کد خبر: 3474360
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۵
در گفت‌وگو با انسیه شاه‌حسینی مطرح شد؛

وقتی اعتبار ناکافی دست فیلمسازان را در ساخت آثار قرآنی می‌بندد

گروه هنر: یک فیلمساز ارزشی کشورمان با اظهار اینکه در جشنواره فیلم فجر شاهد حضور پررنگ آثار قرآنی نبودیم،‌ گفت: ساخت فیلم‌های قرآنی همچون «محمد رسول الله(ص)» و «رستاخیز» نیازمند حمایت مالی است و نبود اعتبار کافی مانع از ساخت چنین آثاری می‌شود.

انسیه شاه‌حسینی، کارگردان سینما در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که نگاه به موضوعات دینی و قرآنی در جشنواره فیلم فجر کمرنگ شده است، گفت: متاسفانه در جشنواره فیلم فجر نگاه مطلوبی به موضوعات دینی و قرآنی صورت نمی‌گیرد. این وضعیت درباره فیلم‌های دفاع مقدسی و انقلابی نیز وجود دارد. دلیل این مسئله هم سیاست‌هایی است که در سینما حاکم شده و گرایش به سمت این موضوعات را کمرنگ کرده است. البته در این میان معدود کارهایی است که سعی دارند خارج از این قاعده عمل کنند و نگاهی درست به موضوعات داشته باشند. فیلم «جشن تولد» نمونه این اتفاق است.

وی در پاسخ به این سؤال که تا چه حد در این فیلم به موضوعات قرآنی پرداخته شده است، بیان کرد: اگر منظور از فیلم قرآنی کارهایی هستند که در آنها قصه انبیا روایت شده، باید گفت فیلمی با این محوریت در جشنواره فجر تولید نشده است و آخرین بار فیلم «ملک سلیمان(ع)» بود که چنین رویکردی داشت؛ البته فیلم‌هایی چون «محمد رسول الله(ص)» و «رستاخیز» هم به نوعی قرآنی هستند که دوره قبل به نمایش درآمدند. درباره چرایی این کم‌کاری هم می‌توان به مسائل مالی اشاره کرد، و در اصل می‌توان گفت که این مؤلفه مهمترین دلیل کم‌کاری در این حوزه به شمار می‌آید.

این فیلمساز ادامه داد: اگر به دنبال رونق فیلم‌هایی مبتنی بر قصص قرآنی هستیم، تنها نباید از سازمان سینمایی توقع کار داشته باشیم، چون کل بودجه سالیانه‌ای که برای سازمان سینمایی در نظر گرفته می‌شود کفاف ساخت یک فیلم در اندازه‌های فیلم «محمد رسول الله(ص)» و «رستاخیز» را نمی‌دهد. بر این اساس لازم است همه بخش‌ها به ویژه مجلس شورای اسلامی با حمایت‌های خود شرایطی را به وجود آورند تا فیلم‌های مورد نظر بیشتر در سینمای کشورمان تولید شود.

شاه‌حسینی درباره دیگر پرداخت‌های قرآنی در سینما هم چنین توضیح داد: نگاهی دیگر هم به فیلم قرآنی وجود دارد، آن هم استفاده از مضامین قرآنی است. برای درک بهتر مثال می‌زنم. در یک آیه قرآن آمده؛ «به پدر و مادر خود نیکی کنید»، با این مضمون می‌توان فیلمی تولید کرد که پیامش این نکته باشد؛ اما در این میان نکته‌ای وجود دارد، آن هم اینکه نمی‌توان آیه‌ای قرآنی را مد نظر داشت، اما روش بیان آن قرآنی نباشد، زیرا این روش هیچ‌ تاثیرگذاری به همراه ندارد. در این باره باید ظاهر و کلام هم با مفهوم همخوانی لازم را داشته باشند.

وی در پایان تاکید کرد: جشنواره فیلم فجر این توان را دارد که برای سینمای ما چراغ راه باشد، چون جوایزی که در آن اهدا می‌شود هنرمندان را به سمت کارهای مورد نظر هدایت می‌کند، البته این گفته به هیچ وجه به معنای سفارش‌سازی نیست، بلکه فراهم کردن موقعیتی است تا فیلم‌های مورد نظر بتوانند در سینمای کشورمان پررنگ‌تر حضور داشته باشند. نکته پایانی سخنانم این است که موضوع شهدای حرم طی امسال نمود کافی در جشنواره نداشت؛ اتفاقی که یکی از دغدغه‌های جامعه امروز ماست. در این باره سازمان سینمایی باید سیاستی بیندیشد تا سال بعد فیلم‌هایی با محوریت شهدای حرم را بیشتر در سینما شاهد باشیم.

captcha