داود تکفلاح، مسئول کمیته طرح و برنامه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه برای برگزاری مسابقات قرآن در سطح ملی و بینالمللی باید یک ساختار استاندارد داشته باشیم، گفت: کار تألیف و تدوین کتابی به منظور تعیین ساختارهای استاندارد برای مسابقات ملی قرآن در کمیته طرح و برنامه ستاد عالی مسابقات آغاز شده است.
وی افزود: در این کتاب مواردی از جمله؛ شورای سیاستگذاری تا دبیرخانه ستادی مسابقات ملی مورد توجه است و همچنین کمیتههای زیرمجموع مسابقات از جمله؛ کمیته مدعوین، کمیته متسابقین، کمیته تشریفات، کمیته حراست، کمیته فنی و علمی و... نیز باید مورد توجه باشد و برای هر یک از این بخشها باید یک ساختار استاندارد برای رده ملی و بینالمللی در نظر گرفته شود.
تکفلاح با بیان اینکه هماکنون در حال تدوین ساختار استاندارد برای برگزاری مسابقات قرآنی در سطح ملی هستیم، گفت: این کتاب شامل هر آنچه که مربوط به برگزاری مسابقات است، میشود و در این کتاب سیاستگذاریهای لازم، وظایف هر کمیته، تعداد نیروهایی که برای هر کمیته نیاز است و تخصصی که باید هر یک از نیروها داشته باشند و... مورد توجه قرار میگیرد تا برگزارکنندگان مسابقات قرآن ملی در کشور از این ساختارهای استاندارد در برگزاری مسابقات قرآن استفاده کنند.
وی ادامه داد: در این کتاب یک جدول زمانبندی شده برای برگزاری مسابقات قرآن ملی تعیین میشود تا دبیرخانه و کمیتههای مورد نظر بدانند که کار خود را از چند ماه قبل میتوانند آغاز کنند و در آستانه مسابقات و همچنین در حین برگزاری مسابقات چه اقداماتی را باید مورد توجه قرار دهند تا به نتیجه مورد نظر برسند.
وی در ادامه گفت: همچنین مواردی که در تألیف این کتاب مورد توجه قرار میگیرد شامل موارد دیگری از جمله سالن استاندارد برگزاری مسابقات قرآن ملی، ویژگی داوران مسابقات، وظایف دستاندرکاران و... میشود و وظایف و مسئولیت دستاندرکاران از یکسال قبل به صورت هفته به هفته مشخص میشود و چکلیستی نیز در نظر گرفته میشود تا مشخص شود که آن دستگاه جلو است یا عقب است.
تکفلاح عنوان کرد: این کتاب در واقع یک کتاب مسابقات قرآن استاندارد است و میتواند الگویی برای تمامی کسانی باشد که مسابقات قرآن در سطح ملی برگزار میکنند.
وی در این بخش از سخنان خود گفت: در مرحله اول این کتاب را فقط برای مسابقات قرآن ملی آماده میکنیم که در قسمت بینالمللی برخی قسمتها به نسبت مسابقات بینالمللی فراتر میشود؛ به عنوان مثال در مسابقات بینالمللی مواردی که مربوط به سازمان فرهنگ و ارتباطات، وزارت امور خارجه، موارد امنیتی و... است نیز اضافه میشود که بحث مسابقات بینالمللی قرآن نیازمند کتاب مجزایی است چرا که برگزاری مسابقات بینالمللی حداقل 30 تا 40 درصد با مسابقات ملی تفاوت دارد.
وی ادامه داد: طبق پیشبینیهای صورت گرفته امیدواریم پیشنویس این کتاب را تا پایان سال آماده کنیم تا به نوعی در برگزاری مسابقات سراسری قرآن سال آینده که در گیلان خواهد بود مورد استفاده قرار گیرد و میزبان مسابقات قرآن، سال آینده بتواند از این پیشنویس در برگزاری مسابقات قرآن استفاده کند تا اگر نقایصی دارد این نقایص رفع شود و کتاب نهایی پس از برگزاری سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن به چاپ برسد.
مسئول کمیته طرح و برنامه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور در پایان گفت: در صورتی که پیشنویس شاخصهای استاندارد مسابقات ملی تا پایان سال آماده شود کار تدوین پیشنویس شاخصهای استاندارد مسابقات بینالمللی را نیز از ابتدای سال آینده آغاز میکنیم.