به گزارش خبرگزاری
بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی شهیدی، رئیس بنیاد شهید و
امور ایثارگران صبح امروز، 4 بهمنماه در حاشیه همایش مسئولان روابطعمومیهای
بنیاد شهید کشور در جمع خبرنگاران گفت: موادی از قانون جامع ایثارگران اجرایی شده
و یکسری نیز در حال تدوین است که باید به تصویب برسد، همچنین موادی از آن در رابطه
با اشتغال ایثارگران و فرهنگ ایثار و شهادت تصویب شده است که میتوان گفت؛ 82 درصد
این قانون اجرایی شده است.
وی با اشاره به میزان
بودجه بنیاد شهید در سال آینده افزود: بودجه سال آینده نسبت به بودجه امسال 12
درصد رشد داشته است.
حجتالاسلام شهیدی
در پاسخ به سؤالی درباره بلیتهای نیمبهای هواپیمایی برای ایثارگران گفت: در حال
حاضر تعداد زیادی از ایرلاینها خصوصی است و باید بودجه آن از سوی بنیاد شهید
تأمین شود و دولت نیز همکاری میکند و امیدوارم بتوانیم این موضوع را نیز اجرایی
کنیم.
وی درباره اشتغال
ایثارگران بیان کرد: 67 هزار طالب داشتیم که در حدود 28 هزار و 372 نفر در سازمانهای
دولتی جذب شدهاند. از راههای خوداشتغالی و کارآفرینی نیز برای 20 هزار و 394
هزار نفر اشتغال فراهم شده است. همچنین 48 هزار فرصت شغلی طی 4 سال گذشته ایجاد
شده است و اخیراً در جلسه شورای اشتغال نیز عنوان شد که 45 هزار نفر از ایثارگران
نیاز به کارآفرینی دارند.
رئیس بنیاد شهید و
امور ایثارگران درباره جانبازان شیمیایی نیز گفت: بنیاد شهید نسبت به نوسازی
بیمارستانها و هم تجهیزات آن و مسائل درمانی جانبازان شیمیایی اقدام کرده است،
اما با توجه به جمعیت 3 میلیون و 200 هزار نفری این افراد شاید نتوانیم رضایت همه
آنها را جلب کنیم، اما درمانگاهی که در سردشت بوده به وزارت بهداشت واگذار شده است.
وی در پاسخ به اینکه
از بودجه اختصاص یافته برای سال آینده رضایت دارید، عنوان کرد: بودجه کافی نیست،
اما براساس وضعیت نفت و اقتصادی دولت این بودجه در سال آینده 12 درصد افزایش
یافته که این افزایش فقط برای افرایش حقوق است.
حجتالاسلام شهیدی
درباره شهدای مدافعان حرم نیز اظهار کرد: مدافعان حرم از سوی گروه خاصی هدایت میشوند،
اگر شهدای مدافع حرم به بنیاد شهید اعلام شود، با محرز شدن شهادت آنها بنیاد نیز
اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
الف- فوقالعاده ایثارگری
برابر بند2ماده 68قانون مدیریت خدمات کشوری به کارمندان متناسب با درصد جانبازی مدت خدمت داوطلبانه در جبهه مدت اسارت تا 1500امتیاز تعلق میگیرد.
برای تشریح کامل فوقالعاده ایثارگری نکات زیر قابلتوجه است:
1- مبنای پرداخت در هر سال برابر ضریب ریالی که هرساله توسط دولت تعیین میشود ضرب در امتیاز تعیین شده برای هر ایثارگر است. ضریب ریالی برای سال92 عدد 1006 تعیین شده است.
2- ایثارگران برابر جدول شماره4 موضوع بخشنامه شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی از 400امتیاز تا 1550امتیاز از فوقالعاده ایثارگری برخوردار میشوند.
3- در تبصره 1 بند4 این بخشنامه کارمندی که از اجتماع حالات ایثارگری برخوردار باشد، بالاترین امتیاز مربوط به یکی از آنها مبنای تعیین امتیاز قرارگرفته و 25درصد از امتیازات حالات دیگر ایثارگری به امتیازات ایثارگری او تا سقف 1550 امتیاز اضافه میشود.
