به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در بیست و یکمین جشنواره رازی که صبح امروز 28 دیماه در سالن همایشهای المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: بار دومی است که به جشنواره رازی میآیم و در دو سال اخیر به دنبال جا انداختن این موضوع بودم که به نیروی انسانی به عنوان سرمایه توجه کنیم.
وی افزود: تعداد مهندسان فارغالتحصیل ما به اندازه فارغالتحصیلان مهندسی در آمریکا است و خروجی آن نیز مشخص است اما چون پایه اقتصاد نفت است نیروی انسانی را حساب نمیکنیم.
ما غرب را از قرون وسطی در آوردیم و خود به درون آن افتادیم
ستاری عنوان کرد: با مدیر یکی از شرکتهای دانشبنیان جلسهای داشتم و آنها گفتند که خروجی تولیدات آنها به صد میلیارد تومان در سال رسیده است، ما غرب را از قرون وسطی در آوردیم و خود به آن دوران رفتیم.
وی افزود: چند صد سال است که شخصی مانند رازی نداشتهایم بنابراین مسیرها، سیستم آموزشی و پژوهشیمان اشتباه بوده و باید آنها را اصلاح کنیم.
معاون رئیس جمهور به فعالیت دو هزار شرکت دانشبنیان در کشور اشاره کرد و گفت: فروش آنها امسال از 9 هزار میلیارد تومان فراتر رفت اما همچنان از تولید ناخالص ملی کمتر است و باید 30 درصد این
تولیدات را تشکیل دهد.
وی افزود: خوشبختانه در بودجه 95 بودجه پژوهش و تحقیقات به یک درصد GDP (تولید ناخالص داخلی) رسیده است و این اتفاق برای اولین بار رخ داده است چرا که پیش از این، این بودجه زیر نیم درصد بود.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه باید میان پژوهشهای علمی و تجاری تفکیک قائل شد، گفت: صندوق شکوفایی در حال رشد است و در معاونت علمی نیز برنامه مفصلی برای چهار رشته خاص از جمله بیوتکنولوژی داریم.
ستاری عنوان کرد: فروش شرکتهای دانشبنیان ICT ما با بیوتکنولوژی برابری میکند و ما شاهد هستیم در تمام شرکتهای آمریکایی و اروپایی بیوتکنولوژی حداقل یک ایرانی فعالیت میکند.
وی یادآور شد: خروجی جشنواره رازی همواره مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده و ما باید به وسیله سرمایهگذاری از دانشگاههای برتر به صورت خاص حمایت کنیم. مرز بین علوم برداشته شده و همکاری دانشکدههای مهندسی و پزشکی باید به صورت جدی پیگیری شود.