کد خبر: 3468904
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۷

انحلال، ادغام یا تعطیلی موقت؛ مسئله این است/ کانون قرآن و عترتی که احیا نشده به کما رفت

گروه فعالیت‌های قرآنی: در حالی خبر انحلال کانون قرآن و عترت دانشگاه سیستان و بلوچستان توسط دبیر این کانون مطرح شده است که مسئول کانون‌های این دانشگاه معتقد است که فعالیت‌های این کانون تعطیل نشده بلکه ادغام شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، این روزها از دانشگاه سیستان و بلوچستان خبرهای خوبی در مورد کانون قرآن و عترت این دانشگاه به گوش نمی‌رسد، خبرهایی که مبتنی بر انحلال و یا تعطیل شدن این کانون است. برای روشن شدن این قضیه و نیز کم‌رنگ کردن شایعات مطرح شده در این زمینه پای صحبت‌های دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه سیستان و بلوچستان، مسئول کانون‌های این دانشگاه و رشید جعفرپور، مسئول پشتیبانی فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم نشسته‌ایم تا در وهله اول صحت و سقم این موضوع روشن شده و بعد در صورت صحت داشتن آن دلایل این امر ریشه‌یابی شود.
توضیحات دبیر کانون
سیدابوالقاسم فضائلی، دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه سیستان و بلوچستان اولین کسی است که به سراغش می‌رویم، وی در مورد تعطیلی کانون قرآن و عترت دانشگاه سیستان و بلوچستان، می‌گوید: کانون قرآن و عترت دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال‌های 91 و 92 فعالیت‌های خوبی داشت به صورتی که این فعالیت‌ها باعث شده بود تا در سطح استان رتبه‌ اول در انجام فعالیت‌ها را از آن خود کند. بعد از آن و از سال 92 به بعد به‌دلیل کاهش بودجه‌ها کارهای قرآنی جمع شد و فعالیت‌های این کانون نیز کاهش چشم‌گیری داشت به‌ طوری‌ که در آن سال گفته شد نیازی به کارشناس قرآن و عترت در کانون نیست و بودجه‌ها بیشتر صرف کارهای فرهنگی و جشن‌ها شد.
وی می‌افزاید: بعد از دو سال از آن ماجرا، مجدداً فعالیت دانشجویی من شروع شد و در اولین اقدام درخواست احیاء فعالیت‌های کانون را داشتم که این کار در مهرماه امسال کلید زده شد. بعد از اینکه کانون راه‌اندازی شد، تبلیغات صورت گرفت و تعداد زیادی برای همکاری با کانون اعلام آمادگی کردند. چند مدت بعد و در حالی که روز جمعه بود و دانشگاه و کانون تعطیل بود با ما تماس گرفته شد که کانون منحل شده و نیازی به حضور در کانون نیست.
فضائلی تصریح کرد: بعد از این ماجرا به اداره امور فرهنگی مراجعه کردم و آنها استدلال‌های خاص خود را داشتند، در حالی این تصمیم اتخاذ شد که شورا در مورد فعالیت کانون هیچ تصمیم نگرفته بود و تنها از سوی معاونت فرهنگی اعلام شده بود که فعالیت کانون قرآن و عترت دانشگاه تعطیل شود.
جشنی که به‌ دلیل نبود بودجه لغو شد
دبیر کانون تعطیل شده قرآن و عترت دانشگاه سیستان و بلوچستان در ادامه خاطرنشان می‌کند: ما امسال قصد داشتیم تا با توجه به همزمانی شب یلدا با آغاز امامت امام زمان(عج) یلدای مهدوی را برای اولین بار در کشور برگزار کنیم که با بودجه آن موافقت نشد، نزدیک به 2000 دانشجو پیگیر این جشن بودند، اما متأسفانه به‌دلیل آنچه که کمبود بودجه اعلام شد، برگزار نشد. ما با این جشن می‌خواستیم کلید جشن‌هایی با پس زمینه قرآنی و مذهبی را بزنیم که امکان‌پذیر نشد. مخالفت با برگزاری این جشن نیز در حالی بود که برگزاری یا عدم برگزاری آن در شورای دانشگاه مطرح نشده بود، برای برگزاری جشن‌ها مرجع اصلی همین شورا است.
وی در پایان بیان می‌دارد: در نهایت روز گذشته طی تماسی که با مدیرکل فرهنگی دانشگاه در مورد اینکه چرا در زمینه برگزاری مسابقات قران دانشگاه با کانون هماهنگی صورت نگرفته است، سؤال شد که گفتند کانون قرآن و عترت به‌دلیل موازی‌کاری منحل شده است. ادعای دیگری را نیز مطرح کردند و آن هم اینکه کانون قرآن و عترت در کانون قرآنی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ادغام شده است، در حالی که کانون مذکور در سال 1388 و به‌دلیل فعالیت سیاسیی تعطیل شده بود، همچنین کانون قرآن و عترت بسیج نیز هیچ گونه فعالیتی ندارد، بنابراین تنها کانون قرآنی دانشگاه ما بودیم و هیچ موازی‌کاری وجود نداشت.
