کد خبر: 3470081
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۹

25 بهمن؛ تجلیل از برگزیدگان قرآن و عترت/ تصمیمی درباره عدم حضور عقیلی در جشنواره فجر گرفته نشده است

ادب: در نشست سخنگوی وزیر ارشاد از این موضوع که همزمان با برگزاری جایزه جهانی کتاب سال که با حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شود،‌ از 12 اثر کشورهای آمریکا، انگلستان، هلند و آلمان تجلیل به عمل می‌آید،‌ سخن به میان آمد و بر اینکه درباره حضور یا عدم حضور سالار عقیلی در جشنواره موسیقی فجر و یا محدودیت فعالیت وی تصمیم‌گیری نشده و این موضوع در دست بررسی است تاکید شد.

به گزارشخبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز، 5 بهمن‌ماه در بیست و سومین نشست خبری خود با اشاره به فرا رسیدن دهه فجر گفت: در آستانه دهه فجر و انقلاب قرار داریم که نقش رسانه‌ها در پیروزی آن مؤثر بود و به همان میزان مطبوعات در بسیج عمومی و حضور مردم در شکل‌گیری نهضت امام خمینی(ره) نقش مؤثری ایفا کردند و انقلاب اسلامی نیز بر هویت مطبوعات و رسانه‌ها و استقلال آنها اثر گذاشت و جایگاه خبرنگار را اعتلا بخشید.
وی افزود: رسانه‌های داخلی از ظرفیت‌های دهه فجر برای تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی استفاده کرده و زمینه حضور حداکثری مردم را در انتخاب مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان فراهم کنند.
نوش‌آبادی با بیان اینکه رسانه‌ها چشمان بیدار کشور هستند، تصریح کرد: رسانه‌ها با انعکاس به موقع مشکلات و پیشرفت‌ها و موقعیت‌های دولت اعتماد میان مردم و حاکمیت را تقویت کنند. همچنین رسانه‌ها می‌توانند بازوی توانمند توسعه مناسبات با کشورهای مختلف را فراهم کرده و غبار ناشی از سوءتفاهمات داخلی و خارجی را بزدایند.
وی با اشاره به دیپلماسی رسانه‌ای در کشور بیان کرد: دیپلماسی رسانه‌ها مکمل دیپلماسی عمومی است و دیپلماسی عمومی نیز مکمل دیپلماسی رسمی کشور است، از این رو اعزام خبرنگاران به کشورهای مختلف و استقرار دفاتر مطبوعات در خارج از کشور به تقویت دیپلماسی کمک خواهد کرد.
نوش‌آبادی رویکرد دولت و وزارت ارشاد در رابطه با رسانه‌ها را تقویت کارکردهای رسانه و نقش‌آفرینی آنها در تحولات اجتماعی و حمایت از جایگاه رسانه دانست و افزود: رفتارهای سطحی و زودگذر و واکنش‌ها و تعصبات حزبی و برداشت‌های ناقص و وارونه از رویکردهای مثبت و توسعه مناسبات با کشورهای دیگر از آفاتی است که دامنگیر برخی رسانه‌ها می‌شود و باید از آن دوری کنند.
وی در ادامه از برگزاری همایش تجلیل از برگزیدگان قرآن و عترت با حضور وزیر ارشاد در 25 بهمن‌ماه خبر داد و گفت: بیمه فعالان قرآنی نیز در حال پیگیری است و امیدواریم با تأمین بودجه لازم نگرانی 5 هزار فعال قرآنی برطرف شود.
سخنگوی وزارت ارشاد ادامه داد: بعد از نهایی شدن رتبه‌بندی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها، همه سایت‌هایی که مجوز فعالیت دارند، در سامانه معاونت مطبوعاتی ثبت‌نام کرده و نسبت به فرم خوداظهاری خود اقدام کنند. هر گونه دریافت یارانه منوط به ثبت‌نام در سایت است، همچنین خبرنگارانی که خودشان را به عنوان خبرنگار تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار می‌دهند، از دو برابر یارانه بیمه مطبوعاتی برخوردار خواهند شد.
وی درباره حوزه موسیقی نیز گفت: دستورالعمل صیانت از حقوق هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی در معاونت هنری وزارت ارشاد ابلاغ شده و امر نظارت به مراکز هنری و گروه‌های موسیقی در دفتر موسیقی وزارت ارشاد متمرکز می‌شود و از برخوردهای سلیقه‌ای و غیرکارشناسی جلوگیری به عمل می‌آید.
نوش‌آبادی با اشاره به برگزاری جایزه کتاب سال نیز بیان کرد: سی و سومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران طی دهه فجر با حضور رئیس جمهور برگزار می‌شود و این برای نخستین بار است که جایزه کتاب سال به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود. همچنین بیست و سومین جایزه جهانی کتاب سال نیز همزمان با مراسم کتاب سال با حضور نویسندگان کشورهای خارجی برگزار می‌شود و از نویسندگان این جایزه با موضوع اسلام و ایران که شامل 12 نفر و از کشورهای مختلف هستند، از جمله کشورهای آمریکا، انگلستان، هلند و آلمان تجلیل می‌شوند.
