کد خبر: 3472211
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۶
حسن محمدی خبر داد:

اختصاص بودجه قرآنی 95 به صورت «طرح‌محور»/ غفلت از طرح‌های فاخر ویژه مؤسسات

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور با اشاره به اینکه بسیاری از طرح‌های فاخر قرآنی به‌دلیل نبود بودجه مغفول مانده است، اظهار کرد: در نظر داریم که بودجه سال 95 را به صورت «طرح‌محور» به مؤسسات اختصاص دهیم.

حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: با توجه به اینکه اعتبارات سال 93 در اواخر سال به اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور واریز شد، برنامه‌هایی که در شورای توسعه فرهنگ قرآن برای سال 93 با بودجه‌های معین لحاظ شده بود، متأسفانه اجرایی نشد و این فعالیت‌ها به  شهریورماه سال 94 کشیده شد و برخی دیگر از برنامه‌های مصوب شده، صورت نگرفت.
وی با اشاره به اینکه بودجه سال 93 معادل 2 میلیارد و دویست میلیون تومان لحاظ شده بود، ادامه داد: با توجه به اینکه  برخی از فعالیت‌های سال 93 در سال جاری به انجام رسید، به‌منظور شفاف‌سازی هزینه‌کرد اعتبارات، اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت گزارش دقیقی را  از روند مالی ارائه کرد که این عمل اتحادیه الگویی شد برای دیگر نهادهای قرآنی.
محمدی ادامه داد: در راستای اختصاص اعتبارات سال 94 نیز مقرر شده بود که ظرف شش ماه نخست سال این بودجه‌ها پرداخت شود که این موضوع، یک امید برای تحقق فعالیت‌های قرآنی اتحادیه و سایر نهادها در فرصت‌های مناسب در طول سال برای بود، که متأسفانه این امر تحقق پیدا نکرد.
چالش‌های قرآنی در نبود بودجه
وی با تأکید بر اینکه فراخوان طرح‌های ملی فاخر قرآنی در سال جاری از سوی اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور به‌منظور ارائه طرح‌های قرآنی مؤسسات ارائه شد، تصریح کرد: در سال جاری بیش از 180 طرح ملی ـ قرآنی به اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور ارائه شد، اما متأسفانه در روال تخصیص و نحوه واریز بودجه به دستگاه‌ها چالش‌هایی در توزیع به‌وجود آمده که پس از گذشت 11 ماه از سال 94، ریالی به حساب واریز نشده است.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور افزود: این اتحادیه برای اجرایی شدن تمام طرح‌ها و برنامه‌های قرآنی بیش از 14 میلیارد تومان درخواست کرده است که با توجه به شفاف‌سازی‌های عملکرد مالی از سوی اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت، مسئولان این موضوع را تشویق کرده و در تخصیص اعتبارات 2 درصد نسبت به 8 درصد اعتبارات سال گذشته افزایش داده‌اند که انتظار اتحادیه در تخصیص بودجه سال 95 بیش از سال گذشته است.
اجرای طرح‌های قرآنی نیازمند بودجه است
محمدی با اشاره به اینکه میزان بودجه‌های اختصاص یافته به طرح‌های قرآنی کافی نیست، بیان کرد: اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت در سال جاری با هدف جریان‌سازی و ترویج فرهنگ حفظ قرآن کریم، طرح ملی «رحله» را برگزار کرد که حدود یک چهارم بودجه را به خود اختصاص داد و دیگر طرح‌های قرآنی فاخر نیز وجود دارد که به‌دلیل نبود بودجه، اجرایی نشده است که درخواست می‌شود، مسئولان به کمیت بودجه‌ها توجه داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه بودجه سال 95 نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است، اظهار کرد: در تخصیص بودجه سال 95  هیچ مبلغ اضافی درنظر گرفته نشده است، که این جای گله دارد و مبلغی که تخصیص یافته است، در فرایند اجرایی شدن فعالیت‌های قرآنی بسیار ناچیز است که امیدواریم در این مورد تجدیدنظر صورت گیرد.
محمدی با اشاره به اینکه بودجه‌ای که به مؤسسات تحت پوشش اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت اختصاص می‌یابد کاملاً  عادلانه است، تصریح کرد: اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت در راستای شفاف‌سازی هزینه‌های مالی خود، به طور دقیق برای هر عملکردی دلیل منطقی ارائه می‌دهد که در این راستا، در سال جاری اختصاص بودجه به مؤسسات قرآنی به صورت «طرح‌محور» انجام خواهد شد.  
وی افزود: در صورت نرسیدن بودجه سال 95، در زمان مشخص، پیش‌بینی می‌شود که با مشکلات و پیامدهایی در راستای اجرای فعالیت‌های قرآنی روبه‌رو باشیم که از مسئولان درخواست پیگیری این موضوع را داریم. 
کارایی بالای مؤسسات مردم‌نهاد در امر قرآن
محمدی با تأکید بر اینکه امسال نخستین سالی است که ردیف بودجه دولتی به اتحادیه تشکل‌های قرآنی تعلق گرفت، اظهار کرد: اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت این ادعا را دارد که دستگاه‌های مردمی و مؤسسات مردم‌نهاد با توجه به اعتباراتی که دریافت می‌کند برنامه‌ها و فعالیت‌های چشمگیری را دارند و نسبت به نهادهای دیگر راندمان بالایی را دارند.
وی در پایان به موضوع سرانجام نافرجام بیمه فعالان قرآنی اشاره و خاطرنشان کرد: در بودجه تخصیص داده شده در سال 94، مبلغ 10 میلیارد تومان به بیمه فعالان قرآنی اختصاص یافت که در صحن علنی مجلس این مبلغ برای بیمه فعالان  قرآنی، مداحان و سایر هنرمندان قید شده است که متأسفانه از مستقل بودن این امر برای بیمه فعالان قرآنی اجتناب شد و این صندوق تشکیل نشد که امیدواریم در سال 95، بتوان این مشکل را برای جامعه قرآنی حل کرد. 
captcha