اسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه توصیه های اسلامی بالاترین نقش را می توانند در خود مراقبتی داشته باشند اظهار کرد: شما اگر به مردم بگویید نمک برای آنان ضرر دارد و از نظر اسلام هم هر چیزی که به سلامتی انسان ضرر بزند حرام است مطمئنا کسی دیگر نمک زیاد مصرف نمی کند به همین ترتیب هم چیزهای دیگر مانند سیگار، قند، چربی هم مصرفشان پایین میآید.
وی تصریح کرد: آموزههای اسلامی که باید جامع و فرهنگی به آنها نگاه کنیم را اگر در توصیههای خود مراقبتی به کار بریم هم بیشترین تأثیر را دارند و هم اینکه مردم بیشتری را به خود جذب میکنند.
اکبری عنوان کرد: در حال حاضر با توجه به جستجو گر بودن مخاطبان و داشتن ذهنیت استدلالی باید توصیههای اسلامی را که در حوزه سلامت و خود مراقبتی به کار میروند دارای بیشترین پشتوانه علمی و قویترین استدلال باشد.
وی بیان کرد: بهترین راهکار برای ارائه توصیههای اسلامی این است که گروههای ارائه دهنده این توصیه ها مانند پزشکان و روحانیون نخست خود درست بودن این حرفها باور داشته باشد این مسأله مهم است و یکی از دلالیلی که من وارد معنویت درمانی شدم و یقین داشتن به درستی این حرفها و توصیهها بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: امام صادق می فرمایند خدا ابا دارد از اینکه کاری غیر از مسیر خود انجام گیرد، از نظر من تأثیر معنویت بر علم بیولوژی مسیرش باید در سلول پیدا شود، برای اولین بار در دنیا جرئت کردم بگویم این تغییر را در سلول می بینم.
وی اظهار کرد: وقتی علمی تجربه میشود همه باید آن را انجام دهند وقتی یک نفر یک آزمایش را انجام میدهد باید دیگری هم بتواند آن را تکرار کند و گرنه علم نیست، در آزمایش معنویت درمانی بر ژنوم سلولهای سرطانی نیز چنین شد.
اکبری تأکید کرد: شرط اول این است که یقین داشته باشیم، شرط دوم نیز این است که بدانیم اینها کاملترین است ما در ابعاد علمی امروز دست یافتههای زیادی داریم ولی به دلیل محدودیتهای علمی دست یافتهها نیز محدود هستند.
وی خاطرنشان کرد: تنها علم وحی است که کامل است هیچ علمی به کمال علم وحی نمیرسد همه علوم میتوانند قسمتی ازعلم وحی را بزنند اما تنها علم وحی است که کامل است.