نوش‌آبادی در ادامه این نشست در پاسخ به سؤالی درباره افزایش تعرفه چاپ اظهار کرد: ما با هر گونه افزایش در این زمینه مخالفیم و با وجود طرحی که در مجلس مطرح است، ما نظرمان کاملاً مخالف افزایش است و چنانچه این طرح به دولت هم برود، قطعاً وزارت ارشاد مخالفت خواهد کرد. از سوی دیگر معتقدیم افزایش به ضرر حوزه فرهنگ و نشر و ادب کشور است، به همین دلیل باید از راهکارهای دیگر استفاده کنیم و افزایش، راهکار مناسب برای رفع این مشکلات نیست.
سخنگوی وزارت ارشاد تصریح کرد: قانون اجازه نمی‌دهد با شبکه‌های ماهواره‌ای چه در قالب سفارش، آگهی، ارسال عکس و صوت و فیلم اقدامی انجام شود و این کار تخلف محسوب می‌شود، اما فقط برخوردهای سلبی کفایت نمی‌کند و باید آسیب‌شناسی شود و اتفاقاتی که در این حوزه رخ می‌دهد نگران‌کننده است و باید موانع داخلی را برطرف کنیم تا گرایشی به وجود نیاید. این امر نیازمند کار علمی و پژوهشی و آسیب‌شناسی است و رفتارهایی که از برخی هنرمندان می‌بینیم باید مورد توجه قرار گیرد و هشداری است که باید جدی گرفته شود و تنها وزارت ارشاد در این زمینه پاسخگو نیست و باید همه نهادها درباره این اتفاق ناخوشایند ورود کنند، اگر نیازمند تصمیم جدی است، باید اقدام شود و دغدغه‌های آنها مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا درباره ابهامات ممانعت از چاپ ترجمه الهی‌قمشه‌ای و اینکه آیا معاونت قرآن و عترت تصمیم جدیدی در رابطه با ساماندهی ترجمه‌های قرآن دارد، بیان کرد: هر گونه مجوز برای ترجمه‌های قرآن باید به تأیید معاونت فرهنگی برسد و در این راستا معاونت قرآن و عترت با معاونت فرهنگی نسبت به صدور مجوز ترجمه قرآن همکاری می‌کند و از طرفی هم مسئولیت چاپ قرآن برعهده سازمان دارالقرآن است.
نوش‌آبادی افزود: ترجمه مرحوم الهی‌قمشه‌ای نیازمند اصلاح و رفع اشکالات محتوایی و اغلاط چاپی است و این موضوع نگرانی برخی از علما در حوزه‌‌های علمیه را از مدت‌ها قبل دربرداشته بود که باید فکر اساسی برای آن می‌شد. بر همین اساس شورا و کمیته‌ای تشکیل شده تا محتوای ترجمه‌های قرآن را بررسی کند. از این رو برخی از ترجمه‌های قرآن که به صورت گسترده چاپ شده، موجب دغدغه و نگرانی شخصیت‌های مذهبی و علما شده است.
وی تصریح کرد: ترجمه مرحوم الهی‌قمشه‌ای در حال حاضر در وزارت ارشاد در دست بررسی است، البته ترجمه‌های خوبی طی چند سال اخیر منتشر شده که باید مورد توجه باشند. همچنینوظیفه ارشاد است کهترجمه‌هایی که دارای مشکل محتوایی هستند را بررسی کند و از سویی باید در راستای رسا کردن ترجمه‌هایی که در گذشته انجام شده، اقدام کند، اما ممانعت از چاپ‌های قبلی صورت نگرفته و الان هم موجود است و ساماندهی می‌شود.
نوش‌آبادیدر ادامه با اشاره به اثر «افسار» محسن چاوشی گفت: متن اثر چاوشی که «افسار» نام دارد، از دفتر موسیقی مجوز گرفته، اما موسیقی آن بدون مجوز است.
وی با اشاره به حضور سالار عقیلی در یک شبکه ماهواره‌ای گفت: حضور خواننده مشهور سنتی کشور در یک شبکه ماهواره‌ای صهیونیستی باعث شگفتی همه شد و دلایل آن در دست بررسی است، البته این کار به هیچ وجه قابل توجیه نیست و باید توضیحات لازم در این زمینه ارائه شود، اما هنوز درباره حضور یا عدم حضور سالار عقیلی در جشنواره موسیقی فجر و یا محدودیت فعالیت وی تصمیم‌گیری نشده و این موضوع در دست بررسی است.
نوش‌آبادی در بخش دیگری از سخنان خود درباره برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب گفت: شهر آفتاب تا قبل از نمایشگاه کتاب آماده می‌شود و برگزاری در آن مقرون به صرفه‌تر است و از این رو اولویت ما برگزاری نمایشگاه کتاب در این مکان است. اما گزینه مصلی نیز به عنوان گزینه موجود همچنان مطرح است و در صورت آماده نشدن شهر آفتاب در این مکان برگزار خواهد شد.

captcha