وی ادامه داد: نطفه شکلگیری خیلی از حلقهها و جریانات اصلی انقلاب در شهرستانها و روستاها و حتی شهر تهران و مناطق مختلف در همان جلسات قرآن بود.
فعال قرآنی کشورمان اظهار کرد: جلسات سنتی آموزش قرآن، معلمان قرآن و هیئتداران، مردم را با مبانی اندیشههای ناب انقلاب که هم در قرآن و هم در تعالیم اهلبیت(ع) بود، آشنا میکردند.
توپچی عنوان کرد: بنابر این یکی از جایگاهها و گروههای اصلی که در شکلگیری انقلاب، نقش بسزایی داشت، همان معلمان انقلاب و همان جلسات سنتی قرآن بوده است و از طرف دیگر هم استمرار ارزشهای انقلاب و دینی و هنجارهای اجتماعی متجلی در اراده این شخصیتها است.
وی تصریح کرد: در این فضاها و جلسات سنتی آموزش قرآن، هیچ ارادتی جز انگیزه ارادت به قرآن نیست و این جریانها را باید مساعدت کرد تا استمرار پیدا کنند. دشمنان درصدد ایجاد خلل و نفوذ در جریان انقلاب از طریق این شخصیتها و فضاها و ارتباطات است که باید با همت مسئولان این فضاها، تقویت شود که هم از لحاظ کیفی و کمی گسترش پیدا کند.
توپچی در پاسخ به اینکه سیوهفت سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد کیفیت برپایی این جلسات را چگونه ارزیابی میکنید؟ اضافه کرد: فکر میکنم که یکی از مراکز اصلی تأثیرگذار در تحکیم پایههای انقلاب و ارزشهای دینی که انقلاب ما و دین ما، دو روی یک سکه هستند، قوامبخشی به این جلسات سنتی است.
وی با تأکید بر اینکه جلسات سنتی مغز و جوهرهای دارد، عنوان کرد: این جوهره مبتنی بر خواستههای شخصی و ارادی هر فرد است و حکم سازمانی نیست و ما آنطور که باید و شاید نسبت به جلسات قرآن نقش ایفا نکردهایم و از آنها پشتیبانی نکردیم.
رئیس فرهنگسرای قرآن در پاسخ به این سؤال که این امر آیا شامل مردم عادی میشود و یا مسئولان؟ تصریح کرد: قطعاً این امر شامل مردم نمیشود، چون مردم به خوبی نقششان را ایفا کردهاند و در حال حاضر نیز جلسات را با قوت میگردانند و این مسئولیتی است برعهده نظام و مدیران سازمانهای قرآنی به گونهای که در این حدود 40 سال، برپایی جلسات سنتی قرآن نقش کمنظیری در استحکام پایههای انقلاب و استمرار انقلاب که باید در این امر بیشتر همت شود.