگی ـ هنری در طول چند سال اخیر با تحولات خوبی دنبال شده است که بحث مسابقات قرآن ویژه جلسات قرآن سنتی شهر تهران بوده است؛ ثبت نام سومین دوره مسابقات سراج را از ابتدای دی‌ماه در بخش بانوان و آقایان و در مقاطع سنی مختلف و در رشته‌های مختلف آغاز کرده‌ایم. 
وی با بیان اینکه تاکنون یک ارزیابی دقیق از جلسات قرآن و شناسایی این جلسات صورت نگرفته است، گفت: قبل از ماه مبارک رمضان نمایشگاهی تحت عنوان شمیم وحی از سوی شورای قرآنی شهرداری تهران برگزار شد که بحث شناسایی جلسات قرآن از آنجا شناسایی شد و ما با همکاری دوستان در سازمان دارلقرآن الکریم و برخی مؤسسات قرآنی 420 جلسه قرآن را شناسایی کردیم. 
رئیس فرهنگسرای قرآن ادامه داد: با توجه به اینکه ممکن است جلسات قرآن جابه‌جایی‌هایی داشته باشند و برخی جلسات کم و زیاد شود و نشانی جلسات تغییر کند پس یک مکانیزم و سیستمی را نیاز داریم تا بتوانیم این جلسات را رصد کنیم؛ هم به جهت پوشش‌دهی جلسات هم اینکه تعداد جلسات را داشته باشیم تا بتوانیم خیز درست درباره جلسات را داشته باشیم. 
وی در ادامه گفت: هفته گذشته جلسه‌ای را با کارشناسان قرآن سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران با موضوع مسابقات قرآن سراج داشتیم که دوستان مکلف شدند جلسات قرآن را در سطح مناطق شهرداری تهران به غیر از آن 420 جلسه شناسایی کنند و البته اتفاق خوبی هم افتاده است. 
توپچی افزود: این جلسات هم در حسینیه‌ها، منازل و مساجد هستند و البته ما در سایت فرهنگسرای قرآن نشانی جلسات دایر شهر تهران را قرار داده‌ایم که این بانک اطلاعاتی نیازمند تقویت است و باید حداقل در هر فصل یکبار ارزیابی‌های لازم صورت گیرد تا این بانک اطلاعاتی به روز باشد. 
وی در ادامه عنوان کرد: به طور طبیعی در مناطقی از شهر تهران که مردم پیشینه مذهبی قوی‌تری دارند تعداد جلسات قرآن بالا است اما در برخی مناطق ممکن است از نظر جمعیت دو برابر یک منطقه داشته باشیم اما تعداد جلسات ده برابر منطقه دیگر باشد. 
رئیس فرهنگسرای قرآن اضافه کرد: بعد از اینکه شناسایی جلسات جدید را آغاز کردیم تعداد زیادی از جلسات قرآن سنتی در مناطق مختلف شهر تهران شناسایی شده است و البته همین مسابقات قرآن سراج شروعی است تا بتوانیم جلسات سنتی قرآن شهر تهران را شناسایی کنیم.  
وی با بیان اینکه سازمان‌های قرآنی هم باید اهتمام ویژه‌ای در خصوص شناسایی جلسات قرآنی داشته باشند، گفت: باید بتوانیم با همکاری سازمان‌های قرآنی از جمله سازمان دارالقرآن، رادیو قرآن و... یک جریان نو و پویا برای ارتقای جلسات سنتی قرآن داشته باشیم.  
توپچی در این بخش از سخنان خود به بیان مطالبی درباره نحوه برگزاری سومین دوره مسابقات قرآن سراج پرداخت و گفت: با توجه به تبلیغاتی که در سطح شهر تهران برای ثبت نام این مسابقات انجام شده است، آئین‌نامه‌هایی را نیز برای اساتید قرآن که جلسه دارند ارسال کرده‌ایم تا براساس این آیین‌نامه، قرآن‌آموزان خود را ثبت نام کنند. 
وی افزود: این مسابقات ابتدا در مناطق و در دو بخش بانوان و آقایان برگزار می‌شود که هر دو بخش به دو مقطع سنی تقسیم شده است اما در سالهای آینده باید این مقاطع را بیشتر کنیم.  
توپچی اضافه کرد: امسال فقط در رشته تحقیق و ترتیل ثبت نام داریم که ترتیل در دو بخش مبتدی و پیشرفته است؛ در جلسات قرآن ما سلایق و توانمندی‌ها متفاوت است و گاهی اوقات زمانی که قوی‌تر‌ها شرکت می‌کنند شاهد هستیم که ضعیف‌ترها شرکت نمی‌کنند و برای رفع این مشکل مسابقات را به دو بخش مبتدی و پیشرفته تقسیم کرده‌ایم تا همه بتوانند شرکت کنند. 
وی در ادامه گفت: ما در بحث انتخاب نفرات برتر محدودیتی را برای کسانی گذاشته‌ایم که عنوان اولی را به دست می‌آورند و این افراد باید اجازه دهند که در سالهای آینده نفرات جدیدتر شرکت کنند. 
وی اضافه کرد: اساتید قرآن اسامی شرکت‌کنندگان و برگزیدگان را به کارشناسان ما در فرهنگسرای قرآن می‌دهند و از طرف فرهنگسرا با آنها تماس گرفته می‌شود و اگر کسانی احیانا قصد دارند مستقیم و به صورت شخصی ثبت نام کنند می‌توانند با مراجعه به فرهنگسراها ثبت نام خود را انجام دهند. 
رئیس فرهنگسرای قرآن درباره زمان‌بندی برگزاری این مسابقات عنوان کرد: مرحله مقدماتی دهه اول بهمن‌ماه برگزار می‌شود و مرحله نهایی نیز 15 و 16 بهمن‌ماه برگزار خواهد شد. 
وی در این بخش از سخنان خود به فعالیت‌های شورای عالی قرآن شهرداری اشاره کرد و گفت: در سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران نیز همانند شهرداری تهران یک شورای قرآن راه‌اندازی شده است و اتفاقات خوبی که در این شورا افتاده است بحث رایگان شدن جلسات آموزش قرآن و راه‌اندازی فروشگاه‌های قرآنی در تمامی مناطق شهر تهران بود که به زودی این فروشگاه‌ها در تمامی مناطق شهر تهران راه‌اندازی خواهد شد.
captcha