محمدتقی میرزاجانی، مسئول دبیرخانه اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: دوره آموزش و انتخاب قاریان و حافظان ممتاز کشور به منظور اعزام به مسابقات بینالمللی قرآن کریم، امسال بعد از برگزاری مسابقات سراسری قرآن برگزار میشود و این دوره امسال در دو مرحله دنبال خواهد شد.
وی افزود: مرحله اول این دوره از 14 تا 16 بهمنماه در تهران خواهد بود که در این مرحله از دوره آموزش و انتخاب قاریان و حافظان ممتاز کشور، دو اتفاق میافتد، اتفاق اول اینکه توانمندیهای قاریان و حافظان شرکتکننده با دقت مضاعف مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد و اتفاق دیگر بحث انتخاب است که در این دوره مشخص میشود برای هر مسابقه بینالمللی کدام قاری یا حافظ مناسبتتر هستند و باید اعزام شوند.
میرزاجانی یادآور شد: به عنوان مثال در این مرحله مشخص میشود کدام یک از قاریان و حافظان با توجه به توانمندیهای خاص، صلاحیت بیشتری برای حضور در مسابقات بینالمللی قرآن تهران، مسابقات بینالمللی قرآن مالزی و... را دارند.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: مرحله دوم این دوره نیز به صورت اختصاصی خواهد بود، به این معنی که عزیزانی که برای اعزام به هر مسابقه انتخاب شدهاند تا موعد برگزاری آن مسابقه، در دورهای اختصاصی که به صورت انفرادی برای هر شخص با حضور اساتید مجرب برگزار میشود شرکت میکنند تا در این دوره اختصاصی، مسابقه مورد نظر برای فردی که به آن مسابقه اعزام خواهد شد تشرح شود.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن اضافه کرد: در دورههای اختصاصی که برای اعزامشوندگان برگزار میشود شرایط خاص آن مسابقه شامل؛ آییننامه مسابقه، حاشیههای مسابقه، تجربیاتی که در سنوات گذشته برای نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در آن مسابقه به وجود آمده است و... برای شرکتکننده توضیح داده میشود و همچنین فیلم قرائت قاریان اعزامی در سالهای قبل نیز پخش میشود تا هر چه بیشتر یک تصویر شفاف از آن مسابقه بینالمللی برای شخصی که قرار است اعزام شود ایجاد شود.
وی درباره تعداد قاریان و حافظانی که در مرحله اول دوره آموزش و انتخاب قاریان و حافظان حضور خواهند داشت، عنوان کرد: در رشته قرائت، 7 نفر از قاریان ممتاز که عنوان عالی و ممتاز را در سی و هشتمین دوره مسابقات کشوری قرآن(کرمانشاه) کسب کردهاند حضور خواهند داشت و همچنین دو نفر از قاریان ممتاز که سال گذشته به این اردو دعوت شدند اما فضایی برای اعزام آنها به مسابقات بینالمللی قرآن در سال گذشته فراهم نشد در حالی که هر دو صلاحیت اعزام را داشند نیز در این دوره حضور خواهند داشت.
میرزاجانی ادامه داد: در رشته حفظ نیز 9 نفر در رشته حفظ کل که رتبه ممتاز و عالی سی و هشتمین دوره مسابقات قرآن را کسب کردهاند و پنج نفر در رشته حفظ کل (رتبههای اول تا پنجم مسابقات قرآن شکوفههای امسال) و پنج نفر رشته حفظ 20 جزء سی و هشتمین دوره مسابقات قرآن در این دوره حضور خواهند داشت. در مجموع 28 قاری و حافظ در این دوره حضور خواهند داشت.
وی در ادامه عنوان کرد: پس از انتخاب نهایی افرادی که باید به مسابقات بینالمللی سال آینده اعزام میشوند سایر افرادی که برای اعزام انتخاب نمیشوند اما مورد تأیید ما هستند تلاش میکنیم برای سالهای آینده دعوت کنیم تا شاید فضایی برای اعزام آنها به وجود آید مگر اینکه با همه این تلاشها این امکان به وجود نیاید که در این صورت اگر فضا وجود داشته باشد این افراد را برای اعزامهای تبلیغی استفاده میکنیم.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در پایان گفت: امسال همکاری خیلی خوبی بین مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و دبیرخانه اعزام و دعوت از قاریان و حافظان به وجود آمد و امیدواریم با کمک دوستان در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف بتوانیم یک دوره موفق برگزار کنیم تا دغدغههایی که در خصوص انتخاب و اعزام قاریان و حافظان به مسابقات بینالمللی قرآن وجود دارد مرتفع شود و این موفقیت مبنایی برای برگزاری قویتر مسابقات قرآن باشد.