کد خبر: 3475776
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۶
امیدیان تأکید کرد:

تأثیر اعتماد دو دستگاه متولی برنامه‌ قرآنی در برگزیده شدن اتحادیه مؤسسات لرستان

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی لرستان گفت: همسو شدن نگرش ادارات ارشاد و تبلیغات با اتحادیه و اعتماد آنها در واگذاری برنامه‌های قرآنی به تشکل‌های استان در برگزیده شدنمان مؤثر بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه اتحادیه فوق جزو برترین‌ تشکل‌های قرآنی امسال مورد تجلیل و تکریم قرار گرفت، اظهار کرد: برای قرار گرفتن اتحادیه در این موقعیت فعلی و رسیدن به این موفقیت دو قله تقویت‌کننده وجود داشت که این دو تکیه‌گاه قوی و معتمدی بودند و ایجاد این ظرفیت‌ها با حمایت‌ها و همکاری‌های این دو تکیه‌گاه اداره‌کل تبلیغات اسلامی و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فراهم شد.
وی با اشاره به اینکه گسترش فعالیت‌ها قرآنی در بخش دولتی و در بخش مردمی استان انجام گرفته، ادامه داد: در مجموع اتحادیه استان لرستان، ظرفیت‌های خوبی چون مؤسسات و خانه‌های قرآن شهری و روستایی سطح استان را داریم و این تشکل‌ها اعم از مؤسساتیست که دارای مجوز از ارشاد و یا تبلیغات را هستند.
امیدیان بیان کرد: هرگاه برنامه‌ای در استان اجرا می‌شد، مؤسسات و خانه‌های قرآن شهر و روستا پیشگام‌تر از اتحادیه حرکت کردند که این درخور تحسین است.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان عنوان کرد: همچنین ظرفیت نرم‌افزاری دیگر نیز اتحادیه را همراه می‌کند که آن دو نیز تبلیغات اسلامی و ارشاد استان هستند. همچنین در این استان میان این دستگاه‌ها همدلی و همزبانی برقرار شده است به گونه‌ای که دبیر برنامه‌های قرآنیشان را اتحادیه قرار داده‌اند.
همراهی مؤثر دو دستگاه مردمی و دولتی
وی اظهار کرد: این دو دستگاه در کنار اتحادیه استان، همراه بودند که این همراهی دستگاه دولتی و مردمی باعث ارتقای ظرفیت‌های اتحادیه شده است تا جایی که اتحادیه استان به‌عنوان نهاد رسمی مردمی، مورد پذیرش تمامی دستگاه‌های استان شده است و ظرفیت تعاملش با تمام دستگاه‌ها خوب و مطلوب است.
امیدیان با ابراز گلایه از اینکه اگر نتوانستیم در بخش دستگاه‌ها ورود پیدا کنیم به‌دلیل آئین‌نامه‌هایی بوده است، عنوان کرد: اما تا آنجا که در اختیار ادارات کل استان لرستان است، این تعامل با اتحادیه مؤسسات خوب و مطلوب بوده است.
وی تصریح کرد: همچنین تمامی ظرفیت‌های استان در زمینه فعالیت‌های قرآنی شناسایی، احیا و احصا شده است به گونه‌ای که همکاری 100 درصدی در دستگاه‌هایی چون ارشاد، تبلیغات و کمیته امداد امام خمینی(ره) استان انجام گرفته است و اما این ضعف و شدت به دلیل دستگاه‌های بالا دستیست که اجازه ورود زیادی به فعالیت‌های مؤسسات قرآنی و اتحادیه نداده است.
امیدیان بیان کرد: برنامه‌های اتحادیه در بحث آموزش عمومی از صفر تا 100 ویژه عموم علاقه‌مندان در سطوح مبتدی، پیشرفته در رشته‌های حفظ، روخوانی و روان‌خوانی قرآن و تخصصی ویژه قرآنیان استان ورود جدی داشته‌ایم.
وی با اشاره به فعالیت این اتحادیه در بحث تبلیغی و ترویجی که به صورت مبتکرانه و خلاقانه، اظهار کرد: فعالیت کمرنگ اتحادیه در بخش پژوهشی به‌دلیل فرهنگ بومی استان، تخصصی بودن آن و محرومیت استان بوده است. در این زمینه‌ها می‌توان به محافل انس با قرآن در ایام دهه فجر، ماه مبارک رمضان و سایر فصول سال، برپایی مناسبتی و مسابقات و همایش‌های قرآنی استانی و همایش شهدای قاریان منا و جشن نور و ... اشاره کرد.
امیدیان اظهار کرد: آنچه که موجب موفقیت اتحادیه استان لرستان شد، آن بود که دو دستگاهی که متولی برنامه‌ قرآنی در سطح استان هستند، به اتحادیه به عنوان نهاد مردمی مستقل اعتماد کرده‌اند و این سبب رشد و ارتقای اتحادیه شد به گونه‌ای که دستگاه‌های دیگر از ظرفیت این اتحادیه با خبر شوند که سرانجام آن به انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری با دستگاه‌های مختلف استانی شد.
اعتماد تمامی دستگاه‌های استان در واگذاری فعالیت‌های قرآنیشان به اتحاد
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان با اشاره به اینکه بخش کوچکی از این فعالیت‌ها را اعضای هیئت مدیره اتحادیه و مدیرعامل آن انجام داده‌اند، تأکید کرد: طی برنامه‌ای پنج ساله در نظر داشتیم تا فعالیت‌های فعالیت‌های قرآنی اتحادیه را یکسان سازی کنیم که آن هم تا حدودی اجرا شد و بخواهیم تا فعالیت‌های قرآنی از سوی اتحادیه و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های تشکل‌های قرآنی سطح استان اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه ان‌شاءالله به نقطه‌ای می‌رسیم که به صورت رسمی تمامی دستگاه‌های استان در واگذاری فعالیت‌های قرآنیشان به اتحادیه اعتماد کنند، عنوان کرد: سعیمان بر این بوده است تا بتوانیم ظرفیت‌های قرآنی استان را به روز کنیم و در این زمینه نیاز به چند عنصر داشته‌ایم که یکی از آنها اطلاع‌رسانی و خبر رسانی فعالیت‌های قرآنی بوده است و دیگری بحث به روز رسانی نرم‌افزار تشکیلات بوده است که طی آن سامانه مساق را راه‌اندازی کردیم که به صورت منسجم همه مجموعه سازمان تبلیغات استان و مؤسسات وخانه‌های قرآن اتحادیه را به صورت آن‌لاین مرتبط کنیم تا به صورت لحظه‌ای از امکانات و ظرفیت‌های استان با خبر شوند.
امیدیان اظهار کرد: عنصر دیگر بحث خبرگزاری، اطلاع‌رسانی و پشتیبانی خبری برنامه‌های قرآنی استان است که در همین جا ازخبرگزاری بین‌المللی قرآن به عنوان خبر گزاری موفق در این عرصه، پیگیر و مطالبه‌گر تقدیر و تشکر کنم. بخش اعظم آنچه که امروزه موجب معرفی ظرفیت اتحادیه به سطح استان شده است، این خبرگزاری بوده است و به طور یقین اگر این امر محقق نمی‌شد بعید بود که این ظرفیت‌ها را با امکانات اندک خبری استان مخابره کنیم. همچنین این اتحادیه خودش را وامدار و مرهون و مدیون خبرگزاری ایکنا می‌داند.
وی تأکید کرد: در این راستا نیز شبکه استانی لرستان بی‌تأثیر نبوده است که از زحمات آنها نیز تشکر و قدردانی می‌شود.
captcha