حسن نجفی سولاری، مشاور دبیر شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: بعید است قوه عاقلهای فناوری اطلاعات را بشناسد و در مورد اینکه ما نیاز به شبکه ملی اطلاعات داریم شک کند، ضرورت دارد تسهیلاتی ایجاد شود که شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم بنابراین در چرایی این موضوع بحثی نیست، اما در چگونگی آن اختلاف نظر داریم.
وی افزود: برخی میگویند فضای مجازی همانند اقتصاد، زیستبوم دوم است و باید آن را آزاد بگذاریم، اما من معتقد هستم باید ضوابطی داشته باشیم، وگرنه منجر به فساد میشود. البته مصوبات زیادی داریم و حتی در کمیسیون عالی محتوا نیز بررسیهایی انجام شده است، اما برخی مایل نیستند فناوری به دست ایرانیان بیفتد، لذا ما چندی است که دور خودمان میچرخیم.
نجفی سولاری اظهار کرد: مزیتهای شبکه ملی این است که اولاً به جای دانلود
از خارج، گردش اطلاعات داخلی خواهد بود، دوماً از سوءاستفاده اطلاعاتی،
جلوگیری خواهد شد و سوماً کاربران راحتتر و ارزانتر آنچه میخواهند را به
دست میآورند به طوری که هزینه استفاده از فضای مجازی 90 درصد کاهش
مییابد. چهارماً امنیت اخلاقی تأمین میشود؛ در حالی که در حال حاضر 29 آسیب
اجتماعی در اینترنت کشف شده است.
در ادامه تقیپور، وزیر سابق وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات بیان کرد: اتفاقاً ما در چگونگی شبکه ملی اطلاعات اختلاف نداریم بلکه بحثهای ما به چرایی برمیگردد، زیرا برخی باور ندارند که نیاز به شبکه ملی داریم؛ در حالی که حتی کره جنوبی شبکه ملی اطلاعاتش را ایجاد کرده و 80 درصد فعالیتش در فضای مجازی از این طریق است.
وی افزود: خلاف آنچه غربیها میخواهند به مردم ما تلقین کنند، شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع اینترنت نیست، بلکه برای این است که ما پول پهنای باند اضافی ندهیم و سودش را صاحب صهیونیست تلگرام ببرد!