احسان شمسی کوشکی، مدیر ترویج اخلاق پزشکی سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه طرح تحول سلامت موجب کم شدن دغدغههای بیمارستانی شده است، عنوان کرد: این طرح یک سری دغدغه و چالشهای جدید را موجب شده است.
به گفته وی مطالبات و چالشهایی مانند رفتار بهتر و جدیتر با بیماران و توقعات اخلاقی از پزشکان دچار تغییرات شده است.
دبیر کمیته ملی اخلاق در حوزه پژوهش اظهار کرد: بحث اصلی این است که با رشد آگاهیهای اصلی انتظارات مردم نیز رشد کرده و جامعه به دنبال برآورده کردن این انتظارات است؛ آن چیزی که نمیتوان نادیده گرفت این تغییرات جدی است که توجه زیادی را میطلبند.
وی بر ترویج و آموزش اخلاق پزشکی تأکید و عنوان کرد: اگر بخواهیم اخلاق پزشکی را راهاندازی کنیم در واقع یک برنامهریزی جدید و جدی در همه سطوح میخواهد که نمیتواند کار پیچیدهای باشد، یکی از این برنامهها جذب، تربیت و آموزش دانشجویان و ایجاد حساسیت در آنان است.
شمسی کوشکی ادامه داد: اگر موردی از تخلف در استانداردهای اخلاقی وجود داشت لازم است برخورد متناسبی از سوی سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت با آنها بشود.
وی بیان کرد: درگیرکردن انجمنهای پزشکی با اخلاق و ترویج آن با یک بخشنامه یا دستورالعمل حل نمیشود مسأله بسیار بزرگتر از انجام چنین کارهایی است در واقع این مسأله تنها میتواند قسمتی از مشکل را حل کند.
عضو هیئت علمی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه تهران با تأکید بر لزوم انجام پژوهشهای علمی در حوزه اخاق پزشکی تصریح کرد: در حوزه علم اخلاق پزشکی باید یکسری پژوهش بر روی مسائل و مفاهیم مانند حساسیتهای اخلاقی پزشکان انجام شود، این یک نکته مهم است و همه کوشندگان حرفههای پزشکی باید در این حوزه کار کنند.
وی با تأکید بر نقش رسانه در برجستهکردن مطالبات صحیح مردم و پزشکان از همدیگر خاطر نشان کرد: یک انتظاری در جامعه وجود دارد که در این رابطه مردم یک سری کارها و رفتارها را حق خود می دانند و پزشک نیز چیز دیگری را حق خود میخواند در این راستا سیاستگذاران باید حق و تکلیفشان روشن شود و اینها همه یکسری حقوق و تکالیف را در مقابل آن میگذارد که همگی باید تعریف شوند.