نایینی در بخش نخست سخنان خود به ویژگیهای 37 سال ماندگاری انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: عامل استمرار انقلاب همان عامل پیدایش انقلاب اسلامی است و هرساله بر اعتبار، قدرت، استحکام و عمق نظام اسلامی ما افزوده میشود.
وی تاکید کرد: اکنون دنیا بر این باور است که هویت، شعارها، جهت گیریهای انقلاب اسلامی عامل اصلی قدرت نظام به شمار میرود و این سرمایه باید حفظ شود.
نائینی سخنرانیهای رهبر معظم انقلاب در 14 خرداد هر سال را بسیار ارزشمند برشمرد و ادامه داد: سخنرانیهای رهبر معظم انقلاب در 14 خرداد هر سال مجموعهای از معارف است که همهساله زوایایی از انقلاب اسلامی ایران را تبیین میکنند و باید این فرمایشات و رهنمودهای ایشان در اقدامات فرهنگی همه ما مدنظر و مورد توجه قرار گیرد.
نرگس معدنی پور، مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران نیز با بیان اینکه در کمیسیون عفاف و حجاب برای هر یک از مناطق کارویژهای تصویب شده است، یادآور شد: در سی و پنجمین نشست کمیسیون عفاف و حجاب همزمان با 26 مرداد سال 93 مصوب شد منطقه 3 در زمینه ترویج حجاب و عفاف و تولید آثار و محصولات فرهنگی فاخر شامل فیلم، انیمیشن و کلیپ (نماهنگ) تهیه کند.
وی افزود: همچنین منطقه 3 اعلام آمادگی کرد در زمینه ترویج عفاف و حجاب در مدارس دخترانه منطقه خود نیز وارد عمل شود که گویا الگوهای خوبی نیز در این زمینه احصا کردهاند.
در ادامه مهدی پیرهادی، معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه 3 شهرداری تهران به ارائه گزارش کارویژه این منطقه با عنوان طرح دختران نجابت در خصوص ترویج عفاف و حجاب در 20 مدرسه پرداخت و گفت: فاز نخست این طرح از آذرماه امسال کلید خورد و فاز دوم بهمن و اسفند ماه با رویکرد تربیتی شامل بخش های مختلف آموزشی، نمایشگاهی، مشاورهای، پرسش و پاسخ با نوجوانان اجرا شده است.
وی از برپایی نمایشگاه حریم ریحانه شامل نمایش 88 قطعه پوستر با موضوع حجاب و عفاف در دبیرستانهای منطقه خبر داد و گفت: بناداریم در سال آینده در اکثر دبیرستانهای سطح منطقه 3 این نمایشگاه را برپا کنیم.
اجرای طرح مسجد محوری شمیم یاس ویژه دختران منطقه سه
پیرهادی با اشاره به اجرای طرح مسجد محوری شمیم یاس ویژه دختران 8 تا 18 سال گفت: این طرح با رویکرد جذب نوجوانان و جوانان به مساجد و ارتقای سطح دینی آنان در 5 مسجد منطقه سه به صورت پایلوت در قالب برگزاری کلاسهای هنری و آموزشی، کارگاهها ونشستها در زمینه فلسفه نماز، مسابقات گروهی، اردوهای تفریحی و آموزشی، آشنایی با کتاب و کتابخانه، برپایی مسابقات کتابخوانی و فعالیتهای ورزشی در مجموعههای ورزشی اجرا شد.
وی تشکیل گروههای محلی در زمینه اجتماعی و فرهنگی را از جمله اقدامات منطقه 3 برشمرد و افزود: 33 گروه محلی تشکیل دادهایم که از ظرفیتهای آنان میتوان در حوزه فرهنگسازی حجاب و عفاف در محلات بهره برد.
معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه 3 شهرداری تهران پیشنهاد داد: طرح تربیت مربی در حوزه حجاب و عفاف و همچنین طرح ریحانه النبی ویژه مدارس ابتدایی در سطح مناطق 22 گانه اجرا شود.
در ادامه عالیه جواهری مدیر امور بانوان منطقه سه، نیز ارائه بن تخفیف محصولات فرهنگی از جمله کتاب و لوح فشرده، برگزاری نمایشگاه پوشاک حجاب و عفاف در دبیرستانها، آمادهسازی داستانهای کوتاه و تهیه کلیپ و طراحی بازی فکری را از دیگر فعالیتهای این منطقه در حوزه ترویج عفاف و حجاب در راستای کارویژه عنوان کرد.
وی اعلام کرد: نتایج فرمهای نظرسنجی از دانشآموزان در فاز اول طرح دختران نجابت نشان داد بیش از 90 درصد دختران از اجرای این طرح رضایت داشتند.
تکثیر و توزیع محصولات پرمخاطب و خلاقانه حوزه عفاف و حجاب در تمام مناطق و سراهای محلات
در ادامه قائم مقام معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ضمن قدردانی از تلاشهای منطقه 3 در انجام کارویژه عفاف و حجاب اظهار داشت: گزارش ارائه شده نشان داد اهتمام خوبی برای تولید پیام و محصولات ترویجی حوزه عفاف و حجاب در منطقه سه وجود دارد و باید یک تیم مختص بررسی مجموعه تولیدات فرهنگی و هنری منطقه 3 آماده شود تا ضمن احصاء فعالیتهای آنان، برنامههای مفید و قابل تعمیم را در سراسر تهران اجرا کنیم.
وی ادامه داد: همچنین برنامههای موفق منطقه 3 کشف و حداقل در 3 منطقه اجرا شود. بویژه طرحهای مدرسه محور با رویکرد تربیتی شناسایی و با تبدیل آن به طرح فراگیر، حداقل در پهنهای از پایتخت اجرا شود.
نائینی با تاکید بر لزوم تعمیم برنامههای موفق و تکثیر تولیدات و محصولات پرمخاطب و خلاقانه منطقه سه در زمینه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به سراسر پایتخت، خاطرنشان کرد: در این راستا تولیدات نمایشگاهی و آثار خوب موجود منطقه سه که با هزینه پایین قابل تکثیر و توزیع در همه مناطق و سراهای محلات است باید توسط تیم ویژه کارشناسی، شناسایی و مشخص شود.
وی اظهار کرد: امروز جبهه معارض انقلاب اسلامی ارزشهای اسلامی را مورد هدف قرار داده و رسانههای نوین امروزی نیز کانون خانواده و ارزشهای دینی و اسلامی را مورد حمله قرار دادهاند و به صورت شبکهای، سازماندهی شده، حرفه ای، جذاب و با بهرهگیری از پول و منابع گسترده و همافزایی سرویسهای امنیتی، اتاقهای فکر، مراکز علمی و رسانهای خود در این راستا تلاش میکند.
مشاور فرهنگی شهردار تهران ادامه داد: باید ضمن شناسایی فعالیتهایی که زمینه ارتباط جوانان، نوجوانان و دانش آموزان را با مساجد برقرار میکند با بهرهگیری از توانمندیهای امام جماعت، بسیج و تیمهای فرهنگی فعال در این مسیر گام برداریم.
وی با بیان اینکه روحانیت، بسیج و نیروهای متعهد بسیجی میتوانند در جوانان ما اعتقادات وباورهای عمیق ایجاد کنند، افزود: معاونین اجتماعی مناطق ما باید حلقه وصل ارتباط نوجوان و جوان مرتبط شهرداری با مساجد، بسیج و کانونهای تربیتی باشد و در این صورت میتوانیم شاهد عمق بخشی فعالیتهای فرهنگی باشیم و از تغییرات فرهنگی به نفع جبهه معارض انقلاب اسلامی جلوگیری کنیم.
قائم مقام معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تاکید کرد: مساجد به عنوان پایگاه و کانون اصلی ترویج فرهنگ و ارزشهای اسلامی و نهادینهسازی آن در بین افراد است و بویژه برای نوجوانان و جوانان نقش مهمی ایفا میکند.
نائینی تصریح کرد: مدیران محلات ما باید ارتباط بین فعالان سرای محله با مساجد و کانونهای فرهنگی را برقرار کنند تا تحول فرهنگی اتفاق افتد و از ارزشهای اسلامی حراست شود.