به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی در هفتهای گذشت به شرح ذیل است:
دیدار رئیس جمهور چین با دکتر روحانی
شی جی پنگ، رئیس جمهوری خلق چین که در صدر یک هیئت بلند پایه سیاسی و اقتصادی به تهران آمده بود روز شنبه در نشست هیئت های عالی رتبه دو کشور با حجتالاسلام و المسلمین روحانی دیدار کرد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در این نشست، روابط دو کشور را تاریخی، دوستانه و راهبردی توصیف کرد و اظهار کرد: چین همواره در روزهای سخت در کنار ملت ایران بوده و این رفتار دوستانه سرمایه ای است که باید از آن برای توسعه بیش از پیش روابط دوجانبه استفاده کنیم.
روحانی با تأکید بر آمادگی تهران برای انعقاد سند جامع همکاریهای بلندمدت و راهبردی بین تهران و پکن اظهار داشت: برای توسعه روابط دو کشور، دو طرف از اراده سیاسی کاملی برخوردار هستند و ضرورت دارد این اراده در سایر بخش ها بویژه در عرصه اقتصادی نیز تقویت بیشتری یابد.
رییس شورای عالی امنیت ملی با استقبال از تدوین سند جامع و اجرایی همکاریهای 25 ساله میان دو کشور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در تدوین این سند، همکاری های لازم را تسریع کند تا این سند هر چه زودتر نهایی و امضا شود.
روحانی همچنین از لزوم ایجاد تحول بزرگ در روابط اقتصادی دو کشور در فضای پسابرجام و رفع تحریم ها خبر داد و گفت: پیش بینی می کنیم رقم مبادلات اقتصادی تهران و پکن در 10 سال آینده به 600 میلیارد دلار ارتقا یابد.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود تروریسم را خطر بزرگی برای ملت های منطقه و جهان دانست و تأکید کرد: تهران و پکن می توانند همکاریهای موثر برای تامین امنیت و ثبات منطقه را افزایش دهند و ما معتقدیم که مشکلات منطقه از جمله مشکلات سوریه، عراق و یمن راه حل نظامی ندارد و باید از طریق سیاسی حل و فصل شود.
رییس جمهوری همچنین افزود: ایران و چین در زمینه مقابله با تروریسم و افراطی گری می توانند همکاری های سازنده و نزدیکی با یکدیگر داشته باشند.
روحانی همچنین با تجلیل از نقش سازنده و مثبت چین در مذاکرات ایران با 1+5 اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برای ادامه راه و اجرای برجام همچنان مصمم است روابط و همکاری های خود را با چین گسترش دهد و علاقمند هستیم همکاری های هسته ای صلح آمیز را، علاوه بر نوسازی راکتور اراک، در سایر بخش های مختلف نیز ارتقا دهیم.
شی جین پینگ، رئیس جمهوری خلق چین، نیز در این دیدار با تبریک توافق بزرگ هسته ای به دولت و ملت ایران و اظهار خرسندی از سفر به تهران اظهار کرد: روابط تهران و پکن از جایگاه بسیار مهم و استراتژیکی برخوردار است و امروز اراده راسخ چین توسعه روزافزون روابط و همکاری های دو کشور در بخش های مختلف است.
رییس جمهوری چین با تأکید بر لزوم ترسیم چشم انداز روشنی برای آینده روابط دو کشور گفت: چین مصمم است مناسبات و همکاری های خود را بر پایه اعتماد متقابل و منافع مشترک دو کشور ارتقا دهد و در این راستا به دنبال تدوین هر چه زودتر سند جامع و اجرایی همکاری های 25 ساله با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
وی در ادامه با تأکید بر حمایت چین از حق استفاده صلح آمیز ایران از انرژی هسته ای اظهار داشت: پکن آمادگی دارد در زمینه انرژی صلح آمیز هسته ای همکاری های خود را با جمهوری اسلامی ایران افزایش دهد.
رییس جمهوری چین همچنین تاکید کرد که جمهوری خلق چین از عضویت دائمی ایران در سازمان همکاریهای شانگهای حمایت می کند.
دیدار رئیس جمهور چین با رهبر معظم انقلاب
شی جی پنگ، رئیس جمهور چین و هیئت همراه عصر روز شنبه با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
رهبر معظم انقلاب در این دیدار با اشاره به سابقه کهنِ ارتباطات تجاری و فرهنگی دو ملت ایران و چین، تأکید کردند: دولت و ملت ایران همواره به دنبال گسترش روابط با کشورهای مستقل و قابل اطمینان همچون چین بوده و هستند و بر همین اساس، توافق رؤسای جمهوری ایران و چین برای یک روابط استراتژیک 25 ساله، کاملاً درست و حکمت آمیز است.