4- به استناد رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه 511مورخ 91.7.21 تبصره1 بند4 مصوبه شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی که پس از احتساب امتیاز بالاترین حالت ایثارگری، فقط 25درصد سایر حالات ایثارگری را قابل احتساب دانسته را موجب تضییق حکم قانونگذار و حقوق اشخاص دانسته و آن را ابطال کرده است. لذا جمع حالات مختلف ایثارگری تا سقف 1550 امتیاز ملاک عمل قرارخواهد گرفت.
5- با عنایت به رای صادره از هیات عمومی دیوان معوقات فوقالعاده ایثارگری از تاریخ تصویب و اجرای قانون، محاسبه و به ایثارگران پرداخت میشود. 6- بازنشستگان بعضی از سازمانها از دریافت فوقالعاده ایثارگری محروم شدهاند که این مغایر با روح قانون در ارائه تسهیلات به ایثارگران است و در اجرای قانون، محرومیت آنان از این فوقالعاده نوعی تبعیض نارواست که صندوقها و سازمانهای بازنشستگی باید به آن توجه کنند.
7- فرزندان شهدا به استناد بند الف ماده44 قانون برنامه پنجم توسعه که از تمامی امتیازات و مزایای مقرر در قوانین و مقررات مختلف همانند جانبازان 50درصد و بالاتر برخوردار میشوند، از سقف 1550 امتیاز فوقالعاده ایثارگری برخوردار خواهند بود.
8- با عنایت به ماده 51 قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران در احکام حقوقی شهدا معادل 25درصد حداقل حقوق کارکنان دولت به عنوان فوقالعاده ایثارگری پرداخت میشود که از ابتدای سال92 باید پرداخت شود. حداقل حقوق کارکنان دولت در سال92 4میلیونو 900هزار ریال است.
9- نظر به اینکه در ماده51 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران تمامی دستگاههای اجرایی مکلف به پرداخت این فوقالعاده شدهاند و دستگاههای مشمول این قانون در بندهای الف و ب ماده2 به صورت جامع و کامل ذکر شدهاند لذا تمامی دستگاهها مکلف به اجرای این قانون هستند و دستگاههایی مانند سازمانهای بازنشستگی که قبلا به بهانههای واهی از انجام این وظیفه قانونی طفره میرفتند، با صراحت ماده 51قانون جامع موظف به پرداخت فوقالعاده ایثارگری هستند.
10- تمامی ایثارگران مشمول ماده51 قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران شامل شهدا، جانبازان 25درصد و بالاتر، آزادگان و فرزندان شهدا که در استخدام دولت نیستند مبلغ فوقالعاده ایثارگری آنان باید توسط بنیادشهید و امور ایثارگران پرداخت شود
کد مطلب : 68762 تاریخ انتشار : 1393/5/27 دوشنبه
مدیرکل شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش:
اجرای قانون جامع ایثارگران، به محض ابلاغ آیین نامه آن اجرایی می شود
مدیرکل شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش گفت: اجرای قانون جامع ایثارگران، به محض ابلاغ آیین نامه آن ،اجرایی می شود.
به گزارش مرکزاطلاع رسانی وروابط عمومی وزارت آموزش وپرورش به نقل از اداره کل امور شاهد وایثارگران، محمدحسین کفراشی با بیان اینکه طبق تصریح قانون باید به مراجعات و خواستهای مردم رسیدگی کنیم، اظهارکرد: در سال تحصیلی جدید اجرای قانون جامع ایثارگران در دستور کارقرارگرفته است که به محض آماده شدن آئیننامه اجرایی آن، بخش اعظمی از مشکلات ایثارگران وخصوصا آزادگان حل خواهد شد.
وی درخصوص برخی مشکلات ایثارگران، تاکیدکرد: اجرای این قانون در نقل و انتقالات، سنوات ارفاقی و افزایش حقوق به ایثارگران کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به قانون ایثارگران اضافه کرد: قانون جامع ایثارگران در دولت تصویب شده است و بخشی از آن را آموزش و پرورش اجرا کرده است که برای نمونه در ماده 51 آمده است: فرزندان شهدا، آزادگان وجانبازان 25 درصد به بالا در صورت اجرا شدن قانون، افزایش 25 درصدی حقوق خواهند داشت و آموزش و پرورش آمادگی اجرایی آن را دارد، واین عزیزان شامل قریب به30 هزار نفر خواهند شد.