به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، سید حسن قاضی زادههاشمی، وزیر بهداشت و درمان در مراسم هفدهمین دوره جشنواره علمی ابن سینا در دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه قدر شناسی از کسانی که در حوزه دانش و پیشبرد آن فعال هستند موجب ارتقای سطح علم میشود، اظهار کرد: باید بین کسانی که شبانه روز به صورت علمی فعالیت میکنند و کسانی که درگیر روزمره هستند ارزش گذاری کرد.
وی با اشاره به آرزوی خود مبنی بر تحول ساختاری در دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: امیدوارم این دانشگاه بتواند نقشی متفاوت از چندین دهه فعالیت خود داشته باشد.
وزیر بهداشت با اشاره به فرجام برجام عنوان کرد: باید از این فرصت که به کمک دیپلماسی موفق دیپلماتهای ایرانی در رفع تهدیدها و به دست آوردن اعتماد بین المللی به وجود آمده است در عرصه علمی استفاده کرده و به خوبی بتوانیم جایگاه جمهوری اسلامی ایران را ارتقاء بخشیم.
وی تاکید کرد: اگر قرار باشد وزارت بهداشت و دانشگاهها ارتقا پیدا کنند و پیشرفت در برنامه آنها حاصل شود باید ساختارها تغییر پیدا کنند.
هاشمی با بیان اینکه در بسیاری از حوزهها سنگ اندازیهای وجود دارد، عنوان کرد: این سنگ اندازیها و حاشیه پردازیها موجب میشود که مردم تحریک شده و دستاوردهای چندین ساله قشر زحمت کش بر باد رود.
وی سپس با اشاره به اینکه اگر بتوان آموزش و پژوهش را در دانشگاه محور قرار دهیم و برای بهداشت و درمان یک سازمانی ایجاد کنیم این ساختار تحول پیدا کرده و کار دانشگاه با سرعت و کیفیت بهتری پیش برود.
وزیر بهداشت افزود: دانشگاه میتواند دو بیمارستان آموزشی را نگه داشته و بیمارستان دیگر را به سایر دانشگاها واگذار کند و در این صورت میتوان با دغدغه کمتری به فعالیتهای پژوهشی و آموزشی پرداخت.
وی ادامه داد: مدل مدیریت به نحوی است که کمتر میتوان به فعالیتهای علمی پرداخته و از فرصتها استفاده کرد.
وی با اشاره به سفر خود به همراه ریاست جمهوری به فرانسه و ایتالیا اظهار کرد: کشورهای خارجی مهمترین محوری که به آن توجه میکردند ارتباط با مراکز پژوهشی و آموزشی ما بود زیرا هدف گذاری آنها در این مسائل است.
هاشمی عنوان کرد: رابطه این کشورها از قدیم الایام به ویژه در دوره تاسیس دارالفنون و انیستیتو پاستور با ما وجود داشته است به ویژه فرانسه که بیشترین پزشکان ما در آن زمان از سوی فرانسویها تربیت شدند.
وی با انتقاد از وضعیت فعلی پژوهش در مراکزی مانند انیستیتو پاستور عنوان کرد: ما کار تحقیق را در مرکز که سابقهای پر افتخار دارد فراموش کرده و آن را به یک مرکز تولیدی تبدیل کردهایم در حالی که این سرآغاز مشکلات ماست که مجبور شدهایم به امر واردات دارو بپردازیم. ما باید دوباره جنبههای پژوهشی این نوع مراکز را تقویت کنیم.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه احترامی که بعضی از کشورها به دانش و پژوهش میگذارند هم تراز با احترام به اخلاق شهروندیست، تصریح کرد: ما باید نحو رفتار با بیمار و توجه به حقوق او را در اولویت برنامههای خود قرار دهیم همچنین با ارتباط با این کشورها از ویژگیهای مثبت آنها در این زمینه استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه بسیاری به اشتباه فکر میکنند تمامی حوزه بهداشت و درمان یک امر حاکمیتی و دولتی است، عنوان کرد: چه در رژیم گذشته و چه پس از انقلاب شکوهمند اسلامی تصدی نظام بهداشت و درمان همواره بر عهده دولتها بوده است دولتهایی که روز به روز متورمتر شدهاند ما برای پیشبرد حوزه سلامت راهی جز کاهش تصدیگری در این حوزه نداریم.
هاشمی ادامه داد: این به معنی خصوصی سازی نیست،از زمانی که بیمارستانها خود گردان شدند و پرداخت به ازای خدمات شد ما آسیبهای جدی در این حوزه دیدیم لذا وقتی میگویم تصدی گری کاهش یابد نمیتوانیم بگوئیم که حتما بیمارستانها و خدمات درمانی خصوصی شود.
وی با تاکید بر اینکه باید سعی کنیم در مباحث آموزشی، پژوهشی و درمانی ارتقاء پیدا کنیم اعلام کرد: خوشبختانه آئین نامه ارتقا نیز تجدید نظر شده و امیدواریم طی دو هفته آینده ابلاغ شود.
وزیر بهداشت با تاکید بر نیاز وجود به بیمارستانهای آموزشی خاطر نشان کرد: امیدواریم بیمارستانهای احداث شوند که تماما رویکرد آموزشی داشته باشد. بهترین مدیران و اساتید باید در دانشگاهها بوده و به صورت تمام وقت به امر گسترش دانش بپردازند. تنها از این طریق میسر است که در حوزه آموزش و پژوهش به موفقیت دست یابیم.