رهبر انقلاب اسلامی، سخنان رئیس جمهور چین مبنی بر لزوم احیای «جاده ابریشم» و گسترش همکاریهای کشورهای واقع در این مسیر را ایده ای کاملاً منطقی و قابل قبول خواندند و گفتند: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه همکاریهای چین در دوران تحریم را فراموش نخواهد کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای، «انرژی» را یکی از مسائل مهم دنیا خواندند و خاطرنشان کردند: ایران تنها کشور مستقل در منطقه است که در زمینه انرژی می تواند مورد اطمینان قرار گیرد زیرا برخلاف برخی کشورهای منطقه، سیاست انرژی ایران تحت تأثیر هیچ عامل غیرایرانی قرار نمی گیرد.
ایشان با اشاره به سیاست های سلطه گرانه برخی کشورها بویژه امریکا و همکاری غیرصادقانه آنها با کشورهای دیگر افزودند: این وضعیت موجب شده است که کشورهای مستقل، به دنبال همکاریهای بیشتر با یکدیگر باشند و توافق ایران و چین برای روابط استراتژیک 25 ساله در همین چارچوب است که باید با پیگیری جدی دو طرف، توافق ها حتماً به مرحله عملیاتی برسند.
رهبر انقلاب اسلامی، با اشاره به تمایل و نگاه به شرق در فرهنگ ایرانی گفتند: غربی ها هیچگاه نتوانسته اند اعتماد ملت ایران را جلب کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای، سیاست امریکا نسبت به ایران را در میان کشورهای غربی، بدتر و خصمانه تر دانستند و افزودند: همین سیاستهای خصمانه موجب شده است که ملت ایران و مسئولان کشور، گسترش روابط با کشورهای مستقل را پیگیری کنند.
ایشان با تأکید براینکه موضوع «چین واحد» از سیاست های اصولی و قطعی جمهوری اسلامی ایران است، به سخنان رئیس جمهور چین درخصوص گسترش همکاریهای امنیتی میان دو کشور اشاره کردند و افزودند: متأسفانه منطقه ما به دلیل سیاستهای غلط غربی ها و همچنین برداشتی انحرافی و غلط از اسلام دچار ناامنی شده است که خطر گسترش یابندگی دارد که باید با همکاریهای خردمندانه جلوی آن را گرفت.
رهبرانقلاب برخی کشورهای منطقه را منشأ اصلی این تفکر انحرافی دانستند و خاطرنشان کردند: غربی ها نیز به جای تقابل با منشأ اصلی این تفکر و گروههای تروریستی، مسلمانان را در اروپا و امریکا مورد تهاجم و فشار قرار داده اند در حالی که این جریان های تروریستی با تفکر صحیح اسلامی کاملاً متفاوت هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اصرار امریکایی ها و غربی ها دراستفاده از عنوان «دولت اسلامی» برای برخی گروههای تروریستی گفتند: این رویکرد، اهانت به مسلمانان است و به جای علاج مشکل، بطور غیرمستقیم زمینه تقویت این گروهها را بوجود می آورد.
ایشان، ادعای امریکایی ها مبنی بر تشکیل «ائتلاف مبارزه با تروریسم» را یک فریبکاری خواندند و تأکید کردند: رویکرد امریکایی ها در همه مسائل اینگونه است و آنها هیچگاه رفتار صادقانه ندارند.
برگزاری یازدهمین اجلاس رؤسای مجالس کشورهای اسلامی
یازدهمین اجلاس رؤسای مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روز یکشنبه با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در محل پارلمان عراق در منطقه سبز امنیتی پایتخت این کشور آغار به کار کرد.
در این اجلاس 40 کشور اسلامی از جمله رؤسای مجالس 10 کشور حضور دارند و بقیه کشورها در سطح معاون یا نمایندگان آنها شرکت کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست افتتاحیه این اجلاس گفت: اجرای توافق هسته ای فصلی نوین برای ارتقای همکاری ها میان ایران و کشورهای منطقه گشوده و کشورهای منطقه با بهره گیری از شرایط پس از توافق وین می توانند گام های اساسی برای رفع تهدیدهای مشترک از جمله تروریسم و افراط گرایی و نیز کمک به توسعه و پیشرفت منطقه بردارند.
وی اضافه کرد: توافق هسته ای در واقع پیروزی دیپلماسی و نفی تهدید و تحریم بود و کارآمدی راه کارهای مسالمت آمیز حل و فصل اختلافات را بیش از پیش به منصه ظهور رساند.
