حجتالاسلام والمسلمین مهدی غلامعلی، رئیس مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه قرآن و حدیث در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اعلام خبر آغاز ثبت نام برای آزمون اختصاصی طلاب اظهار کرد: دانشگاه قرآن و حدیث از دانشگاههای پیشرو در رشتههای ویژه علوم قرآن و علوم حدیث است که بهصورت تخصصی در سطوح کارشناسی، ارشد و دکتری در طول سال به شیوههای مختلف دانشجو میپذیرد؛ منظور از شیوههای مختلف آزمون اختصاصی و آزمون سراسری است.
وی افزود: وزارت علوم با توجه به شناخت و اعتمادی که به دانشگاه ما از سابق تا به امروز داشته است، ما را جزء معدود دانشگاههایی قرار داده که اجازه آزمون اختصاصی به ما میدهد؛ یکی از آن آزمونهای اختصاصی که به ما مجوز داده، آزمونی هست که فقط ویژه طلاب برگزار میشود.
غلامعلی بیان کرد: یکی از بهترین افراد برای مطالعات رشتههای و قرآنی حدیثی کسانی هستند که علوم انسانی را در حوزهها خواندهاند، اگر این افراد، همین مطالب را بهصورت کلاسیک و تخصصی در رشته خاصی طی کنند میتوانند شکوفایی بیشتری داشته باشند، ما این تجربه را سالیان سالیان است که داریم و با توجه به اینکه ما از دو ورودی آزمون سراسری و آزمون اختصاصی دانشجو میپذیریم، خوشبختانه آن چیزی که برای ما روشن و شفاف است بسیاری از کسانی که از آزمون اختصاصی طلاب میآیند جزء اساتید این رشته شدهاند و در شهرها و استانهای مختلف به تبلیغ قرآن و حدیث و این رشته در دانشگاهها پرداختهاند.
رئیس مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه قرآن و حدیث گفت: امسال هم خوشبختانه وزارت علوم غیر از آزمون سراسری به ما مجوز برگزاری آزمون کارشناسی ارشد را بهصورت اختصاصی هم داده و رشتههای مختلفی را برای طلاب داریم، بخشی از آنها بهصورت حضوری هست و بخشی هم بهصورت مجازی است.
وی زمان ثبت نام برای تمام رشتهها را از اول تا 30 بهمن عنوان کرد و گفت: آزمون هم روز جمعه، 27 فروردین 95 برگزار خواهد شد.
غلامعلی بیان کرد: غیر از بحث حضوری یکی از فعالیتهای مهمی که دانشگاه قرآن و حدیث از دیرباز داشته و در شمار نخستین دانشگاههای مجازی کشور هست، این است که ما بهصورت مجازی هم تحصیلات را فراهم کردهایم و طلابی که علاقهمند هستند که تحصیلات عالی را در کارشناسی ارشد رشتههای مختلف بگذرانند، میتوانند از ظرفیت اینجا استفاده کنند و بهصورت مجازی تحصیلات خود را ادامه دهند. در شیوه مجازی فقط یک آزمون ورودی را باید شرکت کنند و بعد از قبولی بدون مصاحبه میتوانند جزء دانشجویان رشته علوم قرآن و حدیث در ارشد باشند.
وی با اشاره به رشتههای ثبت نامی، عنوان کرد: ما در ارشد برای مجازی چهار رشته شامل علوم قرآن و حدیث، علوم حدیث گرایش تفسیر اثری، علوم حدیث گرایش نهجالبلاغه و علوم حدیث گرایش کلام و عقاید را داریم.
رئیس مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه قرآن و حدیث به مزایای شیوه مجازی اشاره کرد و گفت: شیوه مجازی این امکان را به علاقهمندان میدهد که بدون نیاز به شرکت حضوری در کلاسها، با یک دستگاه کامپیوتر متصل به اینترنت درسها را دریافت و مشاهده کنند و بعد از مشاهده دروس، آزمون را در پایان هر ترم بدهند. البته گفتنی است که آزمونها در پایان هر ترم با توجه به قانون وزارت علوم باید به صورت حضوری برگزار شود، دو هفته یا 10 روز به تعداد واحدهایی که اتخاذ کردهاند باید بیایند و به صورت حضوری آزمون بدهند، برای اینکه این مطلب برای شهرستانیهایمان تسهیل شده باشد، 33 نمایندگی در سراسر کشور داریم، علاقهمندان میتوانند در سایت ما به نشانی qhu.ac.ir نمایندگیهایمان را ببیند و به نزدیکترین نمایندگی مراجعه کنند و آزمون هم در نزدیکترین مرکز استان و یا نزدیکترین شهر برگزار میشود. حتی کسانی که خارج از کشور هستند، با توجه به تعامل خوبی که ما با وزارت امور خارجه داریم، تقرییاً در هر کشوری که باشند و ما آنجا سفارتخانه داشته باشیم، این امکان هست که ما در آنجا هم آزمونها را برگزار کنیم.
غلامعلی بیان کرد: موقعیتی که در مجازی فراهم است از چند جهت نقاط قوت دارد، یک اینکه نیاز به حضور برای تحصیل نیست، دوم آنکه با مشاغل دیگر قابل جمع است، سوم آنکه حتی با تحصیلات دانشگاهی دیگر هم قابل جمع است؛ برابر با قانون وزارت علوم، تحصیل همزمان در دو رشته دانشگاهی وزارت علوم که یکی از آنها مجازی باشد امکان دارد، بنا بر این ممکن است کسانی باشند که در رشته دیگری در حضوری دانشگاههای دیگر تحصیل کنند میتوانند در اینجا هم تحصیل کنند؛ این سه مزیت مهم است که سبب میشود در وقتشان صرفهجویی شود.
وی بیان کرد: ما در حضوری قم دریافتی بهعنوان شهریه نداریم؛ اما در مجازی به خاطر مشکلات و سختیهای کار که هست دریافت شهریه داریم ولی برای طلاب تخفیف خوب و عالی بین 50 تا 80 درصد داریم، که این هم سبب شده بتوانند بیشتر از این رشته استفاده کنند.