توضیحات مسئولان دانشگاه سیستان و بلوچستان
زیبائیان، مسئول کانون‌های دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در گفت‌وگویی با ایکنا با بیان اینکه این موضوع صحت ندارد، می‌گوید: چنین چیزی صحت ندارد، این کانون یک ماه است، احیا شده، اصلاً از زمان احداث دانشگاه تا الان کانون قرآن و عترت داشته‌ایم اما در زمان‌های مختلف فعالیت‌های آن اوج و فرود داشته است. در این دوره هم چندین ترم بود که فعالیتی نداشت.
وی با بیان اینکه حدود یک سال است به معاونت فرهنگی منتقل شده است، می‌افزاید: با توجه به اینکه در معاونت فرهنگی دانشگاه یک کارشناس قرآن داشته‌ایم و علاوه بر آن نیز نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه نیز کانون قرآن و عترت دارد، فعالیت کانون قرآن و عترت موازی‌کاری تشخیص داده شد و فعالیت‌هایی که در این کانون باید پیگیری می‌شد در کانون نهاد پیگیری می‌شود.
مسئول کانون‌های دانشگاه سیستان و بلوچستان این موضوع که کانون از زمان شروع به کار مجدد تا تعطیلی آن هیچ فعالیت و برنامه‌ای را به ما ارئه نداده‌اند نیز مطرح می‌کند در حالی که دبیر کانون قرآن و عترت برگزاری جشن یلدای مهدوی را تنها یکی از این طرح‌ها عنوان کرده بود.
سیاست وزارت، مطالبه دانشجویان برای راه‌اندازی کانون است
برای تکمیل این گزارش گفت‌وگوی کوتاهی هم با رشید جعفرپور، مسئول پشتیبانی فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم برای وظایف کانون‌های قرآن و عترت و نیز سیاست وزارت علوم در مورد این کانون‌ها داشته‌ایم.
وی در این گفت‌وگو با تأکید بر اینکه مجموعاً در وزارت علوم و دانشگاه‌های غیرانتفاعی 254 کانون مذهبی فعالیت دارد، می‌گوید: بخش اعظمی از این کانون‌ها مربوط به کانون‌های قرآن و عترت است. در حال حاضر هر دانشگاه یک کانون قرآن و عترت دارد و حتی دانشگاه‌های گسترده‌ای همچون دانشگاه تهران نیز برای برخی دانشکده‌ها و پردیس‌های خود کانون قرآن و عترت راه‌اندازی کرده‌اند.
وی می‌افزاید: با توجه به اینکه فعالیت‌های این کانون‌ها دانشجویی است و حکمی از سوی وزارت علوم برای اعضای آن صادر نمی‌شود بنابراین آمار لغزانی دارد و کم و زیاد می‌شود.
جعفرپور با تأکید بر اینکه در حال حاضر هر دانشگاه حداقل یک کانون قرآن و عترت فعال دارد، بیان می‌کند: برنامه ما نیز همین است و برای اینکه فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها نهادینه شود باید هر دانشگاه حداقل یک کانون قرآن و عترت فعال داشته باشد. تقریباً اکثر دانشگاه‌ها هم از داشتن کانون قرآن و عترت استقبال می‌کنند و اولین کانونی که در هر دانشگاه تأسیس می‌شود قرآنی است.
مسئول پشتیبانی فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم در ادامه از تلاش وزارت علوم برای تهیه آماری دقیق از کانون‌های قرآن و عترت این وزارتخانه خبر می‌دهد و در مورد وظایف کانون‌ها و نیز سیاست وزارت علوم در قبال آنها می‌افزاید: از جمله وظایف کانون‌های قرآن و عترت فعالیت‌های تبلیغی ـ ترویجی است که باید در اولویت کار آنها قرار بگیرد. کارهای مطالعاتی بیشتر به انجمن‌های علمی دانشگاه‌ها واگذار می‌شود. همچنین دعوت از قاریان و نیز برگزاری محافل انس با قرآن کریم از دیگر وظایف کانون‌ها است.
جعفرپور در پایان بیان می‌کند: البته کانون‌های قرآن و عترت در برگزاری جشنواره قرآنی دانشگاه نیز به‌عنوان بازوی اجرایی کمک می‌کنند. سیاست ما در قبال کانون‌ها این است که بیشتر مطالبه دانشجویی باشد، یعنی دانشجویان مطالبه کنند و امور آن را نیز خود آنها بر عهده بگیرند.
captcha