محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه طرح «اسوه» از سال 1393 با هدف تربیت قاریان ممتاز از حیث تسلط بر فن تلاوت و دارا بودن شخصیت متعالی قرآنی و انقلابی آغاز شده است، گفت: در این طرح بر روی نوجوانان متمرکز شدیم تا با تحت پوشش قرار دادن تعداد مشخصی از نوجوانان قاری قرآن، به اهداف خود برسیم و شاهد آن باشیم که قاریان نوجوان ما بعد از چند سال عضویت در این طرح به جایگاه بایسته خود برسند.
وی افزود: طرح اسوه در کارگروه قرآن بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا(ع) طراحی و پشتیبانی شده و با همکاری شورای عالی قرآن برگزار میشود؛ در ابتدای اجرای این طرح بنا بود در یک سال سه دوره برای قاریان عضو برگزار شود، اما زمانی که به برگزاری سومین دوره طرح نزدیک شدیم با توجه به استقبالی که از سوی خانوادههای قاریان صورت گرفت، تصمیم گرفتیم این طرح را زیربناییتر و طولانیتر دنبال کنیم و اجرای این طرح از یک سال به پنج سال افزایش پیدا کرد و هماکنون نیز به عنوان یک طرح پنجساله برنامهریزی شده است.
میرزاجانی در ادامه گفت: دوره اول و دوم این طرح در تهران ـ حسینیه هدایت و دوره سوم نیز در جوار مسجد مقدس جمکران برگزار شد و چهارمین دوره این طرح نیز از 28 بهمنماه تا هفتم اسفندماه در نجف اشرف و کربلای معلی برگزار میشود.
وی افزود: در دوره گذشته 50 عضو داشتیم اما با توجه به اینکه در هر دوره ریزش وجود دارد و برخی از قاریان به دلیل عدم فعالیت زیاد و عدم انجام تکالیف خود از عضویت در این طرح حذف میشوند در چهارمین دوره این طرح 38 نفر از قاریان حضور خواهند داشت.
میرزاجانی یادآور شد: با توجه به اینکه یکی از جنبههای مورد نظر ما در این طرح، پرورش و تقویت ابعاد معرفتی، اعتقادی و معنوی قاریان نوجوان است و با توجه به اینکه اصل حضور قاریان در عتبات عالیات و مواجه شدن آنها با اماکن متبرکه ماهیتا میتواند بسیاری از دغدغههای ما را پاسخگو باشد تصمیم بر آن شد چهارمین دوره این طرح در عتبات عالیات برگزار شود تا یک خاطره جاودانه و به یادماندنی برای قاریان نوجوان شود.
وی درباره برنامههای پیشبینی شده برای چهارمین دوره طرح اسوه، گفت: طی 10 روزی که در نجف و کربلا هستیم برنامههای ما در دو بخش اجرا میشود؛ یک بخش شامل؛ برنامههای آموزشی در حوزههای تخصصی قرائت شامل؛ صوت و لحن، تجوید، فصاحت، وقف و ابتدا، نهجالبلاغه، ادعیه و زیارات، سبک زندگی قرآنی و حفظ قرآن است و در این بخش دروسی تحت عنوان دروس آموزشی موظفی مورد توجه قرار میگیرد و زمان اجرای این برنامهها نیز هر روز از صبح تا ظهر خواهد بود.
وی یادآور شد: بخش دوم برنامهها نیز شامل برنامههای زیارتی و محافل انس با قرآن کریم و تلاوت قرآن است که این برنامهها هر روز بعد از نماز ظهر و عصر انجام میشود و قاریان نوجوان علاوه بر برنامههای زیارتی خود، در محافل قرآنی که برای آنها پیشبینی شده است به تلاوت قرآن میپردازند.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن عنوان کرد: بعد از نماز مغرب را نیز به ضبط تلاوتهای تصویری از قاریان نوجوان میپردازیم؛ این کار با حضور گروه مستندسازی که از شبکه قرآن سیما اعزام خواهد شد انجام میشود تا علاوه بر ضبط تلاوت قاریان نوجوان، مستند تصویری از این دوره نیز ضبط کند و همراه با کاروان قاریان نوجوان در نجف و کربلا باشد.
وی با بیان اینکه حدود نیمی از قاریان نوجوان شرکتکننده در این طرح به همراه والدین خود در این اردو شرکت میکنند، گفت: خانواده 19 نفر از قاریان، فرزندان خود را همراهی میکنند و در مجموع 70 نفر شامل؛ قاریان، پدران و اساتید قرآن در این اردوی آموزشی زیارتی حضور دارند.
میرزاجانی در پایان گفت: در این دوره از طرح اسوه اساتیدی از جمله؛ محمدعلی خواجهپیری، سیدمهدی سیف، حسن ربیعیان، نصرتالله عارفحسینی و شبیر فیروزیان، قاریان نوجوان را همراهی میکنند.