کد خبر: 3471534
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۵
حجت‌الاسلام موسوی‌متقی خبر داد:

تغییرات در فرآیند اجرای طرح ملی تربیت حافظان قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیر ستاد طرح ملی تربیت حافظان قرآن با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته فرآیند برگزاری، تکثیر و تصحیح اوراق این طرح توسط ستاد مرکزی انجام می‌شد، گفت: اما چهارمین آزمون طرح تربیت حافظان قرآن، توسط ستاد هر استان انجام می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدکاظم موسوی‌متقی، دبیر ستاد طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ضمن بیان این مطلب گفت: همانند سه سال گذشته آزمون طرح تربیت حافظان قرآن از دو بخش شفاهی و کتبی برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: بخش شفاهی آن توسط مربیان از اول تا 12 اسفندماه در محل کلاس‌های حفظ برگزار و بخش کتبی آن پنج‌شنبه، 13 اسفندماه به صورت هماهنگ در سراسر کشور برپا می‌شود. اطلاع‌رسانی دقیق درخصوص مکان‌های آزمون انجام می‌گیرد و سؤالات به صورت چهارگزینه‌ای در 11 رشته بدون محدودیت سنی برگزار می‌شود.

موسوی‌متقی عنوان کرد: این مسابقات بدون محدودیت سنی در رشته‌های جزء 30، جزء 30 و اول قرآن کریم، جزء 30، 1 و 2 قرآن کریم، پنج جزء اول قرآن، حفظ 10، 15 و 20 جزء و حفظ کل که هشت رشته ترتیبی هستند و همچنین سه رشته موضوعی و رشته‌ای هم مرتبط با حفظ موضوعی برای نوجوانان از کتاب «مسافران آسمان؛ 120 موضوع» است.

دبیر ستاد طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم با تأکید بر اینکه آزمون این طرح در این دوره طی 11 رشته برگزار خواهد شد، عنوان کرد: افرادی که 70 درصد نمره را کسب کنند، گواهینامه پایان دوره را دریافت می‌کنند و طی مراسمی در ایام ماه رجب و با انجام قرعه‌کشی، جوایز ویژه‌ای اهدا می‌شود و از نخبگان نیز در خلال مسابقات بین‌المللی قرآن تجلیل می‌شود.

وی بیان کرد: فرآیند برگزاری، تکثیر و تصحیح اوراق، تماماً توسط ستاد تربیت حفظ هر استان انجام می‌گیرد. فرآیند تصحیح اوراق و اعلام نتایج نیز توسط این ستادهای هر استان مشخص می‌شود که سه سال اول توسط ستاد مرکزی انجام می‌شد و از سال چهارم به بعد، تصحیح اوراق توسط ستاد استان‌ها انجام می‌گیرد.

موسوی‌متقی عنوان کرد: سهمیه امسال، 360 هزار نفر بوده است اما با پیگیری‌های مربیان و ستادها در سطح استان، 385 هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند که با اعداد سال‌های قبل، در مجموع یک میلیون و 280 هزار نفر می‌شود که از این تعداد، مقداری ریزش داشته‌اند و برخی از افراد که طی سال‌های گذشته، در کلا‌س‌ها حضور پیدا کردند و سه جزء حفظ کرده‌اند، در کلاس‌ها حضور پیدا نمی‌کنند و مطمئناً بخشی ریزش داشته‌ایم اما عدد قابل‌توجهی در حال حاضر در کلاس‌های حفظ شرکت می‌کنند. با توجه به اینکه پنج هزار و 500 مربی نیز طی چند سال گذشته در مرکز تربیت مربی حفظ قرآن اوقاف تربیت شده‌ است.

وی اضافه کرد: این مربیان یکی از تعهداتشان برگزاری کلاس، جذب قرآن‌آموز و تربیت حافظ است. اینها راستی‌آزمایی از طرف ستاد حفظ قرآن نیز شده‌اند.

دبیر ستاد طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم اظهار کرد: راستی‌آزمایی از تشکیل کلاس‌های حفظ قرآن تا آخر آذرماه انجام و نتایج آن نیز به استان‌ها ابلاغ شد. به ترتیب استان‌های برتر یزد، اصفهان، قم و ... بودند. اما راستی‌آزمایی از عملکرد مربیان اوقاف، مداوم است.

captcha