کد خبر: 3471079
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۶

مد و لباس ایرانی اسلامی؛ این‌بار در دست بخش خصوصی

گروه جامعه: رئیس پنجمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر با اشاره به واگذاری بخش اجرایی این جشنواره به بخش خصوصی، این مسئله را موجب توجه به اقلام مد که مبنای آنها می‌بایست ایرانی ـ اسلامی باشد، دانست.

حیمد قبادی، رئیس پنجمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به تبیین دلایل واگذاری بخش اجرایی پنجمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر به بخش خصوصی پرداخت و عنوان کرد: واگذاری اجرای پنجمین جشنواره مد و لباس فجر به بنیاد فرهنگی اتاق اصناف ایران در راستای اجرای سیاست‌های کلی کشور در مشارکت و همکاری با نهادهای غیر دولتی و واگذاری امور به آنها است.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس ایرانی ـ اسلامی ادامه داد: تأکید بر مشارکت و همکاری با نهادهای غیر دولتی و اصرار بر اینکه فعالیت‌های اجرایی توسط بخش خصوصی و نهادهای غیر دولتی صورت گیرد، سیاست کلی دولت است؛ البته اجرای برنامه‌ها توسط بخش خصوصی باید منطبق با سیاست‌ها و برنامه‌‌هایی که قانون‌گذار پیش‌بینی کرده است صورت گیرد.

قبادی افزود: با این هدف مهم اجرای جشنواره به اتاق اصناف ایران و بنیاد فرهنگی اتاق اصناف ایران واگذار شد. البته هدف دوم از این اقدام مشارکت بیش از گذشته نهادهای غیر دولتی در تحقق اهداف جاری مد و لباس است که این موضوع محدود به برگزاری جشنواره نیست، بلکه جشنواره فجر زمینه ایجاد همکاری بیشتر و توسعه فعالیت‌ها را مورد توجه قرار می‌دهد و نهادهای صنفی به خصوص اتحادیه‌های مرتبط در طول سال می‌توانند برنامه‌های بیشتری را برای همکاری و تحقق اهداف کارگروه ساماندهی مد و لباس اتخاذ کنند.

وی یکی دیگر از اهداف واگذاری برگزاری جشنواره مد و لباس فجر به بخش خصوصی را فراگیر بودن و گستردگی نهادهای مرتبط با اتاق اصناف ایران و تصریح این فعالیت در سراسر کشور دانست و گفت: با توجه به اینکه اتاق اصناف یک نهاد کاملاً صنفی غیر دولتی و فراگیر در شهرهای کشور است، فراگیرشدن فعالیت‌های مد و لباس در کشور می‌تواند از طریق این اتاق محقق شود و یکی از مؤثرترین دست‌آوردهای این همکاری باشد.

اعطای نشان «با افتخار ساخت ایران»

رئیس پنجمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر اعطای نشان ایرانی محصولات که از آن با عنوان «با افتخار ساخت ایران» یاد می‌شود را کار مشترک بعدی کارگروه مد و لباس با اتاق اصناف اعلام و اظهار کرد: با تدوین دستورالعمل پیش‌بینی شده از سال 95 اعطای این نشان عملیاتی خواهدشد.

وی با اشاره به اینکه دستورالعمل اعطای این نشان نوشته شده است، گفت: با هدف توسعه اهداف اقتصاد مقاومتی، تشویق، ترغیب و فرهنگ‌سازی آحاد اعضای جامعه برای استفاده از محصولات ایرانی، تشویق تولید کنندگان برای ارتقای کیفیت و توجه به ذائقه مردم اعطای نشان «با افتخار ساخت ایران» صورت می‌‌گیرد.

قبادی در پاسخ به این سؤال که آیا تحقق مبانی فرهنگی و دینی جشنواره توسط برگزار کنندگان بخش خصوصی مورد توجه است؟ گفت: یک سلسله دستورالعمل‌ها و شاخص‌ها در جهت انطباق اقدامات با ایرانی ـ اسلامی بودن وجود دارد که برای همه دست‌اندرکاران لازم‌الاجرا است و هیچ نهاد و مجموعه‌ای مستثنی از این شمول قانونی نیستند. بنابراین مکلف هستیم تلاش کنیم اجرای فعالیت‌ها منطبق با شاخص‌ها و دستورالعمل‌ها باشد.

قبادی دلایل گسترده بودن فراخوان این دوره از جشنواره مد و لباس فجر که شامل طراحی پوشاک، پارچه، کیف و کفش، زیورآلات و جواهرات هست را، گسترده بودن حوزه و مد و محدود نبودن آن به یک صنف عنوان و اظهار کرد: مشارکت اصناف باعث شده اقلام مد که مبنای آنها می‌بایست ایرانی ـ اسلامی باشد، مورد توجه قرار گیرد.

زیورآلات نماد فرهنگی است اما هیچگاه متولی نداشته است

وی گستردگی فراخوان و توجه به بخش‌های مختلف مد را از ویژگی‌های مهم این دوره از جشنواره برشمرد و گفت: به عنوان مثال زیورآلات به رغم اینکه یکی از مقولات مد است و از لوازم فرهنگ‌سازی و نماد فرهنگی است اما هیچگاه متولی مشخصی نداشته و به صورت مستقل دیده نشده است؛ بر همین اساس و با همین نگاه مسابقه زیورآلات نیز در این دوره جشنواره مورد توجه قرار گرفته است.

captcha