کد خبر: 3469092
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۹
عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه تشریح کرد:

سه نشانه تحقق اقتصاد مقاومتی در لایحه بودجه 95

گروه اقتصاد: جعفرزاده ایمن‌آبادی اظهار کرد: کاهش وابستگی به نفت، افزایش بودجه‌های عمرانی و عدم کسری بودجه، سه ویژگی برجسته لایحه بودجه سال 95 کشور و از نشانه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی هستند.

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به پرسشی درباره میزان تطابق لایحه بودجه سال 95 کشور با اصول اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی چند شاخصه مهم دارد که یکی از این موارد کاهش وابستگی به نفت است و همین که دولت با وجود همه مشکلات، میزان وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی در این لایحه را حدود 8 درصد کاهش داده است به نظرم اقدامی بسیار مثبت است.

افزایش بودجه عمرانی در بودجه 95

وی ادامه داد: از سوی دیگر، اقتصاد مقاومتی به معنای ایجاد اشتغال، افزایش کارهای عمرانی و مواردی از این قبیل است و در لایحه بودجه 95 حدود 90 درصد بر بودجه‌های عمرانی افزوده شده و بنده گمان می‌کنم این امر عاملی مثبت برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.

جعفرزاده اظهار کرد: اینکه بودجه‌ای آمده است که با واقعیت‌های اقتصادی کشور تطابق دارد و میزان فروش و درآمد نفت تقریبا منطقی و با حداقل‌های ممکنه در آن لحاظ شده است، این امر نشان می‌دهد که این بودجه با کسری مواجه نمی‌شود و این هم نشانه‌ای دیگر برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.

تأخیر در ارائه لایحه بودجه 95 به مجلس

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس گفت: تقاضای بنده از کارشناسان این است که قسمت پر لیوان را در نظر بگیرند؛ چراکه دولت توانست با وجود گرفتاری و مشکلات بسیار، چنین بودجه‌ای را تهیه و ارائه کند و در این سختی درآمدها، اداره کشور با مشکل مواجه نشد؛ بنابراین می‌توان با نگاه مثبت به این بودجه نگاه کرد.

نماینده رشت در خانه ملت در ادامه، ارسال لایحه بودجه 95 کشور به مجلس را مورد انتقاد قرار داد و گفت: با وجود اینکه این لایحه با تأخیر به مجلس آمد اما باید همه سعی خود را انجام دهیم بودجه را تصویب کنیم و علی‌رغم همه مشکلات از همکارانم تقاضا دارم که این بودجه را که در حجم بسیار کم و با بیست تبصره آمده است تصویب کنند.

حجم اندک لایحه بودجه 95

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: این بودجه در قیاس با بودجه‌های سال‌های قبل بسیار کم حجم است و کار بسیار کرشناسی و خوبی بر روی آن انجام شده است.

جعفرزاده گفت:‌ چون حجمش کمتر است، سرعت ما هم باید بیشتر باشد اما نماینگان ملت نباید وقت خود را که متعلق به ملت است تلف کنند و در این صورت در نزد مردم عزیز خواهند شد و نمایندگان هم در این شرایط نباید کار مردم را رها کرده و به دنبال جمع‌آوری رآی باشند.

توجه بیشتر دولت به تحقق درآمدهای مالیاتی

وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت درآمدهای مالیاتی به عنوان یکی از فاکتورهای تحقق اقتصاد مقاومتی در بودجه 95 اظهار کرد: در بودجه 95 توجه بسیار زیادی به این امر شده است و البته بنده بارها گفته‌ام که دولت در این زمینه، دست به عصا حرکت می‌کند، در حالی‌که دولت باید به جای افزایش نرخ مالیات، پایه‌های مالیاتی را افزایش دهد.

نماینده رشت در خانه ملت در پایان گفت: در بودجه 95 نسبت به 94 توجه بیشتری به درآمدهای مالیاتی صورت گرفته و به من هم قول داده‌اند که شاخص را براساس پایه‌های مالیاتی تنظیم کرده‌اند و ما هم در تلفیق، به گونه‌ای عمل خواهیم کرد که به مردم فشار مالیاتی وارد نشود.

captcha