لاریجانی در ادامه سخنانش، گفت: در حین مذاکرات هسته ای شنیدیم که یکی از کشورهای منطقه به یک قدرت بزرگ اصرار می کرد که مذاکرات را به عقب بیاندازد تا قیمت نفت را پایین بیاورند؛ آنها (با پایین آوردن قیمت نفت) به همه کشورهای اسلامی لطمه زدند.
وی افزود: ایران اتکایی به نفت ندارد و منابع متعددی دارد ولی آنها با توهم خود به همه ضرر زدند؛ بعد از توافق هم یک نگرانی به کشورهای منطقه القا می کردند که ممکن است ایران به کشورهای منطقه تعرض کند.
رییس مجلس شورای اسلامی این سوال را مطرح کرد که آیا جمهوری اسلامی ایران در 36 سال گذشته به کشوری در منطقه تعرض کرده است؟.
وی با اشاره به منش امام خمینی(ره) در خصوص رابطه با کشورهای اسلامی، اظهار داشت: صدام به ایران حمله کرد، اما جمهوری اسلامی ایران تلافی نکرد و ما وارد رقابت های خرد در منطقه نشده و نمی شویم؛ ما اعتقاد داریم اختلافات را باید با گفت وگو حل کنیم؛ همه فرق اسلامی یک پیامبر و یک قبله دارند و برهمین اساس سیاست جمهوری اسلامی ایران کمک به کشورهای منطقه برای وحدت است.
لاریجانی در خصوص موضوع سوریه نیز گفت: برخی کشورها به ما می گفتند که شما بر قضیه سوریه اصرار نکنید؛ این کشور ظرف دو هفته سقوط می کند، اما الان چهار (بیش از پنج) سال است که سوریه درگیر مساله تروریسم است. ما می دانیم که به تروریست ها در سوریه کمک های مالی و تسلیحاتی صورت می گیرد و این مساله در آینده گریبان خودشان را خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه مساله تروریسم یک مساله تاکتیکی نیست، بلکه مساله ای راهبردی برای کشورهاست، گفت: مساله سوریه و یمن و سایر کشورهای منطقه راه حل نظامی ندارد بلکه از طریق سیاسی و گفت وگو حل خواهد شد.
وی همچنین در خصوص اعدام شیخ النمر در عربستان نیز گفت: در عربستان یک روحانی مظلوم و صلح طلب را اعدام کردند اما ما معتقدیم، به خاطر اظهار نظر نباید کسی را گردن بزنند و ما توصیه می کنیم مسائل و مشکلات کشورهای اسلامی از راه گفت وگو و مدارا حل شود.
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت اتخاذ اقدامات هماهنگ از سوی کشورهای منطقه جهت مقابله با سیاست های مبتنی بر طائفه گرایی تاکید دارد و بی تردید مجالس کشورهای اسلامی مسئولیت سترگی در این رابطه بر عهده دارند و می توانند نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند.
لاریجانی در ادامه سخنان خود در اجلاس روسای اتحادیه بین المجالس اسلامی به روند تحولات در یمن اشاره کرد و گفت: آنچه امروز در یمن می گذرد، یک تراژدی تمام عیار انسانی را رقم زده است؛ جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که بحران یمن راه حل نظامی ندارد و راه کارهای سیاسی و گفت وگوهای یمنی - یمنی با مشارکت همه احزاب و گروه ها و جریان های سیاسی اجتماعی زیر نظر سازمان ملل متحد و نیز تشکیل دولت وحدت ملی تنها راه عبور از بحران جاری و جلوگیری از تشدید فجایع انسانی در یمن است.
تصویب طرح جرم سیاسی از سوی نمایندگان مجلس
جزییات طرح 6 مادهای جرم سیاسی پس از مدتها بحث و بررسی روز یکشنبه در مجلس شورای اسلامی تصویب و برای نخستین بار جرم و مجرم سیاسی در ایران تعریف و مصادیق آن مشخص شد.
6 ماده طرح جرم سیاسی به شرح ذیل است:
1ـ هر یک از جرائم مصرح در ماده دو این قانون چنانچه با انگیزه اصلاح امور کشور علیه مدیریت و نهادهای سیاسی یا سیاست های داخلی یا خارجی کشور ارتکاب یابد بدون آنکه مرتکب قصد ضربه زدن به اصل نظام را داشته باشد، جرم سیاسی محسوب می شود.
2ـ جرائم زیر در صورت انطباق با شرایط مقرر در ماده یک این قانون جرم سیاسی محسوب می شود:
الف- توهین یا افترا به روسای سه قوه، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاونان رییس جمهور، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، نمایندگان مجلس خبرگان و اعضا شورای نگهبان به واسطه مسئولیت آنان به توهین به رییس یا نماینده سیاسی کشور خارجی که در قلمرو ایران وارده شده است به رعایت مفاد ماده 517 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات.
پ- جرائم مندرج در بندهای «د» و «هـ» ماده 16 قانون فعالیت احزاب، جمعیت ها، انجمن های سیاسی و صنفی و انجمن های اسلامی یا اقلیت های دینی.
ت- جرائم مقرر در قوانین انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا به استثنای مجریان و ناظران انتخابات.
ث- نشر اکاذیبپ
3ـ مباشرت، مشارکت، معاونت و شروع به جرایم زیر جرم سیاسی محسوب نمی شود:
الف- جرایم مستوجب حدود، قصاص و دیات
ب- سوء قصد به مقامات داخلی و خارجی
پ- آدم ربایی، گروگان گیری و سلب غیرقانونی آزادی افراد
ت- بمب گذاری و تهدید به آن، هواپیماربایی و راهزنی دریایی
ث- سرقت و غارت اموال، ایجاد حریق و تخریب عمدی
ج- حمل و نقل غیرقانونی، قاچاق و خرید و فروش سلاح، مواد مخدر و روانگردان
چ- رشا و ارتشاء ، اختلاس، تصرف غیرقانونی در وجوه دولتی، پولشویی، اختفای اموال ناشی از جرم مزبور
ح- جاسوسی و افشای اسرار
خ- تحریک مردم به تجزیه طلبی، جنگ و کشتار و درگیری
د- اختلال در داده ها یا سامانه های رایانه ای و مخابراتی به کار گرفته شده برای ارائه خدمات ضروری عمومی یا حاکمیتی
ذ- کلیه جرایم علیه عفت و اخلاقی عمومی اعم از جرایم ارتکابی به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا حامل های داده یا غیر آن.
4ـ نحوه رسیدگی به جرایم سیاسی و مقررات مربوط به هیات منصفه مطابق آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری است.
5ـ تشخیص سیاسی بودن اتهام با دادسرا یا دادگاهی است که پرونده در آن مطرح است. متهم می تواند در هر مرحله از رسیدگی در دادسرا و تا پایان جلسه اول دادرسی در دادگاه نسبت به غیر سیاسی بودن اتهام خود ایراد کند همچنین مرجع رسیدگی کننده طی قراری در این مورد اظهارنظر می کند.
شیوه صدور و اعتراض به این قرار تابع مقررات آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری است.
6ـ این ماده امتیازاتی که مجرمان سیاسی می توانند از آن بهره مند شوند را مشخص کرند.
بر این اساس، موارد زیر نسبت به متهمان و محکومان جرایم سیاسی اعمال می شود:
الف- مجزا بودن محل نگهداری در مدت بازداشت و حبس از مجرمان عادی
ب- ممنوعیت از پوشاندن لباس زندان در طول دوران بازداشت و حبس
پ- ممنوعیت اجرای مقررات ناظر به تکرار جرم
ت- غیر قابل استرداد بودن مجرمان سیاسی
ث- ممنوعیت بازداشت و حبس به صورت انفرادی به جز در مواردی که مقام قضایی بیم تبانی بدهد یا آن را برای تکمیل تحقیقات ضروری بداند، لکن در هر حال مدت آن نباید بیش از 15 روز باشد.
ج- حق ملاقات و مکاتبه با بستگان طبقه اول در طول مدت حبس
چ- حق دسترسی به کتب، نشریات، رادیو و تلویزیون در طول مدت حبس
دیدار پاسداران نیروی
دریایی با رهبر معظم انقلاب
رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر روز یکشنبه با پاسداران جوان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که با شجاعت در مقابل ورود نظامیان آمریکایی به آبهای جمهوری اسلامی ایران اقدام و متجاوزان را بازداشت کرده بودند، دیدار کردند و آنان را از نزدیک مورد تفقد قرار دادند.
حضرت آیت الله خامنهای همچنین در سخنان کوتاهی، این اقدام ستایش برانگیز نیروی دریایی سپاه پاسداران را شجاعانه و همراه با ایمان خواندند و خاطرنشان کردند: کار شما بسیار عالی، جالب و بههنگام بود و در واقع باید این حادثه را کار خدا دانست که امریکاییها را به آبهای ما کشاند تا با اقدام به هنگام شما، آنگونه با دستهایی که بر سر گذاشته بودند، بازداشت شوند.
سفر روحانی به ایتالیا و فرانسه
حجتالاسلام و المسلمین روحانی روز دوشنبه در راس هیاتی بلند پایه وارد شهر رم پایتخت ایتالیا شد.
این نخستین سفر اروپایی رئیسجمهور پس از توافق هستهای و لغو تحریمها به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات این کشور بود.
رئیسجمهور دوشنبه شب در دیدار با متئو رنتزی، نخستوزیر ایتالیا، پیام انتخاب ایتالیا برای اولین سفر بعد از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) این است که ایران به دلیل روابط دوستانه و نزدیک و همکاریهای گسترده ای که از سالیان گذشته با ایتالیا داشته اکنون نیز تمایل دارد فصل نوینی از روابط دو جانبه و منطقه ای را با این کشور آغاز کند.
روحانی با اشاره به اینکه مردم ایران سابقه نیکی از حضور و همکاری فعالان اقتصادی ایتالیا در کشورمان دارند، اظهار داشت: در وضعیت جدید پس از اجرای برجام علاقمندیم که ایتالیا پیشاپیش کشورهای اروپایی برای حضور و تعامل سازنده با اقتصاد ایران پیشگام باشد.
روحانی در ادامه با بیان اینکه اصرار و پیگیری جمهوری اسلامی ایران برای برقراری امنیت در منطقه، بر جنبه های انسانی موضوع و جلوگیری از کشتار بیگناهان و تخریب آثار تمدنی نیز تاکید دارد، اظهار داشت: اولین وظیفه مشترک ما تلاش برای برقراری صلح و ثبات در همه جهان و ایجاد شرایط همزیستی مسالمت آمیز انسانها با یکدیگر است.
وی تصریح کرد: ایران به عنوان یک کشور باثبات در منطقه نقش سازنده خود را برای ایجاد ثبات و امنیت در این منطقه به خوبی ایفا کرده و خواهد کرد.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه اگر جلوی انتشار ویروس تروریسم گرفته نشود، خشونت و ترور به همه جهان سرایت می کند، خاطرنشان کرد: نظرات ایران و ایتالیا در موضوع مبارزه با تروریسم به هم نزدیک است و با همکاری یکدیگر می توان گام های موثری در این زمینه برداشت.
روحانی برقراری، حفظ و گسترش صلح، ثبات و پیشرفت در منطقه و جهان را سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و ادامه داد: ما به دنبال همزیستی مسالمت آمیز با همه همسایگان خود هستیم و معتقدیم بحرانهای منطقه ای راه حل نظامی ندارد و باید از طریق مذاکره حل و فصل شود.
وی همچنین از نخست وزیر ایتالیا برای سفر به تهران دعوت به عمل آورد.
نخست وزیر ایتالیا نیز در این دیدار با بیان اینکه امروز صفحه جدیدی از همکاریهای دو کشور در عرصه های مختلف آغاز شده است، گفت: به خوبی واقف هستیم که ایران روحیه همکاری بالایی دارد و صراحتا اعلام می کنم که ایران نقش آفرین بسیار مهمی در کل منطقه است.
رنتسی با تاکید بر اینکه شما نباید ایتالیا را همکار خود بلکه باید کشور خودتان بدانید، ادامه داد: ما تبادلات فرهنگی، دانشگاهی و علمی را اساس همکاریهای دو کشور می دانیم و به همکاریهای فرهنگی و علمی با ایران متعهد هستیم.
نخست وزیر ایتالیا با اشاره به ظرفیتهای فراوان اقتصادی و نیروی انسانی تحصیل کرده در ایران اظهار داشت: ایتالیا نه تنها با ایران به صورت دوجانبه بلکه در گستره سراسر منطقه همکاری و تعامل خواهد داشت و بنده از طرف دولت ایتالیا آمادگی کامل کشورم را برای همکاریهای گسترده با جمهوری اسلامی ایران اعلام می کنم.
اعلام اسامی تأییدصلاحیتشدگان مجلس خبرگان به وزارت کشور
شورای نگهبان روز دوشنبه با پایان یافتن مهلت 30 روزه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری، نظر خود را درباره صلاحیت داوطلبان به وزارت کشور اعلام کرد.
بر این اساس، وزارت کشور موظف است رأسا یا از طریق فرمانداران مراکز حوزه های انتخابیه نظریـه فقهای شورای نگهبان مبنی بر رد صلاحیت داوطلب را ظرف دو روز به وی ابلاغ کند.
همچنین داوطلبانی که صلاحیت آنان مورد تأیید قرار نگرفته است، می توانند ظـرف سـه روز از تاریخ اعلام نتیجه بررسی صلاحیت، از فقهای شورای نگهبان تقاضای رسیدگی مجدد کنند .
از این رو، روزهای پنچ شنبه، جمعه و شنبه داوطلبانی که رد صلاحیت شده اند و یا صلاحیت آن ها احراز نشده است فرصت دارند تا اعتراض خود را به واحد دریافت شکایات شورای نگهبان اعلام کنند.
پیام رهبر انقلاب به بیست و چهارمین اجلاس سراسری نماز
رهبر معظم انقلاب روز سهشنبه در پیامی به اجلاس سراسری نماز فرمودند:همه بدانند که یکی از مؤثرترین راهها برای کاستن آسیبهای اجتماعی، ترویج نماز است. به این که حتی یک نفر از جوانان و نوجوانان کشور، در نماز سهل انگاری نکند همت گمارید.
تصویب کلیات طرح تقویت بسیج مستضعفین
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه کلیات طرح 5 مادهای تقویت بسیج مستضعفین را تصویب کردند.
نشست خبری سخنگوی دولت
نشست خبری محمد باقر نوبخت روز سهشنبه برگزار شد.
وی در این نشست در خصوص رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخاباتی نیز واکنش نشان داد و گفت: رئیس جمهور جلسات منظمی با مقام معظم رهبری دارند و در این جلسات، مسایل مهم از جمله بحث رد صلاحیتها میتواند مورد بحث قرار گیرد. بنده خبر ندارم در هر جلسه چه موضوعی مطرح میشود. ولی آقای رئیس جمهور با هر کسی که در موضوع ردصلاحیتها مؤثر هستند، تماسهای غیررسمی برقرار کرده و ما به عدالت شورای نگهبان معتقدیم و انتظار داریم این مشکل در چهارچوب قانون حل شود.
وی افزود: هیچ کس از افرادی که ذی صلاح نیستند، دفاع نمیکند. ولی میخواهیم کسانی که مراجع 4 گانه صلاحیتشان را تایید کردهاند، به جمع خدمتگزاران نظام برگردند. هیئتهای اجرایی در بررسی صلاحیتها مُرّ قانون را اجرا کردهاند. الان نیز انتظار ما از شورای نگهبان، اجرای قانون است. ما امیدواریم این اتفاق بیفتد و در مواردی که بازبینی لازم است، صورت گیرد.
وی درباره شرایط پسابرجام گفت: در مسایل پسابرجام، بیشتر بیاعتمادیها به آمریکا برمیگردد. الان ما می دانیم دیگر آمریکا امکان ایرانهراسی ندارد. با گزارشهایی که درباره فعالیتهای هسته ای ایران حاصل شد، همه اطمینان حاصل کردند آن ادعاها پوچ بوده. اگر اینها پوچ نبود، شورای حکام چنین گزارشهایی نمیداد. این چالشها همچنان وجود دارد و در بهینه سازی انتخاب ما از بین سرمایهگذاران باید به این نکات توجه داشت. اطمینان نسبی وجود دارد که برگشت به نقطه قبل امکانپذیر نیست و اجماع جهانی دیگر شکل نمیگیرد. در مباحث اخیر نیز اثبات شد آنچه شکل گرفته بود، عادلانه نبود.
نوبخت در پاسخ به سؤالی که در خصوص انتقادات رئیس جمهور از ردصلاحیتها عنوان شد، گفت: طبیعی است شورای نگهبان در مرحله ای که آقای رئیس جمهور اظهارنظر کرده بودند، وارد بررسیها نشده بود. هیئتهای نظارت این بررسیها را داشتند و طبیعی است یکی پنداشتن شورای نگهبان و هیئتهای نظارت، منطقی نیست.
سخنگوی دولت درباره انتخابات الکترونیک نیز اظهار نظر کرد و گفت: دقت و سرعت کار در این نوع از انتخابات مد نظر است. دولت نیز تصمیم داشت انتخابات را به صورت الکترونیک برگزار کند. ولی روی بحث نرم افزار اختلافاتی پیش آمد که امنیت کافی دارد یا نه. شورای نگهبان تشکیک و تردید در این بخش داشت که شاید انتخابات به صورت صحیح و ایمن برگزار نشود. شورای نگهبان، آرای ماخوذه در انتخابات را محرمانه می داند. نظرات کارشناسی مطرح شد و بدون تامین نظر شورای نگهبان، انتخابات به صورت الکترونیک انجام نمی شود. لذا اجرای این انتخابات، به صورت یک جانبه از سوی دولت امکان ندارد.
نوبخت درباره تلاشهای دولت در خصوص تأیید صلاحیت نامزدهای عدم احراز صلاحیت شده مجلس گفت: این مأموریت اجرایی شده و جلسات و رایزنیهایی صورت گرفته. هم دکتر جهانگیری و هم دکتر رحمانی فضلی در این باره اقدامات زیادی کردهاند که نتایجش را امیدواریم در اقدامات شورای نگهبان ببینیم.
نوبخت درباره گزارش مذاکرات هستهای گفت: انتظار می رود که افکار عمومی درباره مباحث کلی جلسات مذاکره مطلع باشند و همواره این مسایل توسط سخنگوی وزارت خارجه و تیم مذاکرات، شخص وزیر امور خارجه و مواردی نیز توسط اینجانب انجام شده. تفصیل و جزئیات را افکار عمومی مطالبه نمی کند و مهم نیست. جلساتی نیز در دانشگاه یا رسانه ملی تشکیل شده و همه جزئیات طرح شد. اصرار برای مکتوم ماندن جزئیات در دولت وجود ندارد. مراجعی نیز که باید به تفصیل مطلع باشند، گزارشهای مختلف را دریافت کردهاند.
دیدار روحانی با پاپ فرانسیس
رئیس جمهور روز سهشنبه و در دومین روز سفر به ایتالیا برای دیدار با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، وارد واتیکان شد.
رئیس جمهوری در این دیدار، با اشاره به آموزه اسلامی ایمان به همه پیامبران الهی و به ویژه عیسی مسیح (ع)، احترام به ادیان الهی و همزیستی یهودیان و مسیحیان در کنار مسلمانان را از افتخارات جمهوری اسلامی ایران دانست و بر ضرورت استفاده از سرمایه ایمان و معنویت برای حل معضلات امروز جامعه بشری تأکید کرد.
روحانی، برچیدن سلاح های کشتار جمعی از جمله تسلیحات اتمی را لازمه صلح و امنیت جهانی برشمرد و از پاپ فرانسیس خواست بر این خواسته مشترک رهبران دینی جهان تأکید نماید.
رئیس جمهوری با تأکید بر ضرورت اقدام جدی جهانی علیه خشونت و افراطی گری، تصریح کرد: اسلام هراسی و اقداماتی که با توهین به مقدسات، احساسات مسلمانان را تحریک می کند، کمک به جریانات تروریستی است.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان نیز در این دیدار احترام به مقدسات ادیان را لازمه کمک به صلح و معنویت در جامعه جهانی دانست.
در پایان این دیدار، رهبر کاتولیک های جهان از حسن روحانی خواست که برای او دعا کند و دکتر روحانی نیز گفت ما همه محتاج دعا هستیم.
کاظم صدیقی؛ خطیب جمعه این هفته تهران
نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در مصلای امام خمینی(ره) اقامه میشود.
همچنین دکتر حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پژشکی پیرامون «دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت و درمان و طب اسلامی و سنتی» پیش از خطبهها به سخنرانی خواهد پرداخت.
دیدار روحانی و اولاند
حجت الاسلام و المسلمین دکتر "حسن روحانی" و "فرانسوا اولاند" عصر پنجشنبه در نشست هیات های عالیرتبه دو کشور در پاریس تاکید کردند که باید آینده روابط دو کشور بر پایه ای مستحکم بنا شود تاهر دو ملت از آن سود ببرند.
رییس جمهوری اسلامی ایران در این نشست، فرانسه را کشوری با ملت بزرگ و تاثیرگذار در اروپا و جهان توصیف کرد و گفت: ایران اسلامی برای مناسباتش با فرانسه اهمیت و جایگاه ویژه ای قائل است و آماده است این مناسبات را در همه عرصه ها، در جهت منافع دو ملت گسترش دهد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه "باید از فضای پسابرجام برای گسترش همکاری های مشترک و جبران گذشته بهره گرفت"، اظهارداشت: دسترسی به توافق هسته ای ساده و آسان نبود اما نشاگر اراده جدی و واقعی دو طرف برای عبور از یک مرحله دشوار و سخت بود که انجام شد و اکنون همه نگاه ها باید به آینده متمرکز شود.
رییس جمهوری تصریح کرد: تحریم ها یک بازی باخت – باخت را برای دو کشور رقم زد اما اکنون زمان برای جبران گذشته و گسترش همکاریها در همه بخش ها بویژه همکاریهای اقتصادی مهیا است و البته امضای اسناد همکاری مشترک، نشان روشنی از اراده مستحکم دو کشور برای توسعه این همکاریها است.
دکتر روحانی در ادامه به سابقه همکاریهای فرهنگی دو کشور اشاره کرد و گفت: تقویت همکاری های فرهنگی و دانشگاهی میان دو کشور در کنار انتقال تجربیات در عرصه های گردشگری، ضروری است.
رییس جمهوری با اشاره به حضور حضرت امام خمینی (ره) در نوفل لوشاتو فرانسه، خاطرنشان کرد: فرانسه برای ما یادآور انقلاب و حضور امام خمینی (ره) در نوفل لوشاتو است؛ محلی که از آن صدای ملت ایران به گوش جهانیان می رسید و این پیوسته در حافظه تاریخی ملت ایران باقی خواهد ماند.
دکتر روحانی سپس به موضوع تروریسم و ضرورت همکاری همه کشورها برای مبارزه با این پدیده شوم بویژه در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: ملت ایران از قربانیان بزرگ تروریسم در جهان است؛ جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم بسیار جدی است و همکاری های دو کشور در این عرصه و دیگر حوزه های مرتبط با ثبات منطقه ای ضروری است.
رییس جمهوری فرانسه نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه "در فضای پسابرجام، فصل و صفحه جدیدی از روابط تهران – پاریس و بلکه مناسبات ایران با جامعه جهانی گشوده شده است"، گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فرانسه به عنوان صاحبان دو تمدن بزرگ مصمم هستند روابط خود را تعمیق بخشند.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر "حسن روحانی" و "فرانسوا اولاند" عصر پنجشنبه در نشست هیات های عالیرتبه دو کشور در پاریس تاکید کردند که باید آینده روابط دو کشور بر پایه ای مستحکم بنا شود تاهر دو ملت از آن سود ببرند.
رییس جمهوری اسلامی ایران در این نشست، فرانسه را کشوری با ملت بزرگ و تاثیرگذار در اروپا و جهان توصیف کرد و گفت: ایران اسلامی برای مناسباتش با فرانسه اهمیت و جایگاه ویژه ای قائل است و آماده است این مناسبات را در همه عرصه ها، در جهت منافع دو ملت گسترش دهد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه "باید از فضای پسابرجام برای گسترش همکاری های مشترک و جبران گذشته بهره گرفت"، اظهارداشت: دسترسی به توافق هسته ای ساده و آسان نبود اما نشاگر اراده جدی و واقعی دو طرف برای عبور از یک مرحله دشوار و سخت بود که انجام شد و اکنون همه نگاه ها باید به آینده متمرکز شود.
رییس جمهوری تصریح کرد: تحریم ها یک بازی باخت – باخت را برای دو کشور رقم زد اما اکنون زمان برای جبران گذشته و گسترش همکاریها در همه بخش ها بویژه همکاریهای اقتصادی مهیا است و البته امضای اسناد همکاری مشترک، نشان روشنی از اراده مستحکم دو کشور برای توسعه این همکاریها است.
دکتر روحانی در ادامه به سابقه همکاریهای فرهنگی دو کشور اشاره کرد و گفت: تقویت همکاری های فرهنگی و دانشگاهی میان دو کشور در کنار انتقال تجربیات در عرصه های گردشگری، ضروری است.
رییس جمهوری با اشاره به حضور حضرت امام خمینی (ره) در نوفل لوشاتو فرانسه، خاطرنشان کرد: فرانسه برای ما یادآور انقلاب و حضور امام خمینی (ره) در نوفل لوشاتو است؛ محلی که از آن صدای ملت ایران به گوش جهانیان می رسید و این پیوسته در حافظه تاریخی ملت ایران باقی خواهد ماند.
دکتر روحانی سپس به موضوع تروریسم و ضرورت همکاری همه کشورها برای مبارزه با این پدیده شوم بویژه در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: ملت ایران از قربانیان بزرگ تروریسم در جهان است؛ جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم بسیار جدی است و همکاری های دو کشور در این عرصه و دیگر حوزه های مرتبط با ثبات منطقه ای ضروری است.
رییس جمهوری فرانسه نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه "در فضای پسابرجام، فصل و صفحه جدیدی از روابط تهران – پاریس و بلکه مناسبات ایران با جامعه جهانی گشوده شده است"، گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فرانسه به عنوان صاحبان دو تمدن بزرگ مصمم هستند روابط خود را تعمیق بخشند.