کد خبر: 3470555
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۷
دبیر جشنواره فیلم فجر گفت:

فیلمی به معنای سیاه‌نمایی در جشنواره این دوره وجود ندارد/ ارتباط حوزه با سینما امری پسندیده است

گروه هنر: محمد حیدری گفت: آثاری که در جشنواره سی‌و‌چهارم انتخاب شده‌اند به نحوی است که می‌توان گفت، آثاری که از آنها به عنوان سیاه‌نما نام برده می‌شود در جشنواره حضور ندارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دومین نشست خبری حیدری، دبیر سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر امروز، 6 بهمن‌ماه در هتل لاله برگزار شد. در ابتدای این جلسه حیدری اظهار کرد: مجموعه‌ای از آثاری که موفق به دریافت سیمرغ بلورین جشنواره در ادوار مختلف شدند در مراسمی در موزه سینما رونمایی خواهد شد. البته نسخه برخی فیلم‌ها در این مجموعه وجود ندارد که به دلایل فنی بوده است. همچنین فیلم‌های ماندگاری که در سینمای ایران دوبله شده نیز در مراسمی رونمایی خواهد شد و این مهم به دلیل توجه بیش از پیش به دوبله سینمای ایران و شهرت دوبله سینمای ایران در دنیاست. رونمایی از این مجموعه‌ها نیز بهانه‌ای برای تجلیل از پیشکسوتان دوبله سینمای ایران و نسل امروز دوبله است.

وی با اشاره به انتخاب آثار بخش‌های مختلف جشنواره و انتصاب هیئت داوران بخش‌های مختلف جشنواره تصریح کرد: در انتخاب هیئت داوران از سلایق و طیف‌های مختلف سینما استفاده کردیم. با بیان اینکه بحث‌های زیادی درباره داوران در ادوار مختلف جشنواره همواره وجود داشته است. بخشی از انتخاب داوران بر اساس تخصص آنان در حوزه‌های مختلف از جمله فعالیت در عرصه کارگردانی، نویسندگی، تهیه کنندگی، فیلمبرداری و بازیگری مربوط می‌شود و بخشی نیز بر اساس سلایق مختلف در داوری است.

حیدری درباره اسپانسر و حامی مالی جشنواره گفت: شرکت رایتل اسپانسر جشنواره سی‌و‌چهارم فیلم فجر خواهد بود و از جشنواره فیلم فجر حمایت خواهد کرد. با توجه به معذوراتی که در حوزه مالی جشنواره داریم و وضعیت نامناسبی که در این زمینه داریم، ما تلاش کردیم برای را از دوش جشنواره برداریم و رایتل هم در کنار جشنواره ایستاد. در این میان  صحبت‌هایی درباره شهر فرش شد که اصلا این طور نبود، ما تلاش کردیم از حضور هنرمندان در کار جشنواره بهره بگیریم و هرگز صحبت‌های مالی با آن‌ها انجام نشد. شرکت رایتل از روزهای ابتدایی اعلام آمادگی کرده بود و در حدود ۷۰-۸۰ درصد بخش مالی جشنواره را بر عهده دارد.

تعامل حوزه با سینما

وی با اشاره به تعامل جشنواره با حوزه درباره فیلم‌هایی با مضامین روحانی این‌گونه توضیح داد: هر چقدر این ارتباطات بیشتر شود، بهتر است، اما به هر صورت ما امسال هم از همه مضامین جشنواره فیلم داریم. ماهیت اصلی این فیلم‌ها و فیلمسازان کشورمان نشئت گرفته از جریانات روز هستند. نوع محتوای آثار به این سمت و سو رفته که امسال هم سینمای داستان‌گو و هم سینمای اجتماعی را داریم. یعنی دیگر فیلمی به معنای سیاه‌نمایی در جشنواره وجود ندارد. به هر صورت فیلمساز وظیفه اصلی‌اش این است که فیلمش نشئت گرفته از مسائل روز کشورش باشد.

دبیر این جشنواره ادامه داد: امسال بخش مجزایی برای انیمیشن در جشنواره سی‌و‌چهارم نداریم؛ در فراخوان جشنواره انیمیشن پیش‌بینی نشده بود، اما برای حمایت از این بخش نوپا در سینمای ایران 8 اثر رسیده به دبیرخانه جشنواره را در چند سینمای مردمی نمایش خواهیم داد و این آثار در برج میلاد نمایش ندارند و در سینماهای مردمی اکران‌هایی خواهند داشت، البته در صورت شایستگی، این امکان وجود دارد که جایزه ویژه‌ای از سوی ستاد برگزاری به یکی از این 8 اثر به عنوان انیمیشن برتر اهدا شود.

وی درباره فیلم «یتیم‌خانه» اینگونه اطلاع‌رسانی کرد: از ابتدا در فراخوان اعلام کردیم جشنواره امسال بخش خارج از مسابقه ندارد و تنها مورد خارج از مسابقه مربوط به فیلم «یتیم خانه» می‌شود که از ابتدا کارگردان و تهیه‌کننده این فیلم تقاضای حضور در بخش خارج از مسابقه را داشتند و بر این اساس فرم حضور در این رویداد را پر کردند و هیئت انتخاب نیز این فیلم را برای خارج از مسابقه انتخاب کرد و در صورت جلسه نهایی هیئت انتخاب به این مهم اشاره شده است. همچنین ما ظرفیت بیشتری نداریم که بتوانیم فیلم‌های دیگری را نمایش بدهیم، بنابراین اگر جدول نمایش فیلم‌ها را ببینید متوجه می‌شوید که چقدر با دقت این اتفاق افتاده است.

تعداد آثار بر پایه نظر هیئت انتخاب است

حیدری در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: تعداد آثاری که در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کردند براساس نظر انتخاب هیئت انتخاب بوده و هیچ صحبتی درباره بخش بین‌الملل اتفاق نیفتاده است، البته دوست داشتیم تعداد آثار بیشتر می‌شد، اما وقتی درباره کیفیت صحبت می‌کنیم باید در یک جایی بایستیم. در مجموع هیچ صحبتی با بخش بین‌الملل نشده و در آن بخش،  میرکریمی تصمیم گیرنده است.

وی با اشاره به جایگاه امید در فیلم‌ها گفت: همه ما با امید زندگی می‌کنیم و رو به آینده می‌رویم. امسال و شاید در دوره‌های گذشته، من همه فیلم‌ها را ندیدم، اما خوشبختانه فیلم‌ها پویا هستند. درباره زمان فیلم‌ها هم باید بگویم، امسال از ساعت ۱۴:۳۰ اکران فیلم‌ها آغاز می‌شود و بخش اول مستند و در بخش‌های بعدی هنر و تجربه و سینمای ایران است که بحث زیادی درباره مستند وجود داشته که عده‌ای می‌گویند این بخش از سینما خودشان جشنواره مستقلی داشته‌اند و بیشتر این آثار دیده شده‌اند، اما در آن‌جا همه نوع مستندی وجود دارد و ما در این بخش تعدادی از آن‌ها را داریم.

حیدری در پایان درباره حضور فیلمی از رضا میرکریمی به عنوان دبیر بخش بین‌الملل جشنواره عنوان کرد: رضا میرکریمی، دبیر بخش بین‌المللی جشنواره فجر است و از نظر اجرایی ارتباطی با این جشنواره ندارد، اما سینمای ایران به این اقتدار رسیده که افراد هم در بخش‌های اجرایی و هم بخش‌هایی هنری حاضر باشد و ما باید این موضوع را باور کنیم که هنرمند می‌تواند هم مشاور باشد، هم در بخش‌هایی اجرایی حضور داشته باشد و مطمئنا هیئت داوران جشنواره به قدری با تجربه هستند که بدون در نظر گرفتن شرایط فیلم‌ها را مورد بررسی قرار دهند. از طرفی میرکریمی هم فیلم خودشان را در بخش ملی ارائه دادند و این مشخص است که به سینمای ملی کشور اهمیت زیادی می‌دهند. در ضمن هیئت داوران به کیفیت اصلی آثار توجه می‌کند، نه این‌که این اثر از جانب چه ارگان یا سازمانی مورد حمایت قرار گرفته ‌است، همه ما می‌دانیم تمام آثاری که در سینمای ایران تولید می‌شوند، ارگان‌های مختلف از آن‌ها حمایت می‌کنند و پشت آن‌ها هستند. در این شرایط ما از این سازمان‌ها تشکر می‌کنیم که در کنار سینمای ایران ایستاده‌اند.

captcha