کد خبر: 3475765
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۵

مصرف‌زدگی، اولین قدم فاصله گرفتن از اقتصاد مقاومتی است

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی اوقاف خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در کلام معصومین مصرف بیش از نیاز اسراف محسوب می‌شود، گفت: مصرف‌زدگی، اولین قدم فاصله گرفتن از اقتصاد مقاومتی است.

حجت‌الاسلام محسن مؤمنی‌مقدم، معاون فرهنگی اوقاف خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: هر فردی که می‌خواهد رویه زندگی‌اش براساس باورهای اسلامی و فرهنگ ایرانی شکل بگیرد در حوزه اقتصادی نیز باید یک سری بایدها و نبایدها را مراعات کند.

وی اظهار کرد: یکی از ایرادات اساسی که اکنون در زندگی‌ها مشاهده می‌شود بحث اسراف است که متأسفانه در روابط اقتصادی خانواده‌ها مشاهده می‌شود در حالی که در تعالیم دینی و روایات معصومین(ع) به شدت از آن نهی شده است.

سادگی را از همان آغاز باید شروع کرد

معاون فرهنگی اوقاف خراسان جنوبی بیان کرد: بر اساس روایتی از حضرت محمد(ص) هر چیزی که انسان بیش از نیازش استفاده کند اسراف محسوب می‌شود، حال با این معیار بررسی کنیم که چقدر از خریدهایی که می‌کنیم بیش از نیاز ما است؟.

مؤمنی‌مقدم ادامه داد: در موضوع ازدواج و شروع زندگی مشترک بسیاری از کالاهایی که به عنوان جهیزیه خریده می‌شود شاید تا سال‌های سال مورد استفاده قرار نگیرد، آیا این اسراف محسوب نمی‌شود و مورد نهی دین نیست؟

وی افزود: زن و شوهر قرار است در آپارتمان کوچکی زندگی خود را آغاز کنند ولی تلویزیون و یخچالی می‌خرند که اصلا مناسب با آن فضای کوچک نیست و احتمالا برای یک سالن بزرگ و یا آشپرخانه با فضای مناسب ساخته شده، آیا اینگونه خرید کردن مناسب شأن یک انسان مسلمان است؟

پرهیز از چشم و هم‌چشمی و قناعت تنها یک واژه‌های ذهنی نیست

معاون فرهنگی اوقاف خراسان جنوبی گفت: این که گفته می‌شود باید از چشم و هم‌چشمی پرهیز کنیم و قناعت را رویه زندگیمان قرار دهیم تنها یک واژه‌های ذهنی نیست که فقط به آن بیندیشیم و بر زبان جاری کنیم بلکه نمود عینی آن در عملکردمان باید مشخص باشد.

مؤمنی‌مقدم اظهار کرد: متأسفانه عمل نکردن به این تعالیم زندگی‌ها را دچار مشکل کرده و حتی در بسیاری از موارد موجب جدایی زوجین شده است چرا که براساس گفته‌های کارشناسان علت عمده طلاق‌ها یا مسائل جنسی است و یا همین موضوعات مادی زوجین را دچار مشکل کرده است.

معاون فرهنگی اوقاف خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مصرف‌زدگی، اولین قدم فاصله گرفتن از اقتصاد مقاومتی است، بیان کرد: البته این مؤلفه‌ها(قناعت و پرهیز از اسراف) مربوط به عرصه خصوصی زندگی‌هاست، در بعد اجتماعی باید به دنبال تولید ثروت و اقتصادی متکی به توان خودمان باشیم.